Výrobní výkresy, ty "plachty" se sice na internetu najít nedají, ale každý zkušenější modelář vám řekne, že výkresy lžou a bez toho metru a lezení po střeše se prostě neobejde. Žádný model není dokonalý, ať už je to Roco, Kuehn nebo jiný výrobek, u každého se dá najít nějaká menší či větší chyba. Bohužel u modelů MTB se kumuluje množsví takových chyb na jednom modelu. Úplně zbytečných chyb, které vůbec být nemusely a všichni by byli spokojení. Stačí se podívat na přístup jiných. Šikulové a Bai. Byly zveřejněny fotky, snesla se vlna kritiky a výsledek? Komunikace, chyby v rámci možností budou odstraněny. Paráda. Nebo berta od Kuehna. Na stránkách DS se objevily obrázky 3D modelu s výzvou "všichni hledáme chyby". Všichni měli možnost napsat svůj názor a upozornit na nedostatky. Jestli pak na modelu bude něco špatně co už bylo na obrázcích, můžeme si nadávat tak leda sami sobě, že jsme si toho nevšimli

A je mi srdečně jedno jestli ten model bude na jaře nebo za rok nebo v nějakém ohlášeném termínu.
Několik let je na trhu stavebnice 742 z leptu. Skutečně přesná stavebnice, autor před lety někde psal, že po té střeše lozil. Jak těžké by bylo ty tvary "obšlehnout" aspoň z tohoto. Někdy mi to přijde jako tvrzení BUBI-model, že jejich modely jsou naprosto přesně podle výkresu a že ten výkres byl náhodou prototypu, kterého se nezachovala žádná fotografie.
Na kolejišti mám tři berty od MTB (v TT), jsem s nimi spokojený, ale těch kompromisů je prostě hodně.
Bohužel místo nějakého zlepšení nebo aspoň náznaku řešení, čteme my potencinální zákazníci různé kampaně o tom jak nepodporujeme české výrobce, jak si dovolujeme kupovat něco někde levněji, jak máme kupovat jinak se výrobce urazí a už nic nebude, atd. Viz IT vlaky. Co si také myslet o vyjádření výrobce, že téčkaři jsou chudina...