Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod George V. » pon 05 srp, 2013 4:28 pm

Jen faktická poznámka - vůz Am - opravdu se jednalo o nový vůz? Mate mne nátěr střechy - šedá přesahuje až na čela. Opravdu takto vozy chodily z NDR? Mám za to, že tento nátěr střechy pocházel až z dílen...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod ReichenbergW » pon 05 srp, 2013 4:39 pm

George V. píše:Jen faktická poznámka - vůz Am - opravdu se jednalo o nový vůz? Mate mne nátěr střechy - šedá přesahuje až na čela. Opravdu takto vozy chodily z NDR? Mám za to, že tento nátěr střechy pocházel až z dílen...

To by měla být otázka spíše na kolegu Mahela - vozy Ostravanu jsou jeho práce. Myslím že jsme o tom takto nějak debatovali, ale třeba se mýlím a už to mělo nový nátěr střechy z dílen? Čím víc koukám na historické fotky dostává se mi přesvědčení že vše je možné .-)
ReichenbergW

Příspěvekod vypravecc » pon 05 srp, 2013 8:23 pm

ReichenbergW píše:Dalšími modely jsou prozatím první dva vozy Y s logy rychlíku Ostravan první Am a druhé Bm třídy, provedené přesně tak jak jezdily koncem 70. let až začátkem let 80. První dva vozy mají použitu světlejší barvu zelené tak jak nové vozy vyčleněné pro vozbu tohoto tehdy elitního rychlíku přišly z NDR, další dva plánované vozy BDm a druhé Bm budou již opět opatřeny vagonovou zelení a do prodeje přijdou před koncem roku. Popis je opět dělán podle skutečných vozů vč. jejich inv. čísel a určitě tisk není tak mizerný jak popisoval kolega IB v posledním ŽM. Jen Tillig nemá prostě tolik sytou žlutou jako tomu bylo u potisku starších vozů od Sachsenmodelle. Nicméně názor nechť si každý udělá sám .-) Zde vůz Am...

je to všechno super, ale jedna věc bude chybět-tn klasickej jídelák WRm z osmdesátejch let..............
vypravecc

Příspěvekod ReichenbergW » úte 06 srp, 2013 7:32 am

vypravecc píše:
ReichenbergW píše:Dalšími modely jsou prozatím první dva vozy Y s logy rychlíku Ostravan první Am a druhé Bm třídy, provedené přesně tak jak jezdily koncem 70. let až začátkem let 80. První dva vozy mají použitu světlejší barvu zelené tak jak nové vozy vyčleněné pro vozbu tohoto tehdy elitního rychlíku přišly z NDR, další dva plánované vozy BDm a druhé Bm budou již opět opatřeny vagonovou zelení a do prodeje přijdou před koncem roku. Popis je opět dělán podle skutečných vozů vč. jejich inv. čísel a určitě tisk není tak mizerný jak popisoval kolega IB v posledním ŽM. Jen Tillig nemá prostě tolik sytou žlutou jako tomu bylo u potisku starších vozů od Sachsenmodelle. Nicméně názor nechť si každý udělá sám .-) Zde vůz Am...

je to všechno super, ale jedna věc bude chybět-tn klasickej jídelák WRm z osmdesátejch let..............

Jo tak to jim už vysvětlovalo lidí...
ReichenbergW

Příspěvekod George V. » stř 07 srp, 2013 6:05 am

...tak od Šikulů bych raději viděl Btm, Bhm, Bte atd. A nové/přepracované Ypsilony samozřejmě také, vše v kvalitě ACME :) Pro mne by i naprosto stačilo zvětšit Ypsilony od Kuehna (ovšem s přepracovaným spodkem u béček (brzdové válce) :) ).
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod dnovy » stř 07 srp, 2013 11:35 am

Co bude dřív?

a) Vláda s důvěrou sněmovny
b) BAIky od Šikulů

?:-D
dnovy

Příspěvekod vorisekml » stř 07 srp, 2013 2:55 pm

Pořídil jsem si jednotku M 262.101 od Brawa. Model má velice solidní chodové vlastnosti, svítí interiér a stanoviště/hezky provedené imitace stropních svítidel, né obnažené LEDky/. V modelu je místo na dva reproduktory /v každém dílu/, takže mohou brumlat dva motory jako v originálu. Barva bez závad, přechody a linky bez rozmazání, popis ostrý. Trošku mě chybí jakákoliv hvězda, je to vyváženo symbolem pětiletky. Taky mě rozhodily kola. Jsou jakoby plastická, ale pokud to má simulovat paprsková kola tak je to hodně nemodelové. Spíš by mě zajímalo jaký kola měla ta jednotka v originále.
H0
vorisekml

Příspěvekod radeksindy » pát 09 srp, 2013 9:30 am

Paprsková kola tyto motoráky neměly, takže pokud si BRAWA dala práci s nějakým tvarováním kol, tak to bude zřejmě podle skutečnosti.
radeksindy

Příspěvekod ReichenbergW » pát 09 srp, 2013 9:43 am

radeksindy píše:Paprsková kola tyto motoráky neměly, takže pokud si BRAWA dala práci s nějakým tvarováním kol, tak to bude zřejmě podle skutečnosti.

Ano disky kol mají speciální tvar kvůli vyšší pevnosti a zároveň ty lomené hrany zvyšovaly chlazení dvojkolí. Paprsková kola měly v Německu jen ty nejstarší motoráky. Brawa to má správně.
ReichenbergW

Příspěvekod Scoot » pát 23 srp, 2013 11:48 am

Scoot

Příspěvekod dnovy » sob 24 srp, 2013 9:36 am

George V. píše:
milan ferdián píše:a co tá třetí možnost? Konkurence :mrgreen:

...a jaká, prosím Vás? Že by se pustili hluboko pod své výrobní náklady (u Krále železnic :mrgreen: )? A někdo novej by těžko za tři neděle spíchnul novou formu. Jakákoliv (teoretická) konkurence se na to vyflákla ve chvíli, kdy ho Šikulové ohlásili, pokud tedy už s tím nebyli daleko. Ale pochybuji, že by na tom někdo jiný na téhle úrovni dělal, o ničem se neví...

P.S. Tajně doufám v možnost první...

Tak co budou do konce srpna?:-)
dnovy

Příspěvekod jirie123 » úte 27 srp, 2013 4:53 pm

Vypadá to, že poslední set B vozů Sav ČSD od ČS trainu jsou na prodejně :P
jirie123

Příspěvekod mastanec » stř 28 srp, 2013 7:10 am

dnovy píše:
George V. píše:
milan ferdián píše:a co tá třetí možnost? Konkurence :mrgreen:

...a jaká, prosím Vás? Že by se pustili hluboko pod své výrobní náklady (u Krále železnic :mrgreen: )? A někdo novej by těžko za tři neděle spíchnul novou formu. Jakákoliv (teoretická) konkurence se na to vyflákla ve chvíli, kdy ho Šikulové ohlásili, pokud tedy už s tím nebyli daleko. Ale pochybuji, že by na tom někdo jiný na téhle úrovni dělal, o ničem se neví...

P.S. Tajně doufám v možnost první...

Tak co budou do konce srpna?:-)

A bylo ticho...

Chtel jsem koupit 2 - 3, ze maji jina cisla.
Predobjednavku neplatim, nekupuji zajice v pytli, fotografie 3D vytisku prototypu na strankach tezko da predstavu o hotovem produktu.
ČSD EP 3-4, H0, Digi, blog: http://goo.gl/KMybUF
mastanec

Příspěvekod milan ferdián » stř 28 srp, 2013 7:35 am

mastanec píše:
dnovy píše:Tak co budou do konce srpna?:-)

A bylo ticho..

Predobjednavku neplatim, nekupuji zajice v pytli, fotografie 3D vytisku prototypu na strankach tezko da predstavu o hotovem produktu.

No ticho je fakt.Zkuste věřit kluci termínu 31.8.A když né,tak je vymalováno :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mastanec » stř 28 srp, 2013 7:53 am

milan ferdián píše:
mastanec píše:
dnovy píše:Tak co budou do konce srpna?:-)

A bylo ticho..

No ticho je fakt.Zkuste věřit kluci termínu 31.8.A když né,tak je vymalováno :wink:

Zda se, ze pan Ferdian vi neco vice, no uvidime.

Kdyby jste tenkrat pane Ferdian, tech par tydnu zpet, kdyz jste tu Bai drzel aspon udelat malinky spionazni snimecek, vite kolik remcalu by jste uklidnil :wink: :mrgreen:
ČSD EP 3-4, H0, Digi, blog: http://goo.gl/KMybUF
mastanec

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)