Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
michal.kubista píše:A v lokotkách jsi nechal tlumivky a kondenzátory?
Některé dekodéry je nemají rády a jinak tím degraduješ pulsní řízení. Neříkám, že nefunguje vůbec, ale některé jeho vlastnosti omezuješ.
Jinak toho zkratu se myslím bát nemusíš, ochrany by měly zareagovat a dekodér ochránit.
Přesto asi zvaž brzkou instalaci přímo do lokotky, nejsem si jistý vhodností tohodle řešení, i když jako první rychlí test to není špatné.
michal.kubista píše:Dekodér ROCO, co byl v jedné koupené setové loko šel docela rychle do světa. Ze začátku jsem instaloval dekodéry Lenz Silver+. Pokud se motůrek chová podivně, pak je možnost pohrát si s frekvencema a ještě se tam daly nastavovat další CV k motoru.
Poslední dva dekodéry mám Zimo a ty jsou asi nejlepší, dokonce jsem je nechal v automatické detekci motoru (či jak to nazvat), žádné další laborování a spokojenost.
Takže podívej na CV a zkus ještě vylepšit chování motorku, není to jen o instalaci do mašinky.
miroslav lengyel píše:Je to zakuklenej Uhlenbrock,takže žádný blbeček to skutečně neníABC neumí,protože Uhlenbrock používá jiný,poněkud sofistikovanější systém Lissy.
Možná by Ti mohlo pomoci tohle,jsou to údaje z návodu Uhlebrock.
CV 53 Opakovací dávka regulace motorku .Hodnotu snížit, pokud lokomotiva nejede rovnoměrně.
rozsah hodnot 60 - 255 ,nastaveno z výroby 120
CV 56 Regulační frekvence.Hodnotu snížit ,je-li maximální rychlost příliš nízká.Hodnotu zvýšit jede-li lokomotiva na
rychlostní stupeň 1 příliš rychle.
rozsah hodnot 0-127 , nastaveno z výroby 64
CV 58 Časová prodleva pro měření AD převodníku. Hodnotu zvýšit, jede-li lokomotiva při nízké rychlosti nerovnoměrně.
Hodnotu snížit,je-li při snížené hodnotě v CV 53 maximální rychlost lokomotivy příliš nízká.
rozsah hodnot 0-255,nastaveno z výroby 10
Zde máš návod na Roco: http://www.roco.cc/uploads/documents/pdf/10732.pdf
Tak malá oprava,český návod Uhlenbrock říká " Reaguje na brzdný signál DCC nebo na brzdné trati se stejnosměmým napětím".Návod od Roca se rovněž zmiňuje o podpoře brzdné dráhy.
RoberTT píše:Díky moc. Před chvílí jsem to zkoušel měnit. Po chvíli hraní si a zkoušení jsem nakonec upravil jen hodnoty CV47 a CV48 a to tak, že jsem je snížil. Zdá se, že to pomohlo. Mám dojem, že brzdná dráha se vypočítávala z vyšší rychlosti.....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků