Název:Dva okruhy
Autor mě žádal abych aspoň přibližně zapracoval do návrhu tyto podmínky.Dva okruhy ,ale s vyloučením použití smyček.Hlavní společnou stanici s těmito okruhy,plus další staničku,vlečku pily,hnací vozidla Rosnička,Zamračená,Sergej,Hurvínek a malá pára.
První co jsem vyloučil z prostorových důvodu,vznik křižovatkové stanice.Stanici jsem navrhl ,jako průběžnou na vedlejší trati (1.okruh) s vlečkou na pilu a do skladu porcelánky.Aby aspoň byly vidět co nejvíce širé trati (1 i 2 okruh),vznikla falešná dvojkolejka.Na hlavní trati (2.okruh) je skrytá stanice o čtyřech kolejích,dva pro každý směr ,aby ty ovály měly smysl provozu.Dvojkolejka a zleva vedlejší trať,jsou zaústěny do tkzv.falešných galerií.Jiné řešení mě nenapadlo a to z důvodu nesmyslnosti tunelových portalů u těchto trati,nemluvě o nevýskytu potřebného nadloží nad klenbou tunelu.Zaústění vedlejší tratě do tunelů (vzadu vpravo) již logiku má.
Když pozorně projedete prstem tratě,zjistíte ,že jde jen o jeden okruh a proto v barvě červené je ještě náhradní řešení,kde skutečně vzniknou nezávisle ovládany dva okruhy.Musím ,ale upozornit již na stoupání vedlejší tratě i jejím posunutím dopředu ke stanici ,čímž se nám zmenšuje prostor pro krajinu (červená varianta).
Sergeje použijeme pro nákladní vlaky,zamračenou pro osobní na hlavní trati (2.okruh).Rosničku s Hurvínkem na vedlejší trať (1.okruh),malá pára na vlečce nebo obsluha stanice , či pomyslné vlečky na trati.
Dodržet stoupání a dané výšky trati.
Snad autor bude spokojený a přeji mu hodně krásných chvil u modelu.
http://milanf.rajce.idnes.cz/modelybiz/