Plan kolajiska VI

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Plan kolajiska VI

Příspěvekod milan ferdián » ned 25 srp, 2013 7:28 am

IvanK píše:Horní Pomezí vypadá užasně,jak vycházejí dékky staničních kolejí na celkove délce 2,5m panelu?je muj odhad kolem jednoho metru u nejdelší stanišní koleje dobře?

Kolej 1 hlavní má užitnou délku 73,0 cm to je T466.2/Vte/Ztr/Ztr/Ztr/Utz.Z celkové délky koleje 1,ubral šturc 1a a to proto,aby se lokomotiva s loženým nebo prázdným uhlákem vešla spolu na tuto kolej při posunu do uhelných skladu.Zprava,aby vratná kolej měla aspoň přijatelný poloměr oblouku R440 a nebyla nalepena na skrytou druhou traťovou kolej.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod IvanK » ned 25 srp, 2013 10:16 am

děkuju za odpověd,myslel sem si že tak nějak to bude.jinak parádní námět na domácí ježdění:)
IvanK

Příspěvekod milan ferdián » pon 26 srp, 2013 11:55 am

Nastal opět ten čas,kdy uzavíráme další díl "Plany kolajisk VI".Opětovně vám děkuji za váš zájem a myslím,že je třeba dát větší místo i čas pro ty ,kteří zde prezentují svá perfektně zpracovaná kolejiště.Nashle v VII :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Dusan » pon 26 srp, 2013 1:00 pm

Milane, i touto cestou Ti děkuji za Horní Pomezí. Krásně si mi to nakreslil :-)
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod dfrolek » ned 01 zář, 2013 5:30 am

Ahoj Milane.
Zkoušel jsem překreslit Tvůj návr, kdyby ti náhodou pasoval můj styl.. :) Dlouho jsem váhal, zda se tím pochlubit. Kresba vznikala asi hodinu, a je to kresleno "od ruky". Chtěl bych to ještě zkusit tužkou a aquarelem..
Přílohy
planek_MF.jpg
dfrolek

Příspěvekod cipisekmp » ned 01 zář, 2013 6:42 am

Ahoj Davide. Ty se nezdas chi. Treba se rysuje budouci spoluprace. Ahoj Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod milan ferdián » ned 01 zář, 2013 8:11 am

dfrolek píše:Ahoj Milane.
Zkoušel jsem překreslit Tvůj návr, kdyby ti náhodou pasoval můj styl.. :) Dlouho jsem váhal, zda se tím pochlubit. Kresba vznikala asi hodinu, a je to kresleno "od ruky". Chtěl bych to ještě zkusit tužkou a aquarelem..

Parádní kousek,zkus ještě Horní Pomezí :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 01 zář, 2013 11:57 am

Promin, ale nedá mi to nenapsat i kritiku - ty zadní stromy jsou jako palmy nebo kapradí, takhle mi to jako jehličnan nepřijde, celek lesa je ale OK. Ty domky se ti tam ztrácejí, a taky nevím jestli vedle cesty je potok nebo zarostlá škarpa... Trochu bych ubral na tlaku na tužku když budeš kolem domků a cest kreslit krajinu - markantem byl měla být trat, cesty, stavby - tzn celkové pojetí kolejiště - ta krajina je pak jen doplněním layoutu... Jinak fakt super.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Irudzi » ned 01 zář, 2013 12:36 pm

Možná by se zde mohl pan Zatřepálek předvést, ukázat jak by to mělo tedy vypadat.
Zatřepálku jdi už s tou svojí kritikou ostatních d. ....... :!:
Irudzi

Příspěvekod milan ferdián » ned 01 zář, 2013 12:38 pm

Petr Zatrepalek píše:Promin, ale nedá mi to nenapsat i kritiku - ty zadní stromy jsou jako palmy nebo kapradí, takhle mi to jako jehličnan nepřijde, celek lesa je ale OK. Ty domky se ti tam ztrácejí, a taky nevím jestli vedle cesty je potok nebo zarostlá škarpa... Trochu bych ubral na tlaku na tužku když budeš kolem domků a cest kreslit krajinu - markantem byl měla být trat, cesty, stavby - tzn celkové pojetí kolejiště - ta krajina je pak jen doplněním layoutu... Jinak fakt super.

Tak to je velký oříšek.Sám jsem si stáhl spoustu podkladů o stromech a je skutečně rozdíl vyobrazit celek barevně nebo černobílé.Sám cvičím kreslení a srovnávám.Stále bojuji s čím přijít v pohledech 3D pro vás.Vojenské promítaní je pro mne daleko zpracovatelně přijatelnější než izometrie.Jenže čím víc studuji podklady,tím víc vidím,že pro vás železniční modeláře je líbivější izometrie s perspektivou.Konzultoval jsem tuto problematiku i s mistrem Zdeňkem Šindlaeurem a i ten mi potvrdil,že jsou tyto kresby velmi pracné.Pohled na kolejiště se musí brát buď jako celek nebo výsek z kolejiště s detaily.Abych nezapoměl i mistr Z.Š. nemá moc rád stromy :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 01 zář, 2013 1:07 pm

Irudzi píše:Možná by se zde mohl pan Zatřepálek předvést, ukázat jak by to mělo tedy vypadat.
Zatřepálku jdi už s tou svojí kritikou ostatních d. ....... :!:

Irudzi, víš co ty mi můžeš vid :lol: :lol:
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Irudzi » ned 01 zář, 2013 1:28 pm

Tak to fakt nevím Zatřepetálku, ale pokud se potkáme někde na výstavě doufám, že mi
to řekneš do očí. :D Budu se těšit :!: Jo a kdy to teda nakreslíš?
Irudzi

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 01 zář, 2013 1:52 pm

milan ferdián píše:
Petr Zatrepalek píše:Promin, ale nedá mi to nenapsat i kritiku - ty zadní stromy jsou jako palmy nebo kapradí, takhle mi to jako jehličnan nepřijde, celek lesa je ale OK. Ty domky se ti tam ztrácejí, a taky nevím jestli vedle cesty je potok nebo zarostlá škarpa... Trochu bych ubral na tlaku na tužku když budeš kolem domků a cest kreslit krajinu - markantem byl měla být trat, cesty, stavby - tzn celkové pojetí kolejiště - ta krajina je pak jen doplněním layoutu... Jinak fakt super.

Tak to je velký oříšek.Sám jsem si stáhl spoustu podkladů o stromech a je skutečně rozdíl vyobrazit celek barevně nebo černobílé.Sám cvičím kreslení a srovnávám.Stále bojuji s čím přijít v pohledech 3D pro vás.Vojenské promítaní je pro mne daleko zpracovatelně přijatelnější než izometrie.Jenže čím víc studuji podklady,tím víc vidím,že pro vás železniční modeláře je líbivější izometrie s perspektivou.Konzultoval jsem tuto problematiku i s mistrem Zdeňkem Šindlaeurem a i ten mi potvrdil,že jsou tyto kresby velmi pracné.Pohled na kolejiště se musí brát buď jako celek nebo výsek z kolejiště s detaily.Abych nezapoměl i mistr Z.Š. nemá moc rád stromy :wink: .

Milane, abychom si rozuměli - jde o to, že ta zde prezentovaná kresba je opravdu hezká, pokud je ale kreslená tužkou nebo uhlem, tak opravdu menší tlak na ten kreslící nástroj by udělal lepší výsledek. Pokud je to perokresba, tak s tím nic nenaděláš a není co vylepšovat... Ty stromy v pozadí nevypadají jako jehličnany - tady by stačilo myslím než kreslit větve a z nich další větvičky udělat jehličnany schematicky - pokusil jsem se o to na obrázku níže - sorry - není to vůbec dokonalý, v kompu mi kreslení v perspektivě fakt nejde, tužkou v ruce bych to zvládl líp... Nemám ale doma skener... Jinak je to kreslený během cca 10 minut, takže fakt sorry za velkou schematičnost... Udělal jsem to kvůli Irudzimu a jiným... Kdybych se s tím sral jako s obrázkama co kreslím pro návody na stavebnice, bylo by to jiný... Obrázek éra pro srovnání...

A pro Irudziho - na hrubý pytel hrubá záplata, takže ti do očí klidně řeknu!
Přílohy
dioramka.png
Naposledy upravil Petr Zatrepalek dne pon 02 zář, 2013 8:40 am, celkově upraveno 2
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Irudzi » ned 01 zář, 2013 2:06 pm

:lol: :lol: :lol:
Irudzi

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 01 zář, 2013 2:12 pm

Však říkám že to není dokonalý :oops:

Jinak Milane, zítra ti ty éra odsud smáznu, at ti to tady neplevelí Tvoje vlákno...
Petr Zatrepalek

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť