Plan kolajiska

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod sco_27 » pon 18 úno, 2008 7:10 pm

Mialne co ineho mozem napisat, nez zase krasna praca... Takto kreslit... Ale inak pochvala patri aj JBr, tento navrh je prekrasny, jednotuchy ale vymakany... Jak hovorim Houmr "V jednoduchosti je sila" .
sco_27

Příspěvekod JBr » pon 18 úno, 2008 7:16 pm

Milane, diky moc, je to super! Zkusim to jeste hned ted vecer nebo behem zitrka hodit do WinTracku a pak to soupnu k sobe na stranku. A kdyz se zadari, tak do mesice zacnu stavet :)
JBr

Příspěvekod richard0404 » pon 18 úno, 2008 9:45 pm

Milane kdybych měl klobouk tak ho smeknu prostě paráda odkud to taháš z jakýho šuplíku to nemůže být pravda . To jsou tvoje nápady nebo skutečnost.Určitě to bude názor i ostatních když řeknu že když se něco dělá s nadšením tak to vypadá jako tvoje návrhy .Přeju pevnou ruku a hodně nápadů. :lol: :lol:
"H0-analog - V SBB" "Faller Car System" "Moduly sekce N"
richard0404

Příspěvekod milan ferdián » čtv 21 úno, 2008 5:59 pm

............ :cry:
Naposledy upravil milan ferdián dne sob 23 úno, 2008 7:41 pm, celkově upraveno 1
milan ferdián

Příspěvekod sco_27 » čtv 21 úno, 2008 6:03 pm

No zase ta mozem len pochavit, je to inspirujuce, a s tym prerabanim zhlavia nemusis pospichat, stejne to nesuri.
sco_27

Příspěvekod JBr » čtv 21 úno, 2008 7:04 pm

Tak jsem zapracoval Milanovy upravy + par drobnych zmen do planu sveho kolejistatka. Jeste to neni uplne vychytane, ale zacina se to pekne rysovat.

S troskou povidani a jsem to hodil k sobe na stranku, kterazto je ode dneska naplno v provozu, byt budou nektere casti doplnovany postupne - http://vlacky.brozek.org/index.php?typ=art&id=2
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod sco_27 » čtv 21 úno, 2008 7:18 pm

Ad JBr :
Myslim ze je to super, pred par rokmi som taketo mini kolajiste planoval aj ja, a chcel som aby to bolo "maga na mini" ale potom stoho zislo a teraz Milan F. Spravil Super kolajiste na mega prostore, ale boli casy kdy som uvazoval len o "domacich moduloch" ktore by sa trochu normami priblizovali k Bojnickym modelarom, a chcel som mat doma len stanicu ( http://ostramo.parostroj.net/oa/nove_st ... lazne.html ) + nijake moduly, a ked bude nijake setkani, prinesiem si moje moduly a budem sa jazdit.
Ale aj s toho vzislo a mam v tomto tematu uvedeny plan do buducna, a ked budu prasule tak mozno postavim moduly presne podla urcitych NEM a budem patrit k Modularom Bojnice :D To su moje plany do buducna :lol:
sco_27

Kolejiště-Daniel

Příspěvekod milan ferdián » sob 23 úno, 2008 3:41 pm

Název:Dva okruhy

Autor mě žádal abych aspoň přibližně zapracoval do návrhu tyto podmínky.Dva okruhy ,ale s vyloučením použití smyček.Hlavní společnou stanici s těmito okruhy,plus další staničku,vlečku pily,hnací vozidla Rosnička,Zamračená,Sergej,Hurvínek a malá pára.

První co jsem vyloučil z prostorových důvodu,vznik křižovatkové stanice.Stanici jsem navrhl ,jako průběžnou na vedlejší trati (1.okruh) s vlečkou na pilu a do skladu porcelánky.Aby aspoň byly vidět co nejvíce širé trati (1 i 2 okruh),vznikla falešná dvojkolejka.Na hlavní trati (2.okruh) je skrytá stanice o čtyřech kolejích,dva pro každý směr ,aby ty ovály měly smysl provozu.Dvojkolejka a zleva vedlejší trať,jsou zaústěny do tkzv.falešných galerií.Jiné řešení mě nenapadlo a to z důvodu nesmyslnosti tunelových portalů u těchto trati,nemluvě o nevýskytu potřebného nadloží nad klenbou tunelu.Zaústění vedlejší tratě do tunelů (vzadu vpravo) již logiku má.
Když pozorně projedete prstem tratě,zjistíte ,že jde jen o jeden okruh a proto v barvě červené je ještě náhradní řešení,kde skutečně vzniknou nezávisle ovládany dva okruhy.Musím ,ale upozornit již na stoupání vedlejší tratě i jejím posunutím dopředu ke stanici ,čímž se nám zmenšuje prostor pro krajinu (červená varianta).
Sergeje použijeme pro nákladní vlaky,zamračenou pro osobní na hlavní trati (2.okruh).Rosničku s Hurvínkem na vedlejší trať (1.okruh),malá pára na vlečce nebo obsluha stanice , či pomyslné vlečky na trati.
Dodržet stoupání a dané výšky trati. :!:
Snad autor bude spokojený a přeji mu hodně krásných chvil u modelu. :wink:

