odlitky

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

Re: odlitky

Příspěvekod mizl » stř 01 úno, 2012 6:08 pm

Papa.smurf píše:Zdravím lidičkové.
Marně jsem pátral na netu a tak se zeptám tady. Nevíte, kte by se daly sehnat odlitky loko T334, případně i kde pojezdy ? Díkes

Nejdřív bych doporučil uvést velikost .... ale u Hektora jí mají jako odlitek http://www.ttmodelar.cz/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=58&Itemid=58, úplně dole. Pojezd nevím v tom se až tak moc nevyznám.
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod JBr » stř 01 úno, 2012 6:10 pm

mizl píše:Hektora jí mají jako odlitek http://www.ttmodelar.cz/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=58&Itemid=58, úplně dole. Pojezd nevím v tom se až tak moc nevyznám.

To neni odlitek, ale fotka kastle BTTB/Tillig s doplnenymi leptanymi detaily nastrikane surfacerem nebo nejakou zakladovkou. Ta polozka nabidky jsou prave ty lepty detailu.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod mizl » stř 01 úno, 2012 6:16 pm

JBr píše:To neni odlitek, ale fotka kastle BTTB/Tillig s doplnenymi leptanymi detaily nastrikane surfacerem nebo nejakou zakladovkou. Ta polozka nabidky jsou prave ty lepty detailu.

Tak to se omlouvám za falešnou zprávu. To mi uniklo :oops: .
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod Tomáš » stř 01 úno, 2012 7:10 pm

Papa.smurf píše:Zdravím lidičkové.
Marně jsem pátral na netu a tak se zeptám tady. Nevíte, kte by se daly sehnat odlitky loko T334, případně i kde pojezdy ? Díkes

čus Pepo,myslím,že tě moc nepotěším.p.Číž to nedělá 1000% p.Molata myslím už taky ee.Ale můžeš mu zavolat,třeba udělá...vozí to jen na burzu do Prahy a chce to vidět,kvalita bývá různorodá :lol: .pokud nemáš tel.dej vědět SZ.Možná by stálo za to procházet bazary a aukra a pokusit se sehnat tovární kastle.Občas se to objeví za pár kč.
Pojezd Tillig se dá koupit zde:
http://maloseriovky.eu/component/page,s ... Itemid,26/

PS Pepa dělá tu správnou velikost :mrgreen:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Papa.smurf » stř 01 úno, 2012 10:32 pm

Omlouvám se za neuvedení velikosti. Určitě se jedná o tu správnou velikost - TT :roll: Nicméně děkuji všem za potvrzení informací. Budu šetřit, pátrat a stopovat dál. Pokud uspěju dám vědít.
Sběratelská úchylka na T334 v TT
Papa.smurf

Příspěvekod Ferda » čtv 02 úno, 2012 1:53 am

Papa.smurf píše:Omlouvám se za neuvedení velikosti...

:idea: Kdyby jste si tu vaši správnou velikost dali všichni do podpisu, tak je tu o 12% plkání míň.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod corisi58 » čtv 02 úno, 2012 7:03 pm

O odlitku T334 v TT nevím, ale co použít originální kastli? http://www.zeleznicni-modelarstvi.cz/p/ ... erie-17106
corisi58

Příspěvekod Papa.smurf » čtv 02 úno, 2012 7:24 pm

Taky řešení, i tudy vede cestička k vlastní výrobě dalších modifikací těchto krásných strojů.
Sběratelská úchylka na T334 v TT
Papa.smurf

Příspěvekod juroH0 » sob 01 pro, 2012 2:24 am

Trošku to tu oživím, zaujímalo by ma, nemáte niekto aktuálny zoznam odliatkov od Molatu a Mášu? Prípadne ak sa objavuje aj nejaký iný výrobca.
Čížove sú tu: http://odlitkymodely.cz/
Naposledy upravil juroH0 dne ned 02 pro, 2012 4:00 pm, celkově upraveno 1
H0(e), DCC, epocha II-III
7", 1:4
juroH0

Příspěvekod Mauglí » sob 01 pro, 2012 3:10 pm

ahoj Juro mám doma zoznam odliatkov od p.Navrátila z myslím Ostravy,no 3 odliatky 433.0 katastrofa deravý,E669.0 ešte horšie prebrúsený odliatok do dier
nepoužiteľný a nakoniec E669.0 jediný ako tak použiteľný ,ale nárazníky sú pod svetlami nesúmerné a prerobiť to bude asi nezmysel.Spočítané 3 odlitky za
1000Kč/37eur vyhodené von oknom.
Mauglí
Mauglí

Příspěvekod Tomáš » sob 01 pro, 2012 6:17 pm

No mě by teď spíš zajímalo kdo je praotcem těch původních "kopyt" z kterých se potom dělá forma na odlívání odlitků. Pochybuji o tom, že by p.Číž nebo Molata do tohoto vývoje investovali. To by ty odlitky musely vypadat jinak. Poslední dobou se mi zdá, že kvalita odlitků jde strmě dolů.
Dle mého laického názoru je to celý nějak divný. Pokud dle kopyta udělám novou formu, tak ta je omezená množstvím, to je vcelku jasný. Není mě, ale jasný kde se potom ztrácí ty nezmršený odlitky, když je forma ještě ok. Řekl bych, že to může být takto. Jmenovaný výrobce udělá formu a začne odlívat. První kusy v Kategorii I. jdou těm různým malovýrobcům, kamarádům a ty další "zmetky" když už je forma KO se dostávají mezi nás "obyčejný smrtelníky" a na burzu. Viděl jsem různé e-shopy, které nabízejí hotové modely z odlitků v hodnotách několik tisíců. Pochybuji, že ti staví z takových polotovarů, jako se dostanou mezi nás. Zmíněný p.Navrátil to dle mého dělá ještě líp. Ten koupí od Molaty odlitek z kategorie II. na burze. Doma jej vysochá a udělá dle něj formu. Pak už jen sází "ty svoje" odlitky v žalostné kvalitě plné bublin a kazů. Delší dobu se zajímám zda-li se dá v TT sehnat odlitek 850 nebo 851.Jediné co jsem viděl je odlitek p.Molaty. Bohužel tvar čela je poněkud mimo. Prohlédl jsem cca 10kusů.cena 250kč. viděl jsem ale taky odlitek na obrázku p.Kotka a ten je úplně jinde. Výrobce by měl být opět Molata. Je to divný, ale začínám tomu věřit, že existují od jednoho výrobce dvě kategorie. Jeden malovýrobce u hotové 850 za skoro 9000kč také udával, že jde o odlitek Molaty. Tvary a provedení bylo ovšem poněkud odlišné. Musel to být odlitek kategorie I. protože z toho z burzy bych to nikdy neudělal.Já bych si klidně připlatil, ale ofic jiná kategorie není :lol:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Mauglí » ned 02 pro, 2012 9:33 am

zdravím

myslím,že sú ešte medzi nami modelári,ktorým na súťažiach sa na istý čas zobral model na hodnotenie,ale čo sa v tom čase s modelom
špičkových modelárov dialo skutočne ,to možno vedia oni.Ak si ešte kúpim nejaký odliatok v TT,tak ho tu môžem vložiť,v akej cene
kvalite a od koho.A ak to budeme pravidelne robiť všetci,tak sa trh myslím s odliatkami skvalitní a vyčistí veľmi skoro,lebo výrobcovi
takáto anti reklama určite nebude voniať.Len,aby to bolo čím skôr.
Mauglí
Mauglí

Příspěvekod juroH0 » ned 02 pro, 2012 1:56 pm

Kritika je fajn, ale mňa by fakt viac zaujímali tie zoznamy..v H0 samozrejme :D
Inak k odliatokm, ja by som sa ich trocha zastal, mám tu rozrobené odliatky 434,2+516.0 a 314.3 od Číža a M274.0 od Molatu a nemôžem nane povedať krivé slovo, veď sú to polotovary, a modelári sme od toho, aby sme to dopracovali k obrazu svojmu. Hrubé steny - vybrúsil som, trocha vrtuľa - ponoriť do horúcej vody, vrátiť mu tvar a schladiť. Aj čo sa týka detailov tak nemôžem kritizovať. Treba brať v úvahu aj to, že len vďaka týmto pánom, môžu na koľajiskách behať modely československých vozidiel, totiž stavbu od piky, bez nejakého polotovaru zvládne málokto, ja sa nato necítim. Nieje tak dlhá doba, čo sa rozmohli leptané stavebnice, ale aj tak nieje sortiment tak široký ako odliatky. Hlavne pre mňa, zaujíma ma druhá epocha a teda parné mašiny, tých je leptaných len pár a motorové vozne, tie vo veľkom produkuje Kuber ako lepty. Inak sa mi v krabiciach váľajú odliatky 365.0+818.0, od Číža, tender je skvelý a mašinu dom dodžubal ja. O M152.0+baafx ani nehovorím, boli to moje prvé pokusy a ostali v krabiciach preto, lebo som ich zdevastoval opäť až ja. A z T334.0 od Číža sa mi podarilo tiež vystrúhať peknú mašinku, pokazil som to znova ja, keď som ju natrel ručne....
Čo som tým vlastne chcel povedať, som vďačný za každý priemerný odliatok, aj z toho sa dá spraviť pekný model, a ak ho človek robí pre radosť tak nič viac netreba.
juroH0

Příspěvekod Gulda » ned 02 pro, 2012 6:14 pm

Zdarec pánové, nevíte kde by se dal sehnat (kvalitní) odlitek páry 354.1 v TT? Dík za info, Gulda.
guli
Gulda

Příspěvekod juroH0 » ned 02 pro, 2012 7:09 pm

Podľa zoznamov ktoré mám (rok 2007) ju robí p. Molata, k zohnaniu by mala byť na pražskej burze.
juroH0

PředchozíDalší

Zpět na Stavba lokomotiv