Moduly z Kunčické sokolovny

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly z Kunčické sokolovny

Příspěvekod BaWiS » sob 20 říj, 2012 9:27 pm

Já teď trošku odbočím od hotových věcí a ukážu něco z postupu :wink:
Protože se kluci rozhodli, že si upraví tilligácké 9° výhybky tak, že 2 pražce z těch výhybek, na kterých je plastová přídržnice kolem srdcovky, se nahradí lepšími - vlastními pražci. V AutoCADu se to nakreslilo a výsledek vidíte. Teď už se to jen nechá vytisknout na 3D tiskárně. A pro milovníky CADu a ty, které to zajímá, pár fotek :P
Obrázek, Obrázek, Obrázek, Obrázek

Jinak nechcu pomlouvat, kluci se sice tváří jako velcí H0káři, ale dnes se v sokolovně dělalo (kromě úklidu :lol:) i na TT modulu, na který je tímto připřaven na položení kolejí a vytvoření rerénu :oops: Dnes aspoň majitel modulu trošku na něm sám něco udělal, protože minule jen dones čela a boky a jen se koukal, jak to Ferda vzal a celé sestavil :D Prostě né jen Daška, ale i Ferdu když nehlídáte, tak je nezajímá velikost a hezky jedou jedna věc za druhou :)
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod Ferda » sob 20 říj, 2012 10:01 pm

To miroslav lengyel
Použili. Fofros je sestavil opravdu fofrem. Jen jsme Frýdlant poněkud doladili a on nám při tom malinko narostl. Z původních 8069 mm na současných 9664 mm. No a taky nám přibylo 5 vexlí. A tady je ten zádrhel!
Ty jsi Fofrosovi dodal nové typy Tilligovic vexlí a ty mají už od přírody kovové srdcovky. My nepoužíváme stavebnice, ale stavíme si vexle sami. Používáme Tilligovo pražcové podloží a koleje si nastrouháme z prutů. Podloží jsem nakoupil v počtu cca 100 kusů dokud ještě šlo koupit. Dnes už nám Tillig podloží za 50,- Kč neprodá, protože zjistil, že je lepší prodat celou stavebnici EW3 za 450,- EW5-6 za 650,- peněz. Potíž je v tom, že podloží které máme je staršího typu a má plastovou srdcovku. Protože jsem nenašel rozumný způsob jak se té plastové nádhery zbavit, tak se uvažovalo o 3D tisku dvou pražců bez ní. No a s 3D kreslením jsem vyhořel jak prskavka na stromečku :oops: a tak se to nějak odsouvalo, a odsouvalo, až se objevil jeden šikovný TTčkář s nickem BaWis a ten to konečně v Cadu spáchal. Takže po veekendu se budou objednávat ověřovací kusy a pokud to dopadne, tak by vexle mohly v dohledné době být.
Jinde by nám ta plastová srdcovka až tak nevadila, ale když ten vexel položím vedle těch na Frýdlantu, tak to docela bije do očí. Už jen ten PECO angličan je dost velká rána a možná ho taky časem vyměníme. Zkouším výrobu vlastních vexlí postavených na papírovodřevěném podloží a postupně se dopracovávám k nějakému výsledku. Zatím to vypadá dost nadějně a doufám, že se zadaří. Pak už pana Tilliga s jeho vstřícnou obchodní politikou nebudem potřebovat skoro vůbec a navíc si vyrobíme vexle jaké budeme chtít. Třeba takový 6ti stupňový anglán je je dost lákavá představa i když zatím budu vděčný i za 12ti stupňového (ten je právě ve vývoji) a pan Tillig nám ho nějak zapoměl zařadit do výroby. Dlouhé vexle s úhlem na srdcovce 9 a 6,35° nám sice vyrobil, ale angličany nám pořád cpe jen 15ti stupňové a ten jeho "Baeseler" - k,č,83391 je přímo hrůzostrašný a pochází ještě z dědictví po firmě PILZ.

Jinak Dašek nevyjmenoval všechno co se na Frýdlantu děje.
Ono je spousta činností, které nejsou až tak viditelné, ale udělat se musí. Třeba sehnat podklady a nakreslit všechny budovy, pak je vypáli a pak je postavit. Taky jsem byl tenhle týden znovu ve Frýdlantu a udělal jsem dalších asi 150 fotek. Jenže ke zveřejnění moc nejsou. Pochybuju, že by někoho zajímalo čučet na drátovody a zase na drátovody :roll: . Jenže abych ty drátovody mohl správně položit tak ty fotky potřebuju. Taky jsem tam trochu poběhal s metrem a ověřoval nějaké rozměry a pochopitelně jsem se u toho nefotil :mrgreen: .
Nicméně včera jsem usadil první 4 námezníky a zapustil šachty pro návěstidla na Frýdeckém zhlaví. Dnes jsme s kolegou BaWisem trochu přeorganizovali jednu garáž aby bylo víc komfortu při práci s Laserem a CNC frézkou. Pak jsme malinko posunuli jeho TT modul, aby taky mohl začít dělat na svém. Zítra to už bude zase spíše v rytmu tanga. Dašek chystá další modul s pevnůstkou a já možná něco vypálím (mám připravené betonové sloupy a první drátovody). Mezitím jsme společně s ostatními snad měsíc po chvilkách pracovali na sestavení 60ti sloupů od JM Detail. Jak se povedly lze shlédnout zde:
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Moduly_z ... 123118.jpg

Edit: Vidím, že mě kolega lehce předběhl. Holt je mladší, perspektivní, zdravý...
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 21 říj, 2012 3:10 am

No tak koukám,že jedete jak dráha :D Jinak je fajn,že jste si práci rozdělili rovnoměrně mezi managment a dělný lid :lol: jinak byste se nikam neposunuli. :mrgreen: Teď mě napadlo,jestli jste si už požádali o stavební povolení,protože za chvíli se do té vaší tělocvičny nevejdete a setkání budete pořádat v ČEZ Aréně v Ově. :lol: Škoda,že to mám takhle z ruky,ale třeba mě vyšle firma na nějaké školení,tak bych se pak stavil na kukačku.Tak ať se vám dílo daří :wink:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Ferda » stř 24 říj, 2012 2:43 pm

Tak nám v sokolovně vzniká první TT modul :oops:
Taky se průběžně doplňuje zelenina a Dašek nás nenechává vydechnout.
Drobný náhled do jeho kuchyně:
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Moduly_z ... 231200.jpg
Ferda

Příspěvekod cipisekmp » stř 24 říj, 2012 4:46 pm

Ja jen poznamecku k stromkam kolegy Daska. On ty kostry proletovava aby se mu nerozplantavali ze? Alespon me to na fotkach pripada.
Cau Cipisek
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Ferda » stř 24 říj, 2012 5:16 pm

Tak to se ti opravdu jen zdá. Dvojí barva drátů je proto, že dráty pocházejí z různých zbytků poškozených kabelů. V jednom kabelu byla měď patně poniklovaná. Nic se nepájí, jen se to pak řádně proleje duvilaxem a zasype kávou. Pak už "jen" surfacer a několik odstínů barev.
Ferda

Příspěvekod Ferda » pát 09 lis, 2012 8:46 pm

Před veekendem pár fotek z toho minulého:
http://ferda-ov.rajce.idnes.cz/Moduly_z ... 123196.jpg
Ferda

Příspěvekod Dašek » sob 01 pro, 2012 12:16 pm

Myslel jsem že Ferda bude rychlejší,ale asi nemá čas. Tak pár fotek z mičurinské činnosti http://davasek.rajce.idnes.cz/Moduly_rok_treti/#Modulyroktet076.jpg
Dašek

Příspěvekod harttman » sob 01 pro, 2012 12:29 pm

Nedá se říci nic jiného chlapci , než že jste kabrňáci. :)
harttman

Příspěvekod milan ferdián » sob 01 pro, 2012 1:14 pm

harttman píše:Nedá se říci nic jiného chlapci , než že jste kabrňáci. :)

Jo,jo jsou,ještě že mě mají jako poradce :lol: N-kaře.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » sob 01 pro, 2012 2:51 pm

to by dopadlo,kdyby Tě poslouchali...
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod cipisekmp » sob 01 pro, 2012 3:09 pm

Zdar, jo jo chlapcum se dari, normalne zavidim. Mejte se Cipisekmp
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Dašek » sob 01 pro, 2012 8:02 pm

Děkujeme za slova chvály,potěší.A toho N-kaře posloucháme jak pravil syn,.... ale n e k o n á m e :lol: :mrgreen:
Dašek

Příspěvekod mlha » ned 02 pro, 2012 8:56 am

Dašku jste hodní,že toho poradce necháte v klidu vykecat....... :lol:
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Dašek » ned 02 pro, 2012 9:04 am

My víme,a Milan to tuší.Možná proto se vymlouvá na nedělní vodaře a nejde na pokec do Helbicha :lol: .
Dašek

PředchozíDalší

Zpět na Moduly