No vidíte, jak se nám to pěkně rýsuje.
Zrovna jsem odeslal podklady na vyražení šablon k té 3143.
No a měly by jsme taky definitivně odklepnout tu barvu hokejek 3022.Já bych se přikláněl k té hoodně tmavě zelené. až černé. to v kompromisu k té střeše.
Názor _It_ je sice možná správný, ale ruku na srdce kdo tady viděl tu 3022 živě a dokáže přesně popsat co to za tu barvu bylo. Já nad tím pátráním po barevných odstínech strávil celkem hodně času. Obešel jsem několik institucí, vyzpovídal několik lidí, protelefonoval balík peněz okoukl několik dobových fotek, ale jednoznačný názor rozhodně nemám. Rozhodně nemohu říct tam barva je jednoznačně "vagónová zeleň" i když možná byla. Určitě bych ovšem nechtěl mít tu mašinu se střechou tak jak jsi zde prezentoval na obrázcích DS model. Já ji znám jen podle fotek , to znamená mému oku lahodí ty fotky, hlavně ta kombinace svítivé žluté a tmavě zelené. A tak bych to i chtěl. Nejsem zatvrzelý člověk a na nástřik je ještě poměrně dost času, takže pokud mě někdo jednoznačně přesvědčí o opaku , o jiném odstínu jsem připraven se přizpůsobit.
Zatím bych však zůstal u té tmavé zelené.
Jinak pusťte se do toho i další třeba i s jinými odstíny a můžeme pak porovnávat kdo jak dopadl.
Závěrem bych jen dodal, že moje stroje nebudou jezdit na žádných soutěžích, výstavách a nikde jinde, takže půjde skutečně o můj soukromý model a bude jezdit u mě doma z toho plyne, že se hlavně musí líbit mě.
AMEN
A to jsme ještě neprobíraly tu modrou 3223

.. podle dobových informací by ta tmavá modrá měla být modrá co se používala na kabinách Avie .. té se údajně všude válely litry. To mohu potvrdit, i u nás doma v dobách minulých se touto barvou natíralo vše co mohlo být tmavě modré.
Ovšem co ta světle modrá ? Dvě fotky dva různé odstíny.

Jo a ještě přidám poslední radu pro začínající konstruktéry modeláře. Rozhodně modelujte V. epochu

.Tam se dá všechno osahat a vyfotit digitálem třeba i stovky fotek. Já se pustil do období, ve kterém se pravděpodobně neznali ani moji rodiče. Víc to rozvádět asi netřeba