Stavebnice vagonů TT - Malá železnice

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Stavebnice vagonů TT - Malá železnice

Příspěvekod fruafru » úte 22 led, 2013 9:12 pm

Přidám něco pro milovníky parní železnice z první republiky, zkušební vzorek.
Z01.JPG
Z02.JPG
Z03.JPG
fruafru

Příspěvekod fruafru » ned 03 úno, 2013 12:45 pm

_lt_ píše:Určitě by ale výrobce mohl zvážit výrobu stavebnice přímo vozu Res 11 i s obtiskem.

TTmili píše:a na druhou stranu je to jisté zklamání na straně Res. Pro IV. epochu je nepoužitelný protože se jedná o modernizaci Res konstrukční sk. 54, která probíhala v roce 2001. My co jedeme IV. epochu potřebujeme vůz 11 konstrukční sk. který má jiné podvozky (26-2.8) a bočnice.

Zdar pánové, další malé nahlédnutí pod Mazláckou pokličku, malá prototypová série Nas/Res 11skupiny. :D
Res11sk01.JPG

Res11sk02.JPG
fruafru

Příspěvekod vmucha » ned 03 úno, 2013 1:08 pm

Budou Zky i bez brzdařské budky?
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod fruafru » ned 03 úno, 2013 1:30 pm

Určitě, se stejným rozměrem jen bez budky, taky se zvažuje výroba "chladící" nebo pivovarské verze, tam jsou jiné nákladovky, ještě je na výbranou ze dvou provedení rozsoch, na obrázku je to modernější provedení (to starší provedení jsem ještě neslepil :roll: )
fruafru

Příspěvekod _lt_ » ned 03 úno, 2013 2:18 pm

fruafru: Co říct, prostě nádhera. Ještě že němečtí výrobci v letošním roce mají oproti loňsku pauzu. Letos totiž budou peněženky zatěžovat stavebnice nejen od MŽ. Pokud takto často nahlížíš pod pokličku, měl by jsi informace o tom, zda se nějak vylepší eshop MŽ? Mě totiž vadí, že není poznat co si člověk objednává (chybí fotky obtisků), nemluvě o tom chaosu v nabídce zboží. Rád bych si pár věcí nakoupil, ale na těch stránkách se prostě člověk nedoví co si může koupit.
_lt_

Příspěvekod fruafru » ned 03 úno, 2013 4:10 pm

_lt_ píše:Mě totiž vadí, že není poznat co si člověk objednává (chybí fotky obtisků)

S obtisky je to jednoduché, aršík obtisku sice vyfotíš,ale vůbec nic ti to neřekne (písmo je bílé- papír světle modrý) skoronic tam neuvidíš :cry: Pokud nejsou obtisky na konkrétním voze, je to takové všelijaké. Dobrá zpráva je že pokud to ryskneš a uděláš nějaký model můžeš jim poslat fotky obtisku na voze), třeba tvoje foto obohatí nabídku 8)
_lt_ píše:Rád bych si pár věcí nakoupil, ale na těch stránkách se prostě člověk nedoví co si může koupit.

Co k tomu dodat... Jedna věc je koukat pod pokličku, druhá je někomu kecat do toho jak mají vypadat jeho stránky :D . Prostě to ryskni :lol: systém v tom je, chce to se nebát a nevymlouvat a jit si za svým, v případě doporučuji osobní návštěvu :lol: :lol:
fruafru

Příspěvekod JBr » ned 03 úno, 2013 7:28 pm

fruafru píše:S obtisky je to jednoduché, aršík obtisku sice vyfotíš,ale vůbec nic ti to neřekne (písmo je bílé- papír světle modrý) skoronic tam neuvidíš :cry:

Tohle se bezne dela tak, ze se misto fotky vytisteneho obtisku da obrazek arsiku z tiskovych podkladu.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod fruafru » pon 04 úno, 2013 4:19 pm

JBr píše:Tohle se bezne dela tak, ze se misto fotky vytisteneho obtisku da obrazek arsiku z tiskovych podkladu.

No to je přesně to co se mi nelíbí, sice vím co tam je napsáno ale kvalitu obtisku nezjistím. Je to podobné jako když výrobce dá jako novinku fotku skutečného vozu :roll: Už sem starý pes a novým kouskům nějak hůř přivykám :lol: Něco mě napadlo tak zkusím jestli na to mazel přistoupí 8)

A Nas je hotový...i s obtisky, jak je zvykem výběr ze tří inventárních čísel čsd dále varianty čd a čdc a velká spousta malých obtisků na odnímatelné díly vozu, na ty sem jaksi neměl nervy :x Jsem zvědav jestli se model dočká stejného rozšíření na kolejištích jako jeho skutečná předloha v síti čsd :lol:
Přílohy
Nas03.JPG
Nas01.JPG
Nas02.JPG
fruafru

Příspěvekod JBr » pon 04 úno, 2013 5:16 pm

fruafru píše:No to je přesně to co se mi nelíbí, sice vím co tam je napsáno ale kvalitu obtisku nezjistím.

Ruku na srdce, kvalitu obtisku stejne poznas az kdyz je davas na model. Na fotce by se dal poznat treba rozjety soutisk, ale to je vec, ktera 90% zeleznicnich obtisku tistenych jednou barvou az tak zase netrapi.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod _lt_ » úte 05 úno, 2013 5:22 am

Dávám za pravdu, že kvalitu poznáme až v ruce, případně ze zkušeností ostatních. Náhled obtisku pomůže právě těm jako jsem já, když potřebují zjistit co na tom obtisku vlastně je. Známý má koupeny vozy Laaeks a PP-80, bohužel jsem se k němu ještě nedostal, takže nevím co obtisky obsahují. Nepoznám to ani jinde z internetu včetně stránek MŽ, proto můj nákup 6ti vozů PP-80 je odložen na neurčito, neboť můj cíl mít vůz Laaeks čsd 1982 a výše s nápisem Mototechna nebo AZNP Boleslav je nejistý pokud nevím co je na těch obtiscích. Dle dostupných informací zatím vyplývá nepoužetelnost ani jednoho z obtisků od MŽ. Takže čekám. To samé si můžu myslet o tomto Res (Nas), protože dle přiložených fotek hotového modelu vidím, že označení čsd Nas mi je k ničemu. A nákup plánovaných 10ti kusů (chci jich mít víc než Res od tilliga) je odložen opět na neurčito. Na burzu nejezdím, v okolí nikdo výrobky MŽ neprodává a mě nezbývá než čekat, až si jej prohlédnu u někoho známého. Zajíce v pytli kupovat nebudu. Takhle by se dalo pokračovat s každým vozem od MŽ. Nebojím se toho že je to z papíru, bojím se že na obtisku nebude to co potřebuji. Ukázkové náhledy obtisků má Jiran. Takto kdyby se inspirovalo více výrobců, to by se nakupovalo...
_lt_

Příspěvekod fruafru » úte 05 úno, 2013 8:29 am

_lt_ píše:Nebojím se toho že je to z papíru, bojím se že na obtisku nebude to co potřebuji.

:o :shock: Toho jsem si nikdy nevšiml :?: :?:
fruafru

Příspěvekod Jacek » úte 05 úno, 2013 10:54 am

_lt_ píše:Nebojím se toho že je to z papíru, bojím se že na obtisku nebude to co potřebuji.
Tak v tom případě doporučuji nechat si vyrobit obtisky podle konkrétních podkladů, protože v žádné stavebnici nebude veliký arch všemožných nápisů, aby si z toho každý vybral to co zrovna jemu vyhovuje. Tak to aspoň řeším já :wink: Ale proč kvůli tomu nazývat stavebnici zajícem v pytli???

Každé vozidlo spadá do několika epoch, resp. mnoha období, kdy se různé nápisy a označení měnily. 5-místné čísla, 12-místné, národní označení, mezinárodní, ČSD, ČD, ČD Cargo, ŽSR, ŽSSK, ŽS, atd... Vyrobit jeden univerzální aršík je nemožné. A 10 verzí jedné stavebnice kvůli obtiskům...
Jacek

Příspěvekod Střelec » úte 05 úno, 2013 12:13 pm

Sorry, ale u modelů letadel či bojové techniky je několik obtiskových/kamuflážních verzí v jedné stavebnici považováno za normální. Neexistuje důvod, proč by to u sériově dělaných stavebnic vagónů mělo být jinak. Už proto, že kvalita, členitost i rozsah obtisků je proti klasickým modelům u vagónů někde jinde - silně v neprospěch vagónů. MaZel už dávno není garážový výrobce a jede své stavebnice v dost velkých sériích na to, aby se mu slušný obtiskový arch vyplatil.
Střelec

Příspěvekod Jacek » úte 05 úno, 2013 12:31 pm

Střelec píše:Sorry, ale u modelů letadel či bojové techniky je několik obtiskových/kamuflážních verzí v jedné stavebnici považováno za normální. Neexistuje důvod, proč by to u sériově dělaných stavebnic vagónů mělo být jinak.

Vyrobit jeden aršík, aby zahrnoval všechna období provozu a nebyla to plachta velikosti A5 je dle mě nemožné. Viz - http://www.jacek-modely.cz/epochy/ , doporučuji přečíst.

Obtisky si kreslím sám, takto např. vypadá Balm:
60. léta
http://obtisky.jacek-modely.cz/paginy/Balm_60.htm

70. léta
http://obtisky.jacek-modely.cz/paginy/Balm_70.htm

90. léta
http://obtisky.jacek-modely.cz/paginy/020_Bix.htm

po roce 1997
http://obtisky.jacek-modely.cz/paginy/020_Btx.htm

A to už neberu rozdíly mezi 70. a 80. lety kromě označení řad nebo současné provedení, které se liší od provedení po roce 1997. Jak tohle všechno smrsknout do jednoho aršíku? I přes tento počet verzí po mě např. někdo chtěl BDix místo Bix-post.