http://milanf.rajce.idnes.cz/modelybiz/
Naposledy upravil milan ferdián dne ned 18 kvě, 2008 9:55 am, celkově upraveno 3
milan ferdián

Příspěvekod sco_27 » sob 23 úno, 2008 5:16 pm

Hmm... Zaujmavy plan, a Milane, ako si na tom s tymi mojimi zhlaviami ? Da sa nieco poriesit alebo to nechame ako to vynde pri stavbe.
sco_27

Re: Kolejiště-Daniel

Příspěvekod Jarda H. » sob 23 úno, 2008 5:51 pm

milan ferdián píše:

Zajímavý plán, zaujalo mne (mimo jiné) šikovné propojení dvou vleček de facto do jedné ! Jinak plán je zase důkaz, jak se na zdánlivě malém prostoru dá navrhnout smysluplné kolejiště a ne vlakodrom. Děláš parádní práci :lol: :lol: ! Nechci se opakovat, ale CHVÁLÍM tě !!

A jen na okraj - "rajče"funguje jako vždy v pohodě, "ukazto" nabíhá pomalu, zdlouhavě, občas nenaběhne, že člověk vzteky :oops: :cry: vyskočí :!: Takže zůstávám u "rajčete".
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod milan ferdián » ned 24 úno, 2008 6:48 pm

Rozpracované zhlaví kolejiště pro Abe.......

Naposledy upravil milan ferdián dne ned 18 kvě, 2008 9:55 am, celkově upraveno 1
milan ferdián

Re: Kolejiště-Daniel

Příspěvekod gearus » ned 24 úno, 2008 7:15 pm

Plánek jako vždy parádní a dokonale zpracovaný. O to větší radost že byl vytvořen pro mne. Ještě jednou díky moc! Ale jak na to koukám tak budu muset trošku připravit rodinu o prostor a přidat na velikosti. Když já bych rád ještě více širé trať:-(
gearus

Příspěvekod StandaR » ned 24 úno, 2008 9:19 pm

Milane tos asi trošku přecenil mé schopnosti , jestli dobře počítám je tam 12 kolejí a jáá bych rád nějakýchh 7, 8 ale jestli to přes tu vytážnou kolej dole je do depa tak to potom jó
H0 V Epocha osobní, VI Epocha Nákladní

Víc změněných plánů, než kdy výrobci vyrobili modelů :)
StandaR

Příspěvekod milan ferdián » ned 24 úno, 2008 9:41 pm

Abe Simpson píše:Milane tos asi trošku přecenil mé schopnosti , jestli dobře počítám je tam 12 kolejí a jáá bych rád nějakýchh 7, 8 ale jestli to přes tu vytážnou kolej dole je do depa tak to potom jó

A kdo říká ,že tam je 12 kolejí :?: Máš tam jen 6 dopravních kolejí a to koleje 6,4,1-osobní skupina.Koleje 3,5,7-nákladní skupina,kolej 8,2 jsou kusé,koleje 9,11,13 jsou manipulační-třidící,kolej 15 strojová do depa a pak jsou jen kusé koleje ke skladišti,rampě a volné skládce.Koleje napravo 8a ,10a jsou pro poštu.Výtažná kolej 3a je pro nákladní posun, výtažná kolej 2a pro přistavování poštovních a spěšninových vozů k poště a zpět k rychlíkům.To ještě nevíš ,že budeš sestavovat dělnické vlaky,protože je tam skupina odstavných kolejí pro osobní soupravy.Ta šestimístná rotunda s točnou musí být využitá,pro jiný provoz se totiž nehodí.
Snad jsis nemyslel,že budeš jen koukat na provoz.Budeš tam makat,až se z Tebe bude kouřit.... :D
milan ferdián

Příspěvekod StandaR » ned 24 úno, 2008 9:42 pm

Tak OK teď už to zní Super :) jen sem se lekl toho jak je to velký :)
H0 V Epocha osobní, VI Epocha Nákladní

Víc změněných plánů, než kdy výrobci vyrobili modelů :)
StandaR

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť