Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod dnovy » ned 14 črc, 2013 8:12 am

podle me to jeste hotovy neni, jinak by byly fotky skutecneho modelu...
dnovy

Příspěvekod George V. » ned 14 črc, 2013 11:41 am

Objednám až uvidím... :mrgreen: Za tu cenu očekávám kvalitu A.C.M.E.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod mlha » ned 14 črc, 2013 12:42 pm

Napřed vyzkoušíme v jízdě,aby Baiky nedopadly jak patra
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod martin tichý » ned 14 črc, 2013 6:54 pm

..1490,- je tedy palba :shock:
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod George V. » ned 14 črc, 2013 7:50 pm

mikinko píše:to george: Bai je len urcity okruh zaujemcov - to do najbrtu nemozes natriet :-)) tak predajnost nebude tak vysoka - a tak zvysena cena nemusi odrazat superspickove detaily, ale aj vynalozene naklady v pomere k ocakavanemu poctu predanych kusov....

...kdyby byl levnější, prodalo by se jich víc. Vstupní náklady na zavedení výroby jsou stejné, navíc se nemusí vrátit za rok. Tenhle model se bude prodávat roky a budou si ho kupovat další generace modelářů... Proti ceně nic nemám, jen musí odrážet kvalitu. Pokud by byl proveden aspoň jako ta Sas-ka od CSTrain, budu spokojen (myslím samozřejmě tvarovou věrnost a provedení detailů, nikoliv kvalitu sestavení) :) .
George V.

Příspěvekod George V. » ned 14 črc, 2013 8:36 pm

Tak já nevím, ale řekl bych že drtivá většina modelářů (dneska, kdoví co bude za pár let) dělá éru ČSD a to 70-tá léta a tam ty Baiky padnou jako ulité. A navíc, pokud bude více čísel, se nebudou kupovat po kusech, ale po soupravách. Jezdily od r. 1952 (takže si je koupí i páraři z III. epochy) do cca r. 1990 a pak ještě nějaký ten rok na vojenských vlacích. Takže doba služby srovnatelná s Y-lony.

A vůbec není pravda, že nižší cena neznamená vyšší odbyt. Není to lokomotiva!! Vagony se kupujou do souprav a pak už výše ceny rozhoduje o tom, jestli si koupím jeden, dva nebo osm...
George V.

Příspěvekod dnovy » pon 15 črc, 2013 4:51 am

George V. píše:Tak já nevím, ale řekl bych že drtivá většina modelářů (dneska, kdoví co bude za pár let) dělá éru ČSD a to 70-tá léta a tam ty Baiky padnou jako ulité. A navíc, pokud bude více čísel, se nebudou kupovat po kusech, ale po soupravách. Jezdily od r. 1952 (takže si je koupí i páraři z III. epochy) do cca r. 1990 a pak ještě nějaký ten rok na vojenských vlacích. Takže doba služby srovnatelná s Y-lony.

A vůbec není pravda, že nižší cena neznamená vyšší odbyt. Není to lokomotiva!! Vagony se kupujou do souprav a pak už výše ceny rozhoduje o tom, jestli si koupím jeden, dva nebo osm...

100% souhlas
dnovy

Příspěvekod fousek » pon 15 črc, 2013 8:06 am

Cena za Bai se mi zdá sice vysoká, ale jde o univerzálně použitelný model na většině kolejišť a bude po něm poptávka. Takže se bohužel Šikulům moc nedivím, že cenu trochu napálili, byť z toho sám nemám radost. Rychleji se zaplatí formy a bude pro začátek větší jistota podnikání. A možná za tím stojí strach ze špatného odhadu prodejů. Ale když se může vyrábět Bmee u ACME, které je sice v provozu už přes 20 let, ale zas tak moc rozšířený není, tak bych se nebál.
fousek

Příspěvekod Houmr » pon 15 črc, 2013 8:17 am

No to aby jste ještě začli šetřit i na tyhle.
http://www.sikulovesro.cz/pripravujeme/
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod alf » pon 15 črc, 2013 8:41 am

No cena pěkná..tušil jsem :roll: Tak doufejme odrazí i kvalitu když tedy bude echt československý vůz..Jen si nekoupím tři ale jen dva..A časem doplnit čtyřdveřovou ..S tou použitelností je to pravda ,od 50.let do počátku 90.let.Jen bych trochu polemizoval s tím že většina lidí dělá ČSD ,ev.70.léta..Teď na toto téma byla zajímavá úvaha v žel.magazínu,na téma nových modelů parních lok.Prostě většina mladších modelářů dělá jen to co vidí okolo sebe,či co jakžtakž pamatuje z mládí..a právě pára tak už asi tolik netáhne.Nehledě na cenu,kdy se karoserie např.mot.lokomotivy nabouchá levněji než pára se spoustou detailů.Nic,to už odbočuji od tématu.Prostě díky šikulům,a jsem zvědav na reálný model.Na pražské burze se objevuje model z malovýroby za srovnatelnou cenu,jsem tedy zvědav na porovnání. :)
alf

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 15 črc, 2013 9:17 am

Teď mám od šikulů info že oficiální info obdržíme do konce tohoto týdne. Pak budou vozy před víkendem k objednání. Dodávky v srpnu.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod dnovy » pon 15 črc, 2013 9:25 am

Dokud nebudou fota vyrobených modelů je vše ve hvězdách....těch termínů už bylo....Byl bych klidný že to bude v srpnu:-) Podle mě budou stačit na to peníze od ježíška 2013:-D
dnovy

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 15 črc, 2013 11:15 am

dnovy píše:Dokud nebudou fota vyrobených modelů je vše ve hvězdách....těch termínů už bylo....Byl bych klidný že to bude v srpnu:-) Podle mě budou stačit na to peníze od ježíška 2013:-D

Budeme mít první kusy na recenzi, tak se určitě nebojte, fotky budou v pravý čas.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod George V. » pon 15 črc, 2013 11:42 am

Houmr píše:No to aby jste ještě začli šetřit i na tyhle.
http://www.sikulovesro.cz/pripravujeme/

...tak to byla jen otázka času, kdy s nimi vyrukujou. Ale zbytečně si na...li do vlastního hnízda, měli s nimi chvilku počkat. Takhle se jim zbytečně sníží prodej osmidveřáků, obzvláště při těhle cenách. Každej si raději počká i na čtyřdveřáka, které byly, aspoň mi to tak tehdy připadalo, na síti ČSD početnější, obzvláště ke konci provozu. Tak ještě Bhm a Btm, ať to máme komplet :mrgreen: .
George V.

Příspěvekod greenery » pon 15 črc, 2013 12:07 pm

Michal Dalecký píše:
dnovy píše:Dokud nebudou fota vyrobených modelů je vše ve hvězdách....těch termínů už bylo....Byl bych klidný že to bude v srpnu:-) Podle mě budou stačit na to peníze od ježíška 2013:-D

Budeme mít první kusy na recenzi, tak se určitě nebojte, fotky budou v pravý čas.

...tak to jsem zvědav, foto rozhodne ........ :)
greenery

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)