ALBÍNI od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: ALBÍNI od MTB

Příspěvekod JBr » pát 11 led, 2013 4:56 pm

Jo, mohlo by to stacit. Prinejhorsim se ozvu.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod _lt_ » pát 11 led, 2013 6:43 pm

Tu barvu hokejek bych klidně nechal na té černé.Pouze jsem byl správně upozorněn na to,že barva v originálu není černá,ale je to ta stejná co je u 3022 použitá na střeše.

No a musím se připomenout zas :D
Musíš brát v úvahu, že ve skutečnosti všechny barvy dle takto starých fotek jsou daleko světlejší. Dovolím si malou ukázku fotek z internetu a autoři ať prominou. První fotka je rok 90, druhá 98.

http://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=792109.jpg&httpref=28/110389
http://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=220796.jpg&stranka=1

Ten klín na čele nikdo nepřetřel, ten byl vždycky zelený. Rozdíl v barvě je dán jednak světelnýma podmínkama a pak stářím (a zpracováním filmu) fotky.

Jinak držím palce ať to vyjde.

edit: Ještě mě napadlo ukázat jak by taková zelená měla vypadat:
http://www.modelyasport.cz/m_kuehn_750160-4.html
Možná to vypadá neuvěřitelně, ale taková zelená by měla být na 3.022 a i na jejím čele. Rozhodně né černá dle staré fotky.
_lt_

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » sob 12 led, 2013 8:38 am

Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Tomáš » sob 12 led, 2013 9:41 am

No vidíte, jak se nám to pěkně rýsuje. :D
Zrovna jsem odeslal podklady na vyražení šablon k té 3143.

No a měly by jsme taky definitivně odklepnout tu barvu hokejek 3022.Já bych se přikláněl k té hoodně tmavě zelené. až černé. to v kompromisu k té střeše.
Názor _It_ je sice možná správný, ale ruku na srdce kdo tady viděl tu 3022 živě a dokáže přesně popsat co to za tu barvu bylo. Já nad tím pátráním po barevných odstínech strávil celkem hodně času. Obešel jsem několik institucí, vyzpovídal několik lidí, protelefonoval balík peněz okoukl několik dobových fotek, ale jednoznačný názor rozhodně nemám. Rozhodně nemohu říct tam barva je jednoznačně "vagónová zeleň" i když možná byla. Určitě bych ovšem nechtěl mít tu mašinu se střechou tak jak jsi zde prezentoval na obrázcích DS model. Já ji znám jen podle fotek , to znamená mému oku lahodí ty fotky, hlavně ta kombinace svítivé žluté a tmavě zelené. A tak bych to i chtěl. Nejsem zatvrzelý člověk a na nástřik je ještě poměrně dost času, takže pokud mě někdo jednoznačně přesvědčí o opaku , o jiném odstínu jsem připraven se přizpůsobit.
Zatím bych však zůstal u té tmavé zelené.
Jinak pusťte se do toho i další třeba i s jinými odstíny a můžeme pak porovnávat kdo jak dopadl.
Závěrem bych jen dodal, že moje stroje nebudou jezdit na žádných soutěžích, výstavách a nikde jinde, takže půjde skutečně o můj soukromý model a bude jezdit u mě doma z toho plyne, že se hlavně musí líbit mě. :D
AMEN

A to jsme ještě neprobíraly tu modrou 3223 :lol: .. podle dobových informací by ta tmavá modrá měla být modrá co se používala na kabinách Avie .. té se údajně všude válely litry. To mohu potvrdit, i u nás doma v dobách minulých se touto barvou natíralo vše co mohlo být tmavě modré.
Ovšem co ta světle modrá ? Dvě fotky dva různé odstíny. :lol: :lol:

Jo a ještě přidám poslední radu pro začínající konstruktéry modeláře. Rozhodně modelujte V. epochu :lol: :lol: :lol: .Tam se dá všechno osahat a vyfotit digitálem třeba i stovky fotek. Já se pustil do období, ve kterém se pravděpodobně neznali ani moji rodiče. Víc to rozvádět asi netřeba :mrgreen:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » sob 12 led, 2013 9:55 am

ty obtisky objednám Tomáši já ty hvězdy dvoje a vyměníme si je za to co uděláš ty
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod TTjarek » sob 12 led, 2013 4:38 pm

Mám jenom malý dotaz jak vidím tu diskuzi. Kolik stojí a kde se dá koupit ten nebarvený albín? Diky
TTjarek

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » sob 12 led, 2013 4:41 pm

modely.biz a pojezdy.cz
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod vvitty » sob 12 led, 2013 6:21 pm

pojezdy.eu , ne .cz ...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod drobecoct » ned 13 led, 2013 1:13 pm

Bolo by možné dodať obtisky na T478 3022 a 3143 aj vo veľkosti HO? Mal by som o ne veľký záujem, už dlho sa odhodlávam ich spraviť z Roco brílovcov. Prípadne by som uvítal aj oranžové okrídlené koleso na čelá T478 3064, nech je flotila brnenských trojek kompletná. Autorovi fotografie sa ospravedlňujem za jej uverejnenie.
Přílohy
show.php.jpg
drobecoct

Příspěvekod Tomáš » ned 13 led, 2013 4:41 pm

drobecoct : Slibovat to určitě nebudu 1. ještě to není 100% jistý ani v TT. 2.H0 rozměr neznám, takže by sis to musel zaměřit sám, takže fakt nemohu sloužit

Tu 3064 znám a určitě by stála za zmínku, jenže fotky nejsou. Mám jen jednu a na ten znak není moc vidět. Jinak schéma složité není a v tvém měřítku H0 ji prodává jako maketu ČStrain CZ
http://www.zeleznicni-modelarstvi.cz/p/ ... aketa-9650
Tomáš

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » ned 13 led, 2013 5:15 pm

ještě jedna varianta starší je zbarvení 3064 http://www.lokomotivy.net/zobraz2.php?r ... &loko=6400
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod TTmili » ned 13 led, 2013 5:35 pm

drobecoct: Ani zdaleka těm pár trojkama které jsou tady jmenované nevytvoříš úplný výčet barevných brněnských brejlovců. A to ani trojkových. Faktem je že se po těhle nátěrech dost těžko pátrá, ostatně brněnské SM488.0 byly celá léta také v různých atraktivních nátěrech, ale fotky buď nejsou vůbec, nebo jen nejsou dostupné, a to je ten problém.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Tomáš » ned 13 led, 2013 7:03 pm

Takže pánové další informace:
Volal jsem teď s kolegou od plotteru. Kosočtverec pro tu 3143 už je nakreslen viz obr. To malinký je to naše TT. (to je to co je vyřeže). To velký to je velikost té fotky. To jen pro ilustraci, jak to bude pidi. :D
A aby to nešlo vše jen bez problémů, což by bylo dost divný, připojuji, jeden postřeh kolegy.
1) Vyražený to bude do samolepky, která je pro plotter určená.
2) Kvůli kalibraci stroje se nic jiného použít nedá.
3) Nálepka drží dobře, ale ne zas tak pevně, aby strhla podkladovou barvu.
4) Není vyzkoušeno, co udělá plastová nálepka po nástřiku syntetické/akrylátové barvy.
5) Hrozí po nástřiku deformace plastové nálepky.

Jen pro informaci, jedná se o tu fólii co se z ní razí různá barevná písmena např. na výlohy.
Jsme domluvení na ověřovací sérii, která to prověří. Pokud bude vše ok, rozjedeme to ve velkým :mrgreen:
Přílohy
kosočtverec.jpg
kosočtverec.jpg (17.62 KiB) Zobrazeno 5259 krát
Tomáš

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » ned 13 led, 2013 7:17 pm

hele mám folii co se používá na kity a barvu to nestrhne jediná nevýhoda je ,že se to musí po vyřezání dost brzo použít jinak to má tendenci se trochu smrsknou ,ale to není problém snad velký
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod drobecoct » ned 13 led, 2013 10:58 pm

TTmili píše:drobecoct: Ani zdaleka těm pár trojkama které jsou tady jmenované nevytvoříš úplný výčet barevných brněnských brejlovců. A to ani trojkových. Faktem je že se po těhle nátěrech dost těžko pátrá, ostatně brněnské SM488.0 byly celá léta také v různých atraktivních nátěrech, ale fotky buď nejsou vůbec, nebo jen nejsou dostupné, a to je ten problém.

Pokiaľ sa nemýlim, tak v danom období cca prvá polovica 80-tych rokov bolo v brnenskom depe päť trojek (T478 3022, 064, 143, 223, 276) a jedna štvorka (T478 4023), ktoré sa vymykali vtedajšej uniforme červených náterov. Ešte by sa určite dala spomenúť T478 4075, ktorá jazdila určitý čas so žltým bleskom, ktorý ale musel byť odstránený. Samozrejme obdobie 90-tych rokov prinieslo veľa nových viac či menej podarených farebných kombinácií, ale toto ma až tak nezaujíma. Ide mi hlavne o klasickú éru ČSD.
drobecoct

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)