Zastávka a vlečka pivovaru Lobeč N/1:160

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Zastávka a vlečka pivovaru Lobeč N/1:160

Příspěvekod radeksindy » ned 24 bře, 2013 10:41 am

Třeba Strassman je výborný příklad, stačila mu jediná kolej. Na začátku sklad, přes dvůr pak s uhlím ke kotlům. A to nebyl žádný minipivovar.

Podle mne je potřeba k dobrému ztvárnění mít opravdu vymyšlený "příběh". K příběhu pivovaru jednoznačně patří to co napsal Milan. Člověk by měl mít představu o tom, kolik pivovar produkuje, kolik se ven dostává po železnici, jestli má sladovnu atd. Prazdroj byl gigant a ten měl v určité době kolem 1/3 produkce, jinak max. 20% jak Milan uvádí. Většina piva vypila v okolí. Dopočítat se k obratům vozů lze třeba tak, že si uvědomíš, že do jednoho klasického piváku se vešlo něco mezi 50 a 60hl piva. Při jednom vozu denně, už to je 20tis hl jenom po železnici. A to není málo, to je 2/3 produkce zmíněného Nymburkého pivovaru, takže ve skutečnosti by to byl velký pivovar (20% po železnici, tj. asi 100tis. hl celkem). Velký pivovar by musel nějak vypadat (žádná Lobeč) a přesto by mu stačila jediná kolej jako Strassmannovi :)

Padla tady zmínka o Karviné. Jak vlastně vypadala? Existuje plánek nebo nějaký popis?

takže nic jiného nezbude,že vlečkový vlak přijede do pivovaru ve složení ložený uhlák-lokomotiva-chladící vozy
Právě kvůli takovým konstrukcím se mi to moc nelibí.

V H0 se jeden pivovar staví (můj), jeden by měl existovat u Mirka V. jako součást vlečkového areálu kde ale dominují mrazírny.
radeksindy

Příspěvekod JanoH0e » ned 24 bře, 2013 10:47 am

K pivovaru v Karvinej - presnejšie stanici - Station Karwin- Bräuhaus - stanice Karvinná ( po roku 1918) - Pivovar- Karwina Browar- mám plán, sú aj fotky stanice so pivnými sudmi. Tie mali smerovať do Orlovej a Ostravy. Ďalší pivovar je Radvanice, kde mala slúžiť jednokoľajná vlečka o 185 m s ručnou točňou v 160m a odbočkou do skladu 50 m. V poznámke sa uvádza, že skladisko pivovaru slúži aj ako silo poľnohospodárskych produktov. V Radvanicích bol aj liehovar, do ktorého smerovali celovozove zásielky, ale tie boli zrejme prekladané na povozy.
JanoH0e

Příspěvekod milan ferdián » ned 24 bře, 2013 11:14 am

Jak to čtu,tak nakonec bohatě stačila jedna výhybka,jedna kusá kolej :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Mcx » ned 24 bře, 2013 11:16 am

milan ferdián píše:vlečkový vlak přijede do pivovaru ve složení ložený uhlák-lokomotiva-chladící vozy

Milane to neee, to fakt vypadá podivně.
Radku ke Karviné se nepodařilo zatím nic vypátrat.
Jinak představu o vlečce dává např. Čeký akciový pivovar v Moravské Ostravě byť byl napojen na síť elektrických drah.
Obrázek
Mcx

Příspěvekod milan ferdián » ned 24 bře, 2013 11:22 am

Ty fota znám.Něco je v publikacích OSTRAVA na pohlednicích 1880-1939 nebo DĚJINY OSTRAVY.Na webu u hekttora nebo výtopna.

Sekční,zralý nádražák s tím souhlasí.uhlák-lokomotiva-chladící :wink:

Karvinná - pivovar,"Vzpomínky na starou Karvinnou","Zaniklý svět-Historie staré Karvinné",Tramvajová doprava I.+II.dílGabzdyl ?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod JanoH0e » ned 24 bře, 2013 1:39 pm

K pivovarom - klasika je asi pivovar vo Vysokom Mýte http://www.chocen-litomysl.cz/trat-vlec ... vovar.html

Ja dám obrázky v malom rozlíšení plán K.P. a foto, poslal som toho viac a max. rozlíšení.
Přílohy
foto kar.jpg
karvin.jpg
JanoH0e

Příspěvekod milan ferdián » ned 24 bře, 2013 2:22 pm

Vysvětlení prvního obrázku.Nalevo je úzkorozchodná tramvajová zastávka (dle plánku dvojkolejná) Slezských zemských drah a napravo důlní spojovací dráha normálněrozchodná.Napojení vlečky bylo z pohledu na foto až vzadu napravo,blíže ke stanici Karvinná.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » ned 24 bře, 2013 3:48 pm

Poslední obrázek je velmi pěkný,vlečka na hraní a posun
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Dan Buchtela » ned 24 bře, 2013 5:39 pm

milan ferdián píše:Hledal jsem dlouho než jsem našel vůbec modul pivovaru s vlečkou.Je od kolegy Picky a foto zdroj Zababov.Modelová velikost TT/1:120.Kupodivu HO-nulkaři s tímto tématem nedisponuji.

Na tak na tomhle modulu se mi právě nelíbí, že pivovar je ze všech stran oplocen a je to tak spíše parodie na pivovar. Jak už zmínil Radek, je vhodné využít omezené šířky modulu, areál pivoaru znázornit jen v náznaku a směrem z modulu otevřený, abys vyvolal v divákovi představu, že areál pivovaru pokračuje někde mimo modul a zde je znázorněn je malý výsek v sousedství kolejí... To pak připouští větší představivost ohledně velikosti pivovaru...
Naposledy upravil Dan Buchtela dne ned 24 bře, 2013 8:55 pm, celkově upraveno 1
Dan Buchtela

Příspěvekod milan ferdián » ned 24 bře, 2013 5:44 pm

Dnes jsem se piplal s nástupištní zídkou Tischer.
1.Nepovedené foto,nástupištní zídka Tischer zafixovaná.
2.Kontrola zda vše sedí.
3.Kontrola dle NEM 102/od osy k hraně panelu 12,5 mm.
Přílohy
24.3.2013.jpg
Fixování nástupní zídky Tischer.jpg
Sedí,dle NEM102.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » ned 24 bře, 2013 5:52 pm

mlha píše:Poslední obrázek je velmi pěkný,vlečka na hraní a posun

To není vlečka.To je skutečná úzkorozchodná tramvajová stanice.Nalevo klasika staniční budova se skladištěm a rampou.Napravo tramvajová remíza.Tramvajové vozy zde byly dlouhé čtyřnápravové.Kolej pod remízou,odstavná.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod radeksindy » ned 24 bře, 2013 7:46 pm

je to tak spíše parodie na pivovar

Chtěl jsem napsat, že to je v pořádku, protože TT je parodie na modely. Ale radši toho nechám :lol: Tento modul je úplně mimo. Pivovar by uživil akorát jednu hospodu, ale přesto si postavil vlečku. Pro jistotu na druhé straně trati :roll:

Ostravské motivy místních drah, kombinace tramvajového a nákladního provozu jsou fantastické. Na moduly, pro skupinku místních, kteří k tomu budou mít vztah, je to úplně ideální námět.
radeksindy

Příspěvekod Ferda » ned 24 bře, 2013 9:48 pm

radeksindy píše:Ostravské motivy místních drah, kombinace tramvajového a nákladního provozu jsou fantastické. Na moduly, pro skupinku místních, kteří k tomu budou mít vztah, je to úplně ideální námět.

Neboj, časem se dočkáš. Idea už nějaká je, nějaké podklady taky a navíc se to přímo nabízí (standartní rozchod a přímá návaznost na Karolínu). Zatím bádáme, jak vyřešit přechod vozů.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod milan ferdián » ned 24 bře, 2013 9:56 pm

Jak jistě víte součásti na tomto modulu je i zastávka.Mám pár kousku od fa Šikulové.Ke strážnímu domku bude přistavena čekárna.Problém je v tom ,že mi na tom strážním domku něco nesedí a já nevím co.Lubomíre a stavaři nebo historici poraďte.Samozřejmě modelová velikost je N/1:160 (to jen pro vtipálky).
Přílohy
vechtrovna.jpg
vechtrovna.jpg (2.36 KiB) Zobrazeno 5468 krát
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » pon 25 bře, 2013 4:49 am

Tento strážní domek je taková omalovánka,připadá mě moc vyumělkovaný.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

PředchozíDalší

Zpět na Moduly