Moderátor: Michal Dalecký
Sandy píše:Koupil jsem si zamračenou od MTB. DPS má rozhraní Plux22.
Osadil jsem ji dekoderem ZIMO 630P Plux16. Při osazení dekoderem s Plux22 je možné ovládat horní reflektor samostatně funkcí F3.
Pokud mi mé chabé znalosti DCC stačí, tak ta je u Plux22 na pozici 2 (tedy mimo konektory u Plux16) . V případě Plux16 je F3 na pozici 13 (pozice 15 u Plux22). Je možné "vytáhnout" F3 z dekoderu a zapojit jí do příslušné pozice v DPS. A jak to nejlépe udělat.
Sandy píše:Osadil jsem ji dekoderem ZIMO 630P Plux16. Při osazení dekoderem s Plux22 je možné ovládat horní reflektor samostatně funkcí F3.
Pokud mi mé chabé znalosti DCC stačí, tak ta je u Plux22 na pozici 2 (tedy mimo konektory u Plux16) . V případě Plux16 je F3 na pozici 13 (pozice 15 u Plux22). Je možné "vytáhnout" F3 z dekoderu a zapojit jí do příslušné pozice v DPS. A jak to nejlépe udělat.
Naivně jsem se domníval, že když propojím pozici 2 na patici DPS (Plux22) s pozicí 13 (což by měla být F3) na dekoderu Plux16, tak by měl jít hlavní reflektor ovládat samostatně. No, bohužel. Smířil jsem se s tím, že hlavní reflektor budu ovládat přes DIP přepínač na desce...
Trošku mi, jako laikovi, uniká, proč nejsou F3 a F4 u Plux22 a Plux16 na stejných pozicích, ale asi to má svůj důvod.
miroslav lengyel píše:Vtip je v tom,že si ty složitosti vyrábí modeláři sami....
vvitty píše:prosim prosim ja seminare neohlasoval, to je nejaky sotek
Ad osvetleni - s patici nebo draty, to je jedno, podstatne je ze potrebujes pin ktery je volny a neni vyuzity na jinou funkci. Coz si u Plux16 v modelu nejsem jist (nemam tu ted schema), a nebo jinou funkci nutno ozelet.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník