ROCO bardotka, ceckáč, zamračená...

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: ROCO bardotka, ceckáč, zamračená...

Příspěvekod Bedlisch » stř 21 lis, 2012 7:59 pm

Jak už napsal ReichenbergW, když to šlo u brejlovce, tak to půjde i u zamračený :)

Celá úprava brejlovce je vidět tady: https://picasaweb.google.com/bedlisch/U ... directlink
Musí se komplet vyměnit plošný spoj. Jako bonus je přidán powerpack pro překlenutí odběru produ z kolejnic na nerovnostech či znečištění. Světla do kabiny jsou na slabém drátku, tudíž není nutné montovat komplet celou kabinu. Ale kdo by měl zájem to vyrvat celý, je možné mu na toto zapojení drátků připůsobit. Celé je to dělané na dekoder ZIMO MX645P22 - Plux22, zvuk JBR. Víc na SZ.
Bedlisch

Příspěvekod George V. » čtv 22 lis, 2012 5:00 am

Hanysek píše:Já u té hlavní fotky na masinkach.cz nemám dobrý pocit ani z čelních oken, a už vůbec ne s čumákem, který je hodně mimo. Takhle Zamračená nevypadá. Ale třeba je to jen objektivem :D

...objektivem to asi nebude. Prsa se zdají dobrý, ale ten převis střechy nad čelními okny mi připadá krátký. I na fotkách od memoba.at vypadá tak nějak připosraženě :mrgreen: . Na druhou stranu Roco překročilo svůj stín a modrá barča slovenského carga vypadá opravdu na II. serii, včetně písečníků. Já osobně jsem docela zklamán a váhám, jestli ji vezmu. Čekal jsem že zapracujou na preciznosti nátěru, ale kde nic tu nic. Ta střecha se dala na boku stáhnout ještě tak o 1 mm níž.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod martin tichý » čtv 22 lis, 2012 6:12 am

..já myslel, že vzhled už tady máme vyřešenej (alespoň tvar), model snad už skoro každý z nás v reálu viděl a ví, že je dobrej, tak jakýpak zase převisy a objektivy...
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod George V. » čtv 22 lis, 2012 8:57 am

....tak tenhle můj poslední příspěvek jsem mazal, jakto, že je tady!!!

Jinak převis beru zpět, podle fotek na ES Pečky to vypadá slušně. Už aby to vyfotil i Michal Dalecký, ať mám jasno :) .
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 22 lis, 2012 9:40 am

mikinko píše: Kde by bolo mozne kupit ten novy plosak?
Než se pustíte do úprav tak připomínám že podobnými úpravami modelu přicházíte o záruku. Je to nebo bude to vaše volba.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod radula63 » čtv 22 lis, 2012 11:33 am

Michal Dalecký píše:
mikinko píše: Kde by bolo mozne kupit ten novy plosak?
Než se pustíte do úprav tak připomínám že podobnými úpravami modelu přicházíte o záruku. Je to nebo bude to vaše volba.

1) No, pokud by na případnou reklamaci prátil zpět eletroistalaci původní, tak by to šlo.
2) Jinak souhlasím, že Roco udělalo elektročást dosti zastarale - NEM 652 (8pin)versus NEM 658 (konektory řady PLUX). V tomto je konkurence podstatně lepší. (A to nejenom u barči v H0, ale i ve velikosti TT).
Toliko můj názor.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 22 lis, 2012 2:07 pm

Jo tomu rozumim, ale je treba si to uvedomit, to není výtka (take to dělám na svých modelech). Jinak k těm funkcím, teď jsem dopsal recenzi na švýcarskou Re 4/4 a tam je zvukáč PluX22 a i s světly 20!!!!! funkcí, takže ROCO to umí, stejně tak i parádní modely ve špičkové kvalitě (viz. ta Re 4/4). Když jsem ji vybalil, tak mi spadla čelist a přitom cena je příznivá. Odkaz je v novinkách 2012. Omlouvám se mikinkovi, omylem jsem jeho příspěvek smazal. Kdyžtak ho napiš znovu, díky.
Michal Dalecký

Příspěvekod vvitty » čtv 22 lis, 2012 2:20 pm

Jen drobná poznámka - málokdo je schopen původní desku připájet tak, aby to nebylo poznat.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Lukas » čtv 22 lis, 2012 2:25 pm

kdy bude ČD verze?
Lukas

Příspěvekod TTmili » čtv 22 lis, 2012 2:50 pm

vvitty píše:Jen drobná poznámka - málokdo je schopen původní desku připájet tak, aby to nebylo poznat.

To myslíš tak prasácky jak to občas velkovýrobci dovedou. U Tilliga jsem se už párkrát nestačil divit, a ROCO mě o kvalitě pájení u Sergeje v TT taky moc nepřesvědčilo.
Jinak osobně si myslím že krom vad na laku, nějakých výrobních chyb a podobně (na což se příjde většinou hned po vybalení modelu) je záruka na modelech spíš taková nutnost ze zákona. Stejně pokud se něco stane ať už světlům nebo motoru, většinou se to asi na záruku neuhraje.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod V_Báňa » čtv 22 lis, 2012 3:13 pm

Michal Dalecký píše: teď jsem dopsal recenzi na švýcarskou Re 4/4 a tam je zvukáč PluX22 a i s světly 20!!!!! funkcí, takže ROCO to umí, stejně tak i parádní modely ve špičkové kvalitě (viz. ta Re 4/4). Když jsem ji vybalil, tak mi spadla čelist a přitom cena je příznivá. Odkaz je v novinkách 2012.

Určitě pekný model dle fotek. Jenže na každý projekt (tj model z nastavenou cenu do které se zakalukuje všechny náklady) musí mít předem vyspecifikovaný odběr kusů, a ne málo aby se zaplatila výrobní režie, mj zaškolení a zmetkovost. Každá montážní operace na karoserii zvyšuje riziko poškození v té nejdražší fázi. Do toho hraje kupní síla cilového regionu (zde DE, S) , která s každou stokorunou ceny navíc slábne, atd, takže podobný náročný projekt je v našich zemích daleko za hranicí rentabilnosti vstupních nákladů seriové výroby. Myslím že podobnou třídu modelů dělá IS model, takže všichni mají možnost si dopřát např. pěknou elektriku E499.0, bez velkoseriových kompromisů, že...
V_Báňa

Příspěvekod Bald » čtv 22 lis, 2012 3:49 pm

V případě Re 4/4 tam bude asi trocha ironie, zrovna u fotky kde je vychvalovaná střešní mřížka je právě ona mřížka nalepená tak prasecky nakřivo, že to celou recenzi zpochybňuje. ROCO si holt ono poškození v nejdražší fázi moc nepřipouští, bohužel. Já bych takový model za 6 a půl nekoupil. Ani za míň.
H0, ep. II-VI: DRG, DR, DB, MÁV, PKP, RŽD
USA
Digitrax - SCFXD8 Super Chief Xtra 8 Amp Duplex Radio
Bald

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 22 lis, 2012 4:19 pm

Bald píše:V případě Re 4/4 tam bude asi trocha ironie, zrovna u fotky kde je vychvalovaná střešní mřížka je právě ona mřížka nalepená tak prasecky nakřivo, že to celou recenzi zpochybňuje. ROCO si holt ono poškození v nejdražší fázi moc nepřipouští, bohužel. Já bych takový model za 6 a půl nekoupil. Ani za míň.
Zadny z tech dilu neni na modelu nalepeny ale pomoci nozicek zasunuty do karoserie. V tomto pripade je to otazka vteriny a mrizka je narovnana. Toto je ale diskuze mimo toto tema. Pokudy by mela dale pokracovat udelam extra vlakno.
Michal Dalecký

Příspěvekod Bald » čtv 22 lis, 2012 6:52 pm

ok, beru z5
H0, ep. II-VI: DRG, DR, DB, MÁV, PKP, RŽD
USA
Digitrax - SCFXD8 Super Chief Xtra 8 Amp Duplex Radio
Bald

Příspěvekod t6791225 » sob 24 lis, 2012 5:23 pm

Ahoj pánové, tak dnes jsem měl tu čest na výstavě v KŽM Přerov si detailně prohlédnout zamračenou T478.1010, která zde měla peremiéru. Musím konstatovat, že ve skutečnosti model vypadá mnohem lépe než na všech dostupných fotkách po všech různých e-shopech. Když jsem poprve spatřil na internetu fotku finální verze zamračené, tak jsem z ní měl až do dneška smýšené pocity a to hlavně díky bočním oknům do strojovny. V reálu to však v žádném případě tak zle nevypadá... Je to sice ze strany výrobce trošku úlet, ale rozhodně nic zásadního, proč si model nekoupit. Oproti brejlovcům je tu ale určitě větší posun vpřed. Mezi rámem a závěskami je již jen velmi tenká přechodová mezera (u brejlovců přechod pomalu i 1 mm), povrchová úprava je rovněž lepší - u brejlovců na čelech přechody vrstev barev či chyby formy, zde již nic takového není...
Jsem sice spíš příznivcem domácích výrobců, ale když model Roco a MTB postavím vedle sebe, tak za stejné peníze to tak pěkné MTB prostě nemá. Samozřejmě je to věc názoru, jinému se nelíbí pověstné "popelníky" jinéný zase dává navrch Rocu za detaily či tvar čela.
U modelu Roco mě jen trošku naštvaly chybějící tabulky slibovaného čísla T478.1017, je zde pouze 1010 :roll: Holt kdyžtak vyrobyt na zakázku...
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)
t6791225

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)