Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
pixel123 píše:som rad ze su lampicky ku tvojej spokojnosti, pekne sa tam vnimaju
Tkadlec Jaroslav píše:číňany nebrat jsou větší a odost bez detailu raděj koupit noch nebo preiser zas jich nemusíš mít májový průvod
BohousP píše:Tkadlec Jaroslav píše:číňany nebrat jsou větší a odost bez detailu raděj koupit noch nebo preiser zas jich nemusíš mít májový průvod
Oni je zluti bratri vyrabi ve velikosti 1:100 a 1:150. Za tech par drobnych je lepsi koupit obe sady a vybrat si. I lide jsou od 150 cm do 220.
Jiri Dvoracek píše:... clanek o vratnych smyckach. Az doted jsem si myslel, ze na mem kolejisti, kde mam dvoukolejku by nemelo dochazet ke zkratu, nebot vlaky budou jezdit jenom jednim smerem. A vubec mi nedoslo, ze tam mam kolejovou spojku, ktera bude patrne duvodem ke vzniku zkratu. Protoze na kolejich nad sebou budou patrne zrcadlove obracene polarity. Ciste teoreticky, kdybych kolejovou spojku rozdelil izolovanymi spojkami, tak by to melo byt bez problemu....
Jiri Dvoracek píše: ...Zkousel jsem si to ruzne nakreslit, a smycka mi tam opravdu vychazi. Ale radeji se zeptam jeste zkusenejsich.Nebo to kreslim blbe a nebo je to v digitalu uplne jinak a ja tady jenom cerim vodu?
![]()
milan ferdián píše:Jestli se bere v potaz původní návrh od lajblta,tak teprve kolejovou spojkou na odbočce vzniká smyčka.Je zbytečné dávat do skryťáku dvojité kolejové spojení.Na co.A když na odbočce vše šikovně ošetřím,tak nemůže být žádný problém.Kdy vlastně vzniká pojem smyčka na tomto kolejištiJen když vlaky vjíždějí z jednokolejné trati na širou hlavní dvojkolejnou trať.Tak elektricky rozdělím odbočku a jelikož má dostatek délky kolejí za výhybkou směrem na širou trať,tak elektricky,ponechám tento úsek jako samostatně přepínatelný dle provozní situace a na délku nejdelšího vlaku z koncové stanice.A je to.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník