Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Příspěvekod pixel123 » ned 26 kvě, 2013 1:24 pm

hezkyyyyyy :)

som ani nemyslel ze to tak pekne vyznie s cisto bielym svetlom
Mail : vladimir.skamla@gmail.com

Alebo súkromná správa
pixel123

Příspěvekod Jiri Dvoracek » stř 29 kvě, 2013 5:47 pm

Tak konecne nejake dobre zpravy. :mrgreen: Elektronika MTB je kompletni a zitra bude odeslana. Objednavka od modely.biz je take kompletni a zaplacena, tak snad take dojde co nejdrive :) JM detail take dorazil do Prahy a bude privezen pres kanal a dopraven k nam :D Centrala a ostatni elektronika taktez objednana, tak snad to ze Southamptonu k nam nebude trvat dlouho :) Jelikoz je u nas slunecne pocasi vzacne jako demokracie v Rusku, tak jsem si dneska zkusil udelat malinke policko z kartonu, ale zatim nevim, co na nej zasadim :D To bile, co tam nepatri, jsou jeste zbytky lepidla, tak to snad zaschne :D Jirka
Přílohy
Policko.jpg
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod chameleon » čtv 30 kvě, 2013 9:08 am

Jiri Dvoracek píše:tak jsem si dneska zkusil udelat malinke policko z kartonu, ale zatim nevim, co na nej zasadim :D
Paráda, ikdyž ta fotka není moc detailní, takhle z dálky se mi to líbí :wink: Jediné, na čem bych být tebou aspoň trochu zapracoval, je patina domečků - ten neupravený vylisovaný "laciný" plast bude v té luxusní zeleni od ModelScene, Poláka apod. vypadat blbě...

Jiri Dvoracek píše:To bile, co tam nepatri, jsou jeste zbytky lepidla, tak to snad zaschne :D Jirka
když neuschne, tak to připráškuj bílým pigmentem k tomu přidej stejně bíle zašpiněný sud, a bude to jako sud s vápnem, neboť tam máš moc kyselou půdu :D
chameleon

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 30 kvě, 2013 12:33 pm

chameleon píše: Paráda, ikdyž ta fotka není moc detailní, takhle z dálky se mi to líbí :wink: Jediné, na čem bych být tebou aspoň trochu zapracoval, je patina domečků - ten neupravený vylisovaný "laciný" plast bude v té luxusní zeleni od ModelScene, Poláka apod. vypadat blbě...

Jj, pravdu dis, cistou pravdu. Je to tam jako pest na oko. :( Vecer se podivam na net na nejake navody a pomucky a zkusim s tim neco udelat :) No, muj mobil moc detailni fotky neumi, asi si na to budu muset vzit priste fotak :)

chameleon píše: Když neuschne, tak to připráškuj bílým pigmentem k tomu přidej stejně bíle zašpiněný sud, a bude to jako sud s vápnem, neboť tam máš moc kyselou půdu :D

Uz to zaschlo, asi jsem tam toho dal vcera moc :) No, ja se ani tak nebojim kysele pudy jako toho, ze se prolomi tezebni limity a mne vyvlastni :D

Jirka
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 08 čer, 2013 6:33 pm

Dobry vecer,

tak mi konecne dorazily baliky z CR od pana Nemecka a od modely.biz, tak jsem je samozrejme musel hned otevrit a neco z toho vyzkouset. No, az budu mit volno, tak se do toho asi porade obuju :D I kdyz je pravda, ze vcera a dneska moc nechybelo a vsechno jsem vyhodil do kose a rozslapal :) Kdyby to nestalo tolik penez, tak jsem to asi udelal :mrgreen: :mrgreen: A to jsem si chtel jenom trosku zajezdit v analogu, ale dojel jsem maximalne po prvni vyhybku a dal mne to nepustilo, protoze to vsude haze zkrat. Teda abych byl presnejsi, tak na kazde vyhybce (pouzivam EW2), kde se sbihaji kolejnice :lol: No, co Vam mam povidat. I ten totalni amater mezi Vami je asi o tri urovne dal, nez su ja. To su zvedavy, jak to bude fungovat na digitalu :lol: :lol: Tak jsem si dneska aspon zkusebne zabudoval jedno navestidlo do panelu a postavil model vodarny od Auhagenu. To jsem jeste zvladl :mrgreen: Taky porad premyslim, co s tou patinou a temi domecky. Nic mne nenapada a vubec nevim, jak na to :twisted: Myslim, ze mne jeste ceka hodne bezesnych noci :lol: :mrgreen:

Jirka
Přílohy
Navestidlo.jpg
Depo.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod milan ferdián » ned 09 čer, 2013 9:11 am

Jiri Dvoracek píše:si chtel jenom trosku zajezdit v analogu, ale dojel jsem maximalne po prvni vyhybku a dal mne to nepustilo, protoze to vsude haze zkrat. Teda abych byl presnejsi, tak na kazde vyhybce (pouzivam EW2), kde se sbihaji kolejnice

Tak to jsi mě zaskočil a zároveň překvapil. :o Vždy než se začne tvořit krajina tak se zkouší zda vše je bezchybně elektricky zapojené (zkušební jízdy,postavení vlakových cest,atd.).Jestli ti zkraty dělají srdcovky,tak je máš blbě zapojene.Srdcovka musí být napojena na přepínač :!: :!: :!: Nezmění to ani zapojení v DCC.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 09 čer, 2013 12:02 pm

Ahoj, no to mne mrzi, ze jsem Te nemile prekvapil. Problem je jiz vyresen, asi to bylo rukama a neodbornou manipulaci (vypadl zluty drat vedouci od napajeni srdcovky do prestavniku :mrgreen: :mrgreen: Ja se divim, ze Ty se divis :D Jak jsem to zvedal na tu pozadovanou nivelitu, abych mel potom oba zakladni ramy ve stejne vysce, tak jsem to porozpojoval a ted jsem to zapomel zapojit. :lol: Nemuzes ode mne cekat zazraky. Akorat mne ted zarazilo, ze pan Nemecek nerekl, ze kvuli tak malemu navestidlu tam budu muset vrtat diry jak do tunelu :wink: Omlouvam se za snizenou kvalitu vsech fotek, ale mobil uz dosluhuje. Budu muset poridit neco lepsiho :twisted:
Přílohy
Navestidlo.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod milan ferdián » ned 09 čer, 2013 5:30 pm

Tak to jo :wink: Mě ta situace přišla najednou hodně divná,hlavně,že jsi na závadu přišel :mrgreen: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 09 čer, 2013 5:45 pm

Jeste by mne zajimala jedna vec. Mam to navestidlo zakryt tak, aby nebyl videt ten plast a objimka dole a nebo to tak nevadi? J :wink: Ono to je tak, ze kdyz clovek neco usilovne hleda, tak to nevidi, i kdyz to ma primo pred nosem :mrgreen:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod milan ferdián » ned 09 čer, 2013 5:49 pm

Správně tam kde přijdou umístit návěstidla,se zatím nefixuje zemina nebo štěrk.Po usazení a vyzkoušení návěstidla se dodělá štěrkování nebo zemina nebo i travička :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 09 čer, 2013 5:52 pm

Neboj, ja to jeste nemam zafixovane napevno. Je to tam jenom tak lehce posypane, aby se nereklo. Samozrejme, ze se to bude dodelavat, az se to odzkousi :) :wink:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod milan ferdián » ned 09 čer, 2013 5:58 pm

Mrkni na web těchto velikánů jako tombart,houmr,Radek Wimmer nebo na bývalé kolejiště od Michala Daleckého.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jiri Dvoracek » stř 12 čer, 2013 5:27 pm

Ok, urcite se podivam. Sice budu mit zase komplexy z toho, jak ma vypadat modelove kolejiste, ale snad to nejak preziju :lol: :mrgreen: Jinak zatim se mi podarilo vmestnat na panel vodarnu, nadrazni ubytovnu (pro zachovani reality bude trvale oznacena jako hostel) a piskovani :) Ted prede mnou stoji nova vyzva a sice zbroreni naftou od Trminka (stavebnice z leptaneho plechu) - ma nekdo nejaky tip, jak na to? Koupit mikropajku a nebo se to da lepit lepidlem na kov a nebo obycejnym vterinovym? :wink: :roll: :mrgreen:
Přílohy
Vodarna.jpg
Piskovani.jpg
Hostel.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 12 čer, 2013 7:31 pm

H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 17 čer, 2013 4:50 pm

chameleon píše:Jiří,
Určite si to budeš počítat - mohl bys nám sem napsat pro srovnání ceny komplet dcc vybavení tvého kolejiště Lenz vs. Digitrax? Mám sice výbavičku Lenz, ale to srovnání by mě zajímalo. Dík j.

Ahoj, tak uz to mam snad vsechno kompletni. Sice Ti nereknu presne, kolik by mne stal Lenz, ale celkove jsem za elektroniku vcetne navestidel, prejezdu, prestavniku a veskerych DCC komponentu zaplatil cca 35 tisic korun, coz jsem teda osobne cekal mnohem horsi :D Ale bude to jeste boj :) Jirka
Jiri Dvoracek

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště