Ahoj pánové, tak dnes jsem měl tu čest na výstavě v KŽM Přerov si detailně prohlédnout zamračenou T478.1010, která zde měla peremiéru. Musím konstatovat, že ve skutečnosti model vypadá mnohem lépe než na všech dostupných fotkách po všech různých e-shopech. Když jsem poprve spatřil na internetu fotku finální verze zamračené, tak jsem z ní měl až do dneška smýšené pocity a to hlavně díky bočním oknům do strojovny. V reálu to však v žádném případě tak zle nevypadá... Je to sice ze strany výrobce trošku úlet, ale rozhodně nic zásadního, proč si model nekoupit. Oproti brejlovcům je tu ale určitě větší posun vpřed. Mezi rámem a závěskami je již jen velmi tenká přechodová mezera (u brejlovců přechod pomalu i 1 mm), povrchová úprava je rovněž lepší - u brejlovců na čelech přechody vrstev barev či chyby formy, zde již nic takového není...
Jsem sice spíš příznivcem domácích výrobců, ale když model Roco a MTB postavím vedle sebe, tak za stejné peníze to tak pěkné MTB prostě nemá. Samozřejmě je to věc názoru, jinému se nelíbí pověstné "popelníky" jinéný zase dává navrch Rocu za detaily či tvar čela.
U modelu Roco mě jen trošku naštvaly chybějící tabulky slibovaného čísla T478.1017, je zde pouze 1010

Holt kdyžtak vyrobyt na zakázku...
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)