Nové modely v budoucnu .... všeobecná diskuze ?!

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: DOTAZY - nové modely v budoucnu, 2014, 2015 .....

Příspěvekod Radek Strnad » pát 06 zář, 2013 9:02 am

Já také myslím,že téčkaři i ostatní nejsou žádní žebráci.Pokud je model zdařilý po modelové stránce,má různé vychytávky a vynikající jízdní vlastnosti,tak myslím,že jsou zdejší modeláři ochotni sáhnout hlouběji do kapsy.Musí být také vhodně zvolená předloha,která pokrývá co nejdelší časové období.Podle mého "nejbohatší" jsou modeláři mezi 45-60ti lety,kteří už mají odrostlé děti,manželky se už s náročným koníčkem smířily(ty co se nesmířily byly již dávno vyměněny a finanční ztráty zaceleny),tedy většinou epochy III. a IV. S brejlovci to byl od všech třech výrobců průšvih a nejvíc asi u p.Báni.Ale je to poučení do budoucnosti,že dublováním modelů v TT kapitál získati nelze.Zamráča už se vyvedla podstatně lépe(až na drobné mušky).Vše je o penězích-zvolit vhodnou předlohu,myslet na zadní kolečka,zda lze dále vyrábět nové a prodejné mutace či třeba vozy do soupravy....atd Mě pořád vychází jako nej,nej předloha M240.Motor chce každý,na trhu chybí,barevných mutací bylo několik,zasahuje ep.III-VI,možnost zvuku a vychytávky s osvětlením interiéru,možnost výroby přívěsných vozů v mnoha mutacích od ep.III. až do asi VIII.Přívěsy lze použít i s jinými vozidly.....U malých motoráků bude vždy problém se sběrem proudu a vyřešit to u sólo vozu půjde jen ztuha.Ani Kres to nemá u sólo dvounápravových vozů 100% a to jsou u Krese myslím docela frajeři,neboť modely mají vymazlené.Nevím zda výroba např.čmeláka,jako těžké posunovací lokomotivy bude mít kýžený finanční efekt(vím,že nakonec jezdily i na Os vlacích).Stejně tak další čtyřnápravová lokomotiva-tam bych byl také opatrný,neb už jich je celkem dost.Těžko radit-peníze vždy až na prvním místě. :mrgreen:
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod _pavel_ » pát 06 zář, 2013 9:07 am

Co se týče Barči od Kuhena, tak na e-shopu DS je již k zamluvení- zakoupení, s poznámkou že modely budou do konce t.r. Tak jsem zvědav.
_pavel_

Příspěvekod _pavel_ » pát 06 zář, 2013 9:13 am

Radek Strnad píše:...... předloha M240......

No kdyby s tou někdo "vyjel" tak by byl velmi šťastný. Tak tři možná čtyři kousky by bral. Ale postupně. Zase tolik peněz najednou položit, to by asi doma neprošlo jen tak :lol:
_pavel_

Příspěvekod j p » pát 06 zář, 2013 9:16 am

Radek Strnad píše:Já také myslím,že téčkaři i ostatní nejsou žádní žebráci.Pokud je model zdařilý po modelové stránce,má různé vychytávky a vynikající jízdní vlastnosti,tak myslím,že jsou zdejší modeláři ochotni sáhnout hlouběji do kapsy.Musí být také vhodně zvolená předloha,která pokrývá co nejdelší časové období.Podle mého "nejbohatší" jsou modeláři mezi 45-60ti lety,kteří už mají odrostlé děti,manželky se už s náročným koníčkem smířily(ty co se nesmířily byly již dávno vyměněny a finanční ztráty zaceleny),tedy většinou epochy III. a IV. S brejlovci to byl od všech třech výrobců průšvih a nejvíc asi u p.Báni.Ale je to poučení do budoucnosti,že dublováním modelů v TT kapitál získati nelze.Zamráča už se vyvedla podstatně lépe(až na drobné mušky).Vše je o penězích-zvolit vhodnou předlohu,myslet na zadní kolečka,zda lze dále vyrábět nové a prodejné mutace či třeba vozy do soupravy....atd Mě pořád vychází jako nej,nej předloha M240.Motor chce každý,na trhu chybí,barevných mutací bylo několik,zasahuje ep.III-VI,možnost zvuku a vychytávky s osvětlením interiéru,možnost výroby přívěsných vozů v mnoha mutacích od ep.III. až do asi VIII.Přívěsy lze použít i s jinými vozidly.....U malých motoráků bude vždy problém se sběrem proudu a vyřešit to u sólo vozu půjde jen ztuha.Ani Kres to nemá u sólo dvounápravových vozů 100% a to jsou u Krese myslím docela frajeři,neboť modely mají vymazlené.Nevím zda výroba např.čmeláka,jako těžké posunovací lokomotivy bude mít kýžený finanční efekt(vím,že nakonec jezdily i na Os vlacích).Stejně tak další čtyřnápravová lokomotiva-tam bych byl také opatrný,neb už jich je celkem dost.Těžko radit-peníze vždy až na prvním místě. :mrgreen:

Toho cmelaka bych nepodcenoval vzhledem k velikosti a kupni sile ruskeho trhu. Vzdyt nekolik Rusu kupuje i SW1200, pri cemz procento modelaru, kteri delaji Ameriku bude v Rusku podobne jako v Cesku (tedy nula-nula-nic). Cmelak z leptu se v Rusku uspesne prodava, ale u leptu bude cena asi nekde uplne jinde.
http://scaletrainsclub.com/board/download/file.php?id=69592&mode=view
Naposledy upravil j p dne pát 06 zář, 2013 10:27 am, celkově upraveno 1
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

Příspěvekod milan ferdián » pát 06 zář, 2013 9:23 am

Radek Strnad píše:prodejné mutace či třeba vozy do soupravy....atd Mě pořád vychází jako nej,nej předloha M240.Motor chce každý,na trhu chybí,barevných mutací bylo několik,zasahuje ep.III-VI,možnost zvuku a vychytávky s osvětlením interiéru,možnost výroby přívěsných vozů v mnoha mutacích od ep.III. až do asi VIII.Přívěsy lze použít i s jinými vozidly.... :mrgreen:

Tady odbočím mimo téma pro modelovou velikost TT/1:120 a poukáži co máme my k dispozici N/1:160.Obrázky určitě notoricky známe.
Toho kdyby se výrobce v TT chytil a vše dotáhl do zdárného konce,tak si můžete výskat... :wink:
Přílohy
M240.JPG
M240.JPG (39.58 KiB) Zobrazeno 4955 krát
Balm.JPG
Balm.JPG (39.57 KiB) Zobrazeno 4955 krát
BFalm.JPG
BFalm.JPG (37.68 KiB) Zobrazeno 4955 krát
T466_0_modra.jpg
T466_0_modra.jpg (65.97 KiB) Zobrazeno 4955 krát
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod petrha » pát 06 zář, 2013 12:57 pm

j p píše:Bubi Model :lol: :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
petrha

Příspěvekod petrha » pát 06 zář, 2013 1:07 pm

nadkachna píše:
milan ferdián píše:
A kdo je další český výrobce hnacích vozidel v TT ečku :?:

A kdo mluví o českých výrobcích? Pokud vím, v TT Báňa udělal dvě hnací vozidla, přičemž jedno (Brejlovec) mělo ihned alternativu u dvou dalších výrobců a v případě druhého (Barča) je konkurent je na cestě.

:mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: , hlavně u druhého výrobce je to super, brejle ohlásil jako první a na trh je uvedl jako poslední a to s jízdními vlastnostmi katastrofálními :!:
Barča, patra atd.. na tom nejsou lépe (s uvedením na trh), takže bych kocoura viděl někde okolo roku 2020 (tedy pokud by se do toho Kuehn a DS pustili letos).
petrha

Příspěvekod nadkachna » pát 06 zář, 2013 1:36 pm

petrha píše: hlavně u druhého výrobce je to super, brejle ohlásil jako první a na trh je uvedl jako poslední a to s jízdními vlastnostmi katastrofálními :!:Barča, patra atd.. na tom nejsou lépe (s uvedením na trh), takže bych kocoura viděl někde okolo roku 2020 (tedy pokud by se do toho Kuehn a DS pustili letos).

Pro mě osobně bylo při výběru rozhodující, že lokomotiva vypadá jako model a ne jako přibližná napodobenina. Na to si i klidně rád počkám, nejsem už malé děcko. Jízdní vlastnosti byly po výtkách zákazníků zdárně vyřešeny, zato Báňovo patvar už se těžko napraví (že by práce kvapná... ). A pokud se Báňa opravu z kritiky jeho výrobků hroutí, místo toho aby s tím něco dělal, pak opravdu nevidím důvod ke smutku :wink:
G
TT
nadkachna

Příspěvekod Tomáš » pát 06 zář, 2013 8:46 pm

_pavel_ píše:
Tomáš píše:To, ano míň nás sice je, ale za to kupujeme ve velkým. Já mám třeba 8 strojů MTB :lol:.

Tome, nepůjčil by jsi mi na jeden víkend tu tvou tiskárnu na peníze :?: ......... :lol: :lol: :lol: :lol:

Ta tiskárna na peníze, je řidičák a desítky hodin přesčas. Zvlášť v sezóně + vedlejška :D
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod petrha » sob 07 zář, 2013 6:50 pm

nadkachna píše:
petrha píše: hlavně u druhého výrobce je to super, brejle ohlásil jako první a na trh je uvedl jako poslední a to s jízdními vlastnostmi katastrofálními :!:Barča, patra atd.. na tom nejsou lépe (s uvedením na trh), takže bych kocoura viděl někde okolo roku 2020 (tedy pokud by se do toho Kuehn a DS pustili letos).

Pro mě osobně bylo při výběru rozhodující, že lokomotiva vypadá jako model a ne jako přibližná napodobenina. Na to si i klidně rád počkám, nejsem už malé děcko. Jízdní vlastnosti byly po výtkách zákazníků zdárně vyřešeny, zato Báňovo patvar už se těžko napraví (že by práce kvapná... ). A pokud se Báňa opravu z kritiky jeho výrobků hroutí, místo toho aby s tím něco dělal, pak opravdu nevidím důvod ke smutku :wink:[/quote]

já používám modely na jezdění a v tom je MTB velká " 1", za ní Roco a pak Kuehn, který zdaleka nedýchá těmto dvěma ani na záda. A fráze o tom, že jsou někde doplňky, které nejsou za jízdy vidět, ale hlavně, že tam jsou, to mě tedy nebere.
Ze zásady, ale také podporuji hlavně českého výrobce, od kterého mohu čekat české modely. Mám 8 brejlovců, 4 bardoty, 2 hektory, ale žádnou 118, 119 apod.
Nevěřím tomu, že by se p.Báňa hroutil z kritiky, jelikož všichni ví, že největší kritici nejmíň předvedli. H0 se líp dělá a je tam i větší kupní síla (hlavně v klubech) a v TT je zatím větší síla v kritice. Zajímalo by mě proč se nikdo nepustil do brejlovce v enku, na tom by si počítači nejtů zgustli :roll: :roll:
Hlavně opět musím konstatovat, že jsem nikdy neslyšel o tom, že by se p.Báňa zhroutil, ale že se zhroutil p.T Kuehn kvůli jedné české firmě a musel být hospitalizován, je docela známá věc.
petrha

Příspěvekod milan ferdián » sob 07 zář, 2013 6:58 pm

petrha píše: Zajímalo by mě proč se nikdo nepustil do brejlovce v enku, na tom by si počítači nejtů zgustli :roll: :roll:

Myslíš toho to :?: My jsme rádi za každý dobrý počin :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tomáš » sob 07 zář, 2013 9:30 pm

Já osobně bych to tady tak nehrotil ,připadne mi, že už nedokážeme diskutovat o ničem jiným. Buďme rádi, že máme ty tři modely ať už jsou jakýkoliv a každý si vybere dle svého a dle své chuti. Nikdo nikoho netlačí a nikdo nic nikomu nenutí. Nelíbí se ti nekupuj. Co se nelíbí jednomu, může se líbit druhému.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod nadkachna » ned 08 zář, 2013 12:08 pm

Petrha: Nevím jak tobě, mě Kuehnův Brejlovec jezdí také na jedničku, naopak z rozhovoru s p. Kresou vím, že Báňovo brejlím nejsou reklamace cizí. Pravda tedy bude někde uprostřed. Jinak jak správně píše Tomáš, každému dle jeho vkusu. Někdo je modelář a řeší i vzhled (ano, u všech tří je nějaký různě zásadní prohřešek) a někomu prostě stačí, že to "jezdí".
G
TT
nadkachna

Příspěvekod Adam96 » ned 08 zář, 2013 3:49 pm

petrha píše: a v TT je zatím větší síla v kritice....
...Hlavně opět musím konstatovat, že jsem nikdy neslyšel o tom, že by se p.Báňa zhroutil, ale že se zhroutil p.T Kuehn kvůli jedné české firmě a musel být hospitalizován, je docela známá věc.

Co je zas tohle za kraviny ? :D Jako tím, že dělám TT jsem automaticky rýpal a nespokojený člověk ? A jako strýc Kuehn musel jít do nemocnice kvůli tomu, že mu někdo konkuruje ? ( ještě ne moc povedeným kouskem ). :D :D :D
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod Trainmaniak » ned 08 zář, 2013 5:05 pm

Zdravotní problémy, které má T. Kuehn, určitě nebyly zapříčiněny tím, že by neustál konkurenci. U mě jsou jeho Brejle na 1. místě.
Trainmaniak

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)