Zdravím Vás,
síce toto patrí do výroby doplnkov, ale keďže to chcem použiť na svojom koľajisku, tak to dám sem. Každá bačorina, jazero alebo aj lagúna (chemický kal) a priemyslové nádrže majú svoju vegetáciu. Príroda si poradí so všetkým a preto som sa do svojho kalu rozhodol umiestniť rákosie. Rákosie vyrábajú viacerí výrobcovia technológiou 2D laser cut. Noch alebo model-scene. Mám obe, ale nie som spokojný. Tak som sa rozhodil si vyrobiť svoje vlastné.
Čo na to potrebujeme?
Drôt, akrylové farby, tmel, jemný papier a pevné nervy. Nastriháme si drôt na hlavné steblo, potom ho nafarbíme tak, aby to zodpovedalo skutočnosti, ja som dal kombináciu žtej, zelenej a svetlej zelenej farby. Medzitým si namalujem z oboch strán jemný papier zelenou mix farbou. Zachne farba, ideme ďalej... Odštipneme si tmel a na drôt nanesieme doutník. Potom ho neskôr natrieme hnedou farbou. Striháme jemné pásiky papiera, ktoré lepíme ako listy disperzným lepidlom na drôt.
Výsledok je tu v podobe prvý troch kusov. Ja viem, ja viem.. čo je dokonalé, ale radšej mať húštinu rákosia hand made ako laserové polotovary..
Chcem to aj skúsiť predávať po určitých počtoch, čo myslíte? Šlo by to?