Zastávka a vlečka pivovaru Lobeč N/1:160

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Zastávka a vlečka pivovaru Lobeč N/1:160

Příspěvekod Mcx » pon 25 bře, 2013 4:57 am

Po diskuzi o pivovarnictví a vlečkách mne zarazil tvůj první stavební počin - nástupiště a trochu mi nejde na rozum kombinace nástupiště z konce 80. let (pokud tam dáš panely, jinak o deset let dříve) a vlečky pivovaru tak maximálně 50. léta. Tam bych viděl zcela jistě sypaný perón.
Mcx

Příspěvekod Dan Buchtela » pon 25 bře, 2013 6:22 am

Souhlasím, panely se mi na nástupoště také nezdají...
Dan Buchtela

Příspěvekod carodej » pon 25 bře, 2013 6:54 am

milan ferdián píše: ...Problém je v tom ,že mi na tom strážním domku něco nesedí a já nevím co. ...
No já sice nejsu stavař, ale co se mi nezdá, jsou ty bílé překlady na rozích budovy, které jsou šířkou skoro rovné šířce okna nebo 2/3 šířky dveří (teda alespoň podle obrázku) ... :)
TT (z analogu už digitál... ) a šilhání po N ... +malé automodely ...
carodej

Příspěvekod Dan Buchtela » pon 25 bře, 2013 7:56 am

milan ferdián píše:Jak jistě víte součásti na tomto modulu je i zastávka.Mám pár kousku od fa Šikulové.Ke strážnímu domku bude přistavena čekárna.Problém je v tom ,že mi na tom strážním domku něco nesedí a já nevím co.Lubomíre a stavaři nebo historici poraďte.Samozřejmě modelová velikost je N/1:160 (to jen pro vtipálky).

Milane, je tošku dřina to povrchově upravit tak, aby to nevypadalo jako papírová vystřihovánka, ale jde to. Určitě to chce novou střešní krytinu. Výrobce si bohužel myslí, že když do kartonu udělá rýhy kolmo na sebe, že to pro N-kaře jako znázornění eternitu stačí...
Dan Buchtela

Příspěvekod milan ferdián » pon 25 bře, 2013 9:52 am

Mcx,Dan Buchtela

Kluci dobře,cením si velmi vaše cenné rady a připomínky,budu jen velmi rád.Správně bych se neměl dívat jak to realizují jiní,ale trochu jsem mrkl jinde.
Mcx 1)foto/zast.Hradec - Milane tak bude skutečně zastávka u vás vypadat nebo bude mít sypané nástupiště ??
Dane 2)foto Lipová a zde ???
Přílohy
zast_Hradec.jpg
Lipová-nástupiště.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pon 25 bře, 2013 9:53 am

Dan Buchtela píše:Milane, je tošku dřina to povrchově upravit tak, aby to nevypadalo jako papírová vystřihovánka, ale jde to. Určitě to chce novou střešní krytinu. Výrobce si bohužel myslí, že když do kartonu udělá rýhy kolmo na sebe, že to pro N-kaře jako znázornění eternitu stačí...

S tím počítám,proto mám od tebe krytinu.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pon 25 bře, 2013 9:55 am

carodej píše:
milan ferdián píše: ...Problém je v tom ,že mi na tom strážním domku něco nesedí a já nevím co. ...
No já sice nejsu stavař, ale co se mi nezdá, jsou ty bílé překlady na rozích budovy, které jsou šířkou skoro rovné šířce okna nebo 2/3 šířky dveří (teda alespoň podle obrázku) ... :)

Já mám stále pocit,že tento strážní domek je původem z Českomoravské tranvenzálky,kde zdivo bylo cihlové červené a tam byly ony rantly bílé.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pon 25 bře, 2013 10:13 am

Tož nic,až se mi oči rozjasni,zavoláme kopáče,asfaltéry a budem bourat a upravovat. :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Dan Buchtela » pon 25 bře, 2013 10:23 am

milan ferdián píše:Mcx,Dan Buchtela
Kluci dobře,cením si velmi vaše cenné rady a připomínky,budu jen velmi rád.Správně bych se neměl dívat jak to realizují jiní,ale trochu jsem mrkl jinde.
Mcx 1)foto/zast.Hradec - Milane tak bude skutečně zastávka u vás vypadat nebo bude mít sypané nástupiště ??
Dane 2)foto Lipová a zde ???

Ahoj Milane,
obě zlané foto jsou poněkud časově mimo, i když v jiném slova smyslu.
Prvníé foto z reálu je evidentně z 90. let nebo dokonce z třetího tisíciletí. Předpokládám ale, že Ty staví z období poněkud dřívějšího. K tomu už Ti přece dal koment Mcx.
Ad druhý snímek ... pokud jsi v Roudnici sloužil v Lipové déle, než jen první hodinu po postavení layoutu, mohl sis všimnout, že tento snímek je již historický a to panelové nástupiště Radek strhl....
Dan Buchtela

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pon 25 bře, 2013 10:34 am

nástupiště v Hradci bylo i v 80 letech
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Dan Buchtela » pon 25 bře, 2013 10:45 am

Tkadlec Jaroslav píše:nástupiště v Hradci bylo i v 80 letech

Nikdo netvrdí, že nebylo...
Ale na té foto je mašina ČD!
Ale jinak předpokládám, že Milan staví maximálně tak přelom 60. a 70. let...
Nebo je to Milane jinak?
Dan Buchtela

Příspěvekod milan ferdián » pon 25 bře, 2013 10:52 am

Dan Buchtela píše:
Tkadlec Jaroslav píše:nástupiště v Hradci bylo i v 80 letech

Nikdo netvrdí, že nebylo...
Ale na té foto je mašina ČD!
Ale jinak předpokládám, že Milan staví maximálně tak přelom 60. a 70. let...
Nebo je to Milane jinak?

Kterého Milana ,Dane myslíš ?Mě jen udivilo že u Mcx mají v plánu tuto zastávku tak jak je.Bardotku neberte v potaz.To že Radyme strhnul nástupiště to vím,ale jenom proto,že bardotka neprojela.
To sypané nástupiště bude,jenomže otázka co s těmi lampami od Dominka?Ty byly určeny pro tuto zastávku.Cesta se též opraví.proto já vám dávám fota k posouzení.Dane ,ale u tebe mi vzniká otázka,proč jsi mě hned nezarazil,když jsi věděl,že zídku buduji a ještě nebyla napevno zabudovaná?

A ještě otázka,jakou barvu použít na pražce.Plast mi vůbec nelíbí.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Dan Buchtela » pon 25 bře, 2013 11:08 am

milan ferdián píše:Dane ,ale u tebe mi vzniká otázka,proč jsi mě hned nezarazil,když jsi věděl,že zídku buduji a ještě nebyla napevno zabudovaná?

Dan nevěděl, že na ní dáš ještě panely, myslel, že bude jen betonová obruba Tischer a zbytek sypaný...
milan ferdián píše:A ještě otázka,jakou barvu použít na pražce.Plast mi vůbec nelíbí.

Stříknout jakoukoliv barvou země, příp. natřít, třeba Vallejo odstín Flat Earth (č. 143) nebo Burnt Umber (odstín č. 148). Ono to pak ještě stejně dál zmizí pod další patinou, třeba pokud bys patinoval Agama hlínou, pražce to dokáže zmatnit dokonce i bez předchozího nátěru...
Pokud si budeš chtít extra hrát, můžeš metodou suchého štětce po nátěru základní barvou znázornit staré a vyschlé pražce, které ztácejí barvu, což bys dosáhl přetažením štětcem s barvou plátna... Ale to už je trochu vyšší dívčí a běžný divák to nezaznamená, natož neocení...
Dan Buchtela

Příspěvekod milan ferdián » pon 25 bře, 2013 12:03 pm

Super a ještě jedna otázka.Zastávka Nučice potom patří časově kam?Viz vzadu nástupiště z panelu Tischer.
Přílohy
Nučice zast..JPG
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Franta Krása » pon 25 bře, 2013 1:13 pm

Ahoj Milane,
není Tischer jako Tischer.
Tischer je označení pro prefabrikáty ke kterým se buď nasype sypané nástupiště, nebo se na něj položí panely. V případě sypaného nástupiště je vzdálenost hrany prefabrikátů 1650 mm od osy koleje. V případě panelového nástupiště je to však vzdálenost hrany panelů, nikoliv prefabrikátů, na kterých panely leží.
Mimochodem "hrbatá" se dočkala panelizace počátkem 80-tých let.
Nkové moduly, FREMO, DCC, III-IV, http://1-160.webnode.cz
Franta Krása

PředchozíDalší

Zpět na Moduly