Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
volda píše:Zdar chlapi.
Chci se zeptat. Dá se u výhybek Küehn vyndat kolejnice a nahradit je pruty od Tilliga? Chtěl bych tyto výhybky použít,ale trošku mám strach s jiné výšky kolejiva. Takhle bych je vyndal a problém s výškou bych eliminoval na minimum. předem díky
volda píše:Zdar chlapi.
Chci se zeptat. Dá se u výhybek Küehn vyndat kolejnice a nahradit je pruty od Tilliga? Chtěl bych tyto výhybky použít,ale trošku mám strach s jiné výšky kolejiva. Takhle bych je vyndal a problém s výškou bych eliminoval na minimum. předem díky
Adam Buchal píše:Výška kolejiva Kuehn od dolní hrany pražce po temeno kolejnice je stejná jako u kolejiva Tillig
Hříbek píše:Adam Buchal píše:Výška kolejiva Kuehn od dolní hrany pražce po temeno kolejnice je stejná jako u kolejiva Tillig
To teda není, já naměřil u Tilliga celkovou výšku 4 mm a u Kuehna 3,7 mm.
Jelikož ještě nejsou k sehnání přechodové spojky, které Kuehn plánuje, tak jsem to vyřešil tak, že jsem k sobě natupo spájel kousek koleje Tillig a kousek Kuehn a toho Kuehna jsem podložil kouskem tvrdšího
kartonu tloušťky zhruba 0,3 mm.
Hlavy kolejnic jsou tím pádem v rovině. Šířka hlav je taky rozdílná, takže si to chce trošku s tím vyhrát, ale jde to.
Mám to ve skryťáku, takže vzhledové nepřesnosti neřeším, jde mi o to, aby to bylo hlavně spolehlivé.
D píše: Podle mě to není pravda.
Daly by se použít ruční přestavníky Tillig 83533 a 83534, nicméně pro většinu modelářů nebudou cenově zajímavé ...... .
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků