od Petr Zatrepalek » ned 01 zář, 2013 1:52 pm
milan ferdián píše:Petr Zatrepalek píše:Promin, ale nedá mi to nenapsat i kritiku - ty zadní stromy jsou jako palmy nebo kapradí, takhle mi to jako jehličnan nepřijde, celek lesa je ale OK. Ty domky se ti tam ztrácejí, a taky nevím jestli vedle cesty je potok nebo zarostlá škarpa... Trochu bych ubral na tlaku na tužku když budeš kolem domků a cest kreslit krajinu - markantem byl měla být trat, cesty, stavby - tzn celkové pojetí kolejiště - ta krajina je pak jen doplněním layoutu... Jinak fakt super.
Tak to je velký oříšek.Sám jsem si stáhl spoustu podkladů o stromech a je skutečně rozdíl vyobrazit celek barevně nebo černobílé.Sám cvičím kreslení a srovnávám.Stále bojuji s čím přijít v pohledech 3D pro vás.Vojenské promítaní je pro mne daleko zpracovatelně přijatelnější než izometrie.Jenže čím víc studuji podklady,tím víc vidím,že pro vás železniční modeláře je líbivější izometrie s perspektivou.Konzultoval jsem tuto problematiku i s mistrem Zdeňkem Šindlaeurem a i ten mi potvrdil,že jsou tyto kresby velmi pracné.Pohled na kolejiště se musí brát buď jako celek nebo výsek z kolejiště s detaily.Abych nezapoměl i mistr Z.Š. nemá moc rád stromy

.
Milane, abychom si rozuměli - jde o to, že ta zde prezentovaná kresba je opravdu hezká, pokud je ale kreslená tužkou nebo uhlem, tak opravdu menší tlak na ten kreslící nástroj by udělal lepší výsledek. Pokud je to perokresba, tak s tím nic nenaděláš a není co vylepšovat... Ty stromy v pozadí nevypadají jako jehličnany - tady by stačilo myslím než kreslit větve a z nich další větvičky udělat jehličnany schematicky - pokusil jsem se o to na obrázku níže - sorry - není to vůbec dokonalý, v kompu mi kreslení v perspektivě fakt nejde, tužkou v ruce bych to zvládl líp... Nemám ale doma skener... Jinak je to kreslený během cca 10 minut, takže fakt sorry za velkou schematičnost... Udělal jsem to kvůli Irudzimu a jiným... Kdybych se s tím sral jako s obrázkama co kreslím pro návody na stavebnice, bylo by to jiný... Obrázek éra pro srovnání...
A pro Irudziho - na hrubý pytel hrubá záplata, takže ti do očí klidně řeknu!
- Přílohy
-

Naposledy upravil
Petr Zatrepalek dne pon 02 zář, 2013 8:40 am, celkově upraveno 2
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů