mizl píše:Kdo ze zdejších uživatelů je schopen celek navrhnout a sestavit ??? ... až na pár výjimek.
Já jsem schopen pomoci s tou elektronikou, o mechanice vím jenom jak má fungovat a pokud bych si jí dělal pro sebe, tak bych toho asi byl schopen, ale občas se v návrhu vyskytujou termíny jako: "zajdu za bratránkem a nad flaškou to navrhneme a on pak vysochá" a to se dost špatně replikuje.
Proto se tu snažím alespoň nějak udat směr jak taková spolupráce mechaniky a elektroniky má vypadat. Pokud se někdo rozhodne použít relátkovej automat, kterej je na první pohled strašně logickej a jednoduchej, tak se neurazím, jen říkán, že dnes není rok 60 minulého století, takže je rozumné se zabejvat nějakou solidní automatizací.
To máš to samé, jako tvorba uživatelského rozhraní. Já jsem obecně člověk typu "display + klávesnice", takže bych takhle i ovládání koncipoval, ale takové ovládání třeba na 100% nepřijme můj otec. Proto mám mnohem raději, pokud někdo udělá představu a já jí jen zhmotním.
Já bych to třeba udělal celé jako DCC dekodér s rozhraním vhodným pro TCO, ale jakmile to tady napíšu, tak se ozve 20 lidí, že je DCC na příslušenství pitomost a tím se zazdí celá původní myšlenka.
Takže, pokud někdo bude schopnej udělat mechaniku, rád mu pomohu a pak mnohem raději pomohu s elektronikou, pokud o to ten někdo bude stát a bude to rozumná elektronika.