Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod ReichenbergW » pát 13 zář, 2013 7:59 pm

forex píše:Smele nevim,ale Techimage jsem videl a prohnuty ram,cena a typ pojezdu me neoslovil, Piko je jasne,ze bude pomerne hobby verze,i kdyz hlasaji Expert, ale porad to neni Classic, takze zbyva uz jen Roco :D Takez to byla vicemene vylucovaci metoda:) A porad ten pomer cena vykon je asi nejpriznivejsi.....
a mame tu prece zastupce,ktery pro Roco dela, jak tu ctu,tak to snad nenecha zku....pokazit :D :D :D :?: :!:

No co jsem zatím viděl od Pika, tak si skoro troufnu tvrdit že na nás čeká velký překvapení :wink: Nebudou jen dosazovaný kličky, ale jinak, no však brzy uvidíte :shock:
ReichenbergW

Příspěvekod George V. » pát 13 zář, 2013 8:08 pm

...že by kvalitka SM42?

A že jsem tak smělý, bude to spíše ČME3 pozdějších serií (prolisy na kabině, úkosy na hranách čel kapot), nebo česko-slovenská čmeláčí klasika (a nebo nakonec obojí :) )?
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod ReichenbergW » pát 13 zář, 2013 8:15 pm

Víc nesmím prozradit, Počkejte si na Lipsko .-)
ReichenbergW

Příspěvekod hummus » sob 14 zář, 2013 12:54 pm

Lokomotivy od Pika jsou velmi dobré. Mám pár "bastardů" a jsem i s jízdními vlastnosti celkem spokojený (s cenou již tak spokojený nejsem). Taurus je hobby mašina na vše na ní tomu odpovídá, ale za ty peníze je na ježdění pro děcka super. Pak mám ještě herkulese a ten je už zase velmi slušný.
Věřím, že jejich čmelák bude dobrá lokomotiva. Roco asi bude detailnější a kvalitnější model, ale taky 2x dražší.
Čmeláka od TI jsou viděl mnohokrát a nijak mě nenadchl. Kvalita velmi dobrá (pokud tedy není prohnutý rám, ale takového viděl jen na fotkách ve fóru), ale 7500,- za extra kličky, trochu lepší zábradlí, a tovární pojezd z americké lokomotivy je zkrátka moc.

-> mikinko co je prosím, tě tak strašného na vozech Y od Roca (teda kromě ceny, tak byla fokt dost vysoká)?
Strašné byly ty "kila" barvy na brejlovcích a celkově jejich kavalita nátěru, korunovaná "izolepou" na čelech té předělávané neprodané červené série.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod George V. » sob 14 zář, 2013 5:18 pm

...tak vyjimečně si budeme s mikinkom notovat a budu pokračovat na téma Y-lony:

- podvozky - osy dvojkolí výškově mimo osu ložiskového domku, chybí alternátor. Úplně nesmyslné použití podvozků Goerlitz V.a u vozů 1. třídy
- pochybné čelo vozu - tak nějak divně přečuhuje dolů přes rám, že skoro není vidět na tažný hák
- pochybný přesah barvy čela na střechu v blízkosti čel - ty cca 3-4 mm je opravdu moc
- ten vůz i celkově vypadá na první pohled docela divně; to už mi Y-lony od Sachsenu připomínají skutečné Y-lony daleko víc, byť mají také spoustu chyb.

Nejlepší Y-lony jsou od Kuehna v TT :mrgreen:
George V.

Příspěvekod hummus » sob 14 zář, 2013 6:53 pm

O většině těch chyb vím a stejně mi nepřipadá, že by ty vozy nějak extra vybočovali z toho, co Roco běžně produkuje (problém je ta cena. Ta je opravdu na předvedený model vysoká). A souhlasím s George V. s tím, že vozy od Sachsenmodelle/Tillig se mi líbí víc.

A to že nejlepší vozy Y má Kuehn, je bohužel smutná pravda :evil:
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod Ronoath » sob 14 zář, 2013 7:56 pm

Mě naopak při pohledu zdálky jasně připomínají typické vozy našich drah, což asi bude odpovídajícím nátěrem, tak jak ho vídávám, a okny, která jsou, z mého pohledu, "prostě ypsilonová". Tento důvod mě donutil si je nakoupit, a nezdržovat se Tilligem (který má navíc ve verzi ČD příliš tmavou střechu).

Po pravdě řečeno, ani jednoho detailu, který Mikinko popisuje, jsem si nevšiml, popřípadě, nepřipadají mi nijak výrazné (třeba vzpomínané schody, které se mi naopak zdají "živější", oproti pocitu z pohledu na stejnou partii u Tilligu, natož střecha), a tak souhlasím jen s výtkou George V - alternátor.

Vozy jsem si opatřil ze setů, kde byli po 800Kč, což mi přišlo docela fajn... A jedno "béčko" jsem si i za těch necelých dvanáct set koupil; nelituji toho.

Jediný problém je provozovat BDs s Bmto od Pika, protože tam naopak žádné rámy oken zvýrazněné nejsou, a vypadá to v soupravě divně. Nevíte o leptíku?

Zároveň bych rád podotknul, že jsem nechtěl vyvolat nějaké flame, ale jen napsat, jak věci vidím já, nic víc.
H0, se zamračenými někde mezi roky 2001 - 2005 na Šumavě. V digitálu.
Ronoath

Příspěvekod George V. » ned 15 zář, 2013 4:40 am

Ronoath píše:Mě naopak při pohledu zdálky jasně připomínají typické vozy našich drah, což asi bude odpovídajícím nátěrem, tak jak ho vídávám, a okny, která jsou, z mého pohledu, "prostě ypsilonová". Tento důvod mě donutil si je nakoupit, a nezdržovat se Tilligem (který má navíc ve verzi ČD příliš tmavou střechu).

Po pravdě řečeno, ani jednoho detailu, který Mikinko popisuje, jsem si nevšiml, popřípadě, nepřipadají mi nijak výrazné (třeba vzpomínané schody, které se mi naopak zdají "živější", oproti pocitu z pohledu na stejnou partii u Tilligu, natož střecha), a tak souhlasím jen s výtkou George V - alternátor.

...no ono je jedna věc, pokud někdo s vozy Y- začíná, nebo pokud už jistou flotilu má (od Sachsenu). Pokud by vozy od Roco byly "dokonalé" , byl jsem ochoten obměnit celou flotilu (a to už by byla nějaká pálka), ale takto zůstávám u Sachsenu...
George V.

Příspěvekod martin tichý » ned 15 zář, 2013 8:29 am

Za sebe dávám hlas Y od Tilliga, nejsem nijaký znalec a popravdě většiny uvedených chyb na ROCO Y bych si nevšiml, ale ta vyosená dvojkolí jsou děs, cos týče čmeláků, tak jsem zvědavý na souboj PIKO a ROCO, ROCO má strašidelnou cenu, jestlipak bude kvalita odpovídat její cca dvojnásobné výši oproti PIKO, nějak si nedovedu představit, co by to za ty peníze jako mělo být,..jen aby PIKO nezhatilo svoje snažení nějakými levnými motorky, ve videopříspěvku od PIKO k lokotce V 200 DB se v německém komentáři říka "dreipollige motor" tedy třípólový motor, nedivil bych se, že to je právě ten důvod neklidné a trhavé jízdy lokomotiv expert, o kterých se už tady taky mluvilo, mám 4x118 a že to škube se prostě přehlédnout nedá..
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod George V. » ned 15 zář, 2013 8:39 am

...v řadě Expert je pětipól. Mám krom BR118 i Tauruse 1216 a ten jezdí naprosto skvěle a proti modelům Roco i tiše...
George V.

Příspěvekod martin tichý » ned 15 zář, 2013 9:16 am

..http://www.youtube.com/watch?v=BC4ud7h9dLY
v čase 0:29 je to zřejmé "dreipolige motor", čímž nezpochybňuju, že ti taurus dobře jezdí, o tichosti nemůže být pochyb, neznám tišší pojezd,..jen to trhání, a není to jen můj postřeh..
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod mastanec » ned 15 zář, 2013 11:27 am

Ronoath píše:Jediný problém je provozovat BDs s Bmto od Pika, protože tam naopak žádné rámy oken zvýrazněné nejsou, a vypadá to v soupravě divně. Nevíte o leptíku?

Dela, Detail, ale jen ramy hornich oken pro vozy Bmo/Bap Bramos, jinak se zeptat u Banku (leptaji i na prani), ty maji ramy oken na Sachsenmodelle.

http://detail.vyrobce.cz/produkty/produkt.php?cislo=113
ČSD EP 3-4, H0, Digi, blog: http://goo.gl/KMybUF
mastanec

Příspěvekod jirkan » ned 15 zář, 2013 11:59 am

Ještě k těm PIKO EXPERT lokomotivám. Měl by tam být 3pólový motor, ovšem se 2 setrvačníky, což je podle mne daleko důležitější. Mám několik 118, 119 i novou V200, a žádné cukání jsem nepozoroval. Je to ovšem v digitálu. Nastavení rychlostí je provedeno tak, že max. rychlost v přepočtu zhruba odpovídá reálu (spíš trochu nižší), minimální dosažitelná plynulá rychlost odpovídá cca 1 ujetému metru za necelé 3 minuty, což myslím není špatné. Takže věřím, že jak Čmelák, tak i ev 130, budou co do jízdních vlastností bezproblémové.
A jen na okraj, ty lokomotivy se prodávají za zhruba stejnou cenu, jako jejich i o 40 let starší sestřičky, kde kupodivu 3pólové motory bez setrvačníku nikomu nevadí?! :?:
jirkan

Příspěvekod George V. » ned 15 zář, 2013 2:30 pm

...u Experta je jiný motůrek než v Hobby, kterých mám asi pět. Co se týká projevu toho motorku v analogu, tak mi spíše připomíná chování pětipólu v "profi" modelech, než ty třípóly v Hobby (a o setrvačnících to není!). A mechanika (převodovky) je v Hobby stejná, jak u Expert. Já si myslím že u Tauruse a BR118 je pětipól...

P.S.

ad martin tichý:

...v obdobném klipu o BR130 se o motorku nemluví, ale zato se člověk dozví, že bude mít rozhraní Plux22 :D :D :D .
George V.

Příspěvekod jirkan » ned 15 zář, 2013 5:03 pm

Tu PLUX22 má i V200, ale je to celkem k ničemu, protože žádná další funkce proti běžnému osmipinu není využita. Bohužel ani možnost samostatných koncových světel, takže kdo chce něco navíc, tak jedině DoDo.
jirkan

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)