---
Pokud nekoho urazim tim, ze si to neumim najit sam, tak poprosim nereagovat.
Je spousta veci, ktere neumim a nestydim se za to a urcite nepotrebujem vedet, jak jsou nekteri super

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek
fulda píše:Člověče, komunikace Z21 mne zajímá čím dále víc. Koukal jsem trochu do softu od multiMAUS a v některých případech se mi zdá, že musí celkem komplikovaně převádět informace mezi loconetem a xpressnetem.
Mně na trhu pořád chybí jednoduchý jednoúčelový bezdrátový ovladač jízdy vlaků, něco jako Fred, ale bez drátu. Abych to mohl dát do ruky dítěti nebo návštěvě beze strachu, že něco pokazí. A aby to bylo spolehlivé, na počet ovladačů neomezeně rozšiřitelné a ergonomické.
Zdeno píše:
Modry zub mam odzkouseny a tak nejak se mi to nelibi, protoze pasmo 2,4GHz je u nas silne zarusene.
D píše:zdeno:
> nejak se mi to nelibi, protoze pasmo 2,4GHz je u nas silne zarusene
Bluetooth i Wi-Fi přece používají stejné pásmo, 2,4 GHz.
D píše:> Nebo si udělat vlastní hardware, které půjde ovládat roco aplikacema?
Mně na trhu pořád chybí jednoduchý jednoúčelový bezdrátový ovladač jízdy vlaků, něco jako Fred, ale bez drátu. Abych to mohl dát do ruky dítěti nebo návštěvě beze strachu, že něco pokazí. A aby to bylo spolehlivé, na počet ovladačů neomezeně rozšiřitelné a ergonomické. U centrály Z21 by mi jedno, zda to bude připojitelné k XpressNetu, LocoNetu nebo Wi-Fi - volba asi podle potenciálu trhu nebo preferencí výrobce. Nejblíž k mým představám má zatím fuldova bezdrátová myš.
D píše:Vyzkoušeli jsme si ovládání jízdy tabletem i telefonem u Z21. Zvyká se na to dobře (bezdrát!), ale naráží to na omezenost daného systému. Tablet se po hodince pronese, na telefon ti někdo může zavolat. Pořád hrozí, že si stiskneš tlačítko pro návrat na domovskou obrazovku nebo vypínač (zámek obrazovky) a přestaneš ovládat vlak, obvykle v nejméně vhodném okamžiku. Také návštěvě svůj telefon asi těžko svěříš, nehledě na otevřenou možnost cokoliv v centrále přeprogramovat (známe zvídavé děti).
Nadhodím jednu kacířskou myšlenku.
Pro ovládání vlaku na modulišti při správně nastaveném dekodéru nepotřebuji ovládat rychlost plynule. Stačí mi tři tlačítka (0 - 40 - 100 %) přednastavené rychlosti, tlačítko změny směru, F0 a třeba F1. Hodí se kontrolka směru a zapnutých funkcí.
Zpět na Elektrika a elektronika
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník