Podle mne je potřeba k dobrému ztvárnění mít opravdu vymyšlený "příběh". K příběhu pivovaru jednoznačně patří to co napsal Milan. Člověk by měl mít představu o tom, kolik pivovar produkuje, kolik se ven dostává po železnici, jestli má sladovnu atd. Prazdroj byl gigant a ten měl v určité době kolem 1/3 produkce, jinak max. 20% jak Milan uvádí. Většina piva vypila v okolí. Dopočítat se k obratům vozů lze třeba tak, že si uvědomíš, že do jednoho klasického piváku se vešlo něco mezi 50 a 60hl piva. Při jednom vozu denně, už to je 20tis hl jenom po železnici. A to není málo, to je 2/3 produkce zmíněného Nymburkého pivovaru, takže ve skutečnosti by to byl velký pivovar (20% po železnici, tj. asi 100tis. hl celkem). Velký pivovar by musel nějak vypadat (žádná Lobeč) a přesto by mu stačila jediná kolej jako Strassmannovi

Padla tady zmínka o Karviné. Jak vlastně vypadala? Existuje plánek nebo nějaký popis?
takže nic jiného nezbude,že vlečkový vlak přijede do pivovaru ve složení ložený uhlák-lokomotiva-chladící vozy
Právě kvůli takovým konstrukcím se mi to moc nelibí.
V H0 se jeden pivovar staví (můj), jeden by měl existovat u Mirka V. jako součást vlečkového areálu kde ale dominují mrazírny.