POKRAČ. - Brejlovci od MTB v TT - jen konkrétní připomínky !

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: POKRAČ. - Brejlovci od MTB v TT - jen konkrétní připomín

Příspěvekod pepiknemecek » sob 15 říj, 2011 4:05 pm

JBr píše:
vvitty píše:To je divne - mam tu pred sebou nove dekodery ZIMO MX630P a maji jiz od vyrobce jeden pin z konektoru odstrizeny.

Bohuzel asi zrovna ne ten, ktery jsem dneska na burze nafasoval ke svemu brejlikovi. Tesil jsem se, ze si s nim zajezdim, ale mam evidentne stejny problem jako kolega, dekoder ma vsech 16 pinu, jen ten "zamkovy" pin neni pripajeny (neni pod nim ani pajeci ploska). Vrtat do brejlika se mi nechce, to uz spis nejak zavrazdit ten prebytecny pin na dekoderu...

Pokud není zámkový pin přiletovaný k desce dekodéru, jednoduše ho z konektoru vytáhněte kleštičkami a je to :P
V žádném případě do mašiny navrtejte, padne vám záruka. U našeho stolu jste mohl "nafasovat" dekodér ESU V4 se zvukem pro brejlovce a ten již "zámkový" pin nená, protože mašina je tímto dekodérem již osazena :D
pepiknemecek

Příspěvekod vvitty » sob 15 říj, 2011 5:05 pm

JBr píše:Bohuzel asi zrovna ne ten, ktery jsem dneska na burze nafasoval ke svemu brejlikovi. Tesil jsem se, ze si s nim zajezdim, ale mam evidentne stejny problem jako kolega, dekoder ma vsech 16 pinu, jen ten "zamkovy" pin neni pripajeny (neni pod nim ani pajeci ploska). Vrtat do brejlika se mi nechce, to uz spis nejak zavrazdit ten prebytecny pin na dekoderu...

Osm dekodery zkontroluji a devaty co necham ma pin navic :lol: Jednoduse ustipnout... :)
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod vypravka » sob 15 říj, 2011 8:41 pm

poraďte mi prosím,když budu chtít vyměnit nápravu za bandážovanou,jak mam rozebrat podvozek? A masky jsou nasazeny nebo nalepeny? Děkuji moc
vypravka

Příspěvekod JBr » sob 15 říj, 2011 8:54 pm

Pin ustipnut, brejlovec uspesne absolvoval TBZ :)

Takze ted trosku povidani k modelu samotnemu. Nebudu pitvat tvarove rozdily ve vzhledu oproti Roco ani originalu. Rozdily tam sice pri blizsim ohledani jsou, ale v beznem provozu a z bezne vzdalenosti nejsou patrne. A ve finale stejne ani jeden z vyrobcu nebude 100% presny.

Vybral jsem si 750.222 v CD Cargo nateru a dneska jsem si ho konecne prinesl z burzy. Prvni vizualni dojmy vyborne, presny nastrik, krasne ciste provedeny potisk. Jizdni vlastnosti taktez skvele, s dekoderem Zimo MX630 se na prvni jizdni stupen sune pomalym plizenim rychlosti cca 1 mm za sekundu. Protoze nic ale neni uplne dokonale, pridavam nekolik nasledujicich komentaru, cast se tyka provedeni modelu, ale hlavne pak porovnani se skutecnym vzorem (cast zminenych veci se da odstranit velmi snadno):

• nadrz na modelu byla namontovana obracene (viz foto nize; napoprve jsem si toho nevsiml, ale naprava velmi snadna, jen odsroubovat, otocit a nasroubovat zpet)
  • delici linie formy je na prechodu bok-celo velmi znatelna, vic nez u modelu od Roco, ktery mam(taktez viz foto; tohle nezmenim, ale na druhou stranu na fotkach jinych verzi to tak znatelne neni, takze mam mozna jen pech na konkretni vylisek)
  • vsechny dolepovaci detaily jsou lisovane z cerneho plastu, takze minimalne houkacky bude potreba natrit a hodne blbe se mi bude trefovat stejny odstin (na druhou stranu Roco sice dava houkacky lisovane z barevneho plastu, ale odstin taky neni uplne stejny)
  • u vsech ctyr dveri chybi samolepky se jmenem a adresou firmy CD Cargo (snadno opravitelne obtiskem)
  • madla by nemela byt modra, ale bila (snadno napravitelne)
  • cislo lokomotivy na ramu by melo byt v jeho stredu
  • 750.222 a jeji dalsi modre sestricky (vetsina, pokud ne vsechny 750 v korporatnich barvach CDC) maji vnejsi pozicky pulene bila/cervena (ale klasicke zarovkove, ne LED jako u rekonstrukci), na vnitrnich pozicich jsou reflektory. Na miste puvodniho reflektoru na strese je treti bila pozicka (tohle jen jen konstatovani, svetla neresi ani Roco a vyrabet plosnak s jinou konfiguraci svetel by byla dalsi prace navic, takze chapu ze je to tak jak to je)

Chvili jsem premyslel, proc jsou na modelu zminovane vzhledove rozdily oproti realu, ale pak mi doslo, ze to je asi diky tomu, ze je vzhled prevzaty z dvouoke 750.061, ktera samolepky s adresami nema, madla ma modra a cislo na ramu ma na pozici, na jake je na modelu.

Asi vetsine lidi poznamky k napisum prijdou hnidopisske, protoze ve finale je to na kolejisti stejne jedno, ale chtel jsem to pro poradek vypsat. Rozhodne to neni zadna snaha nejak shazovat vyrobek pana Bani a kazit mu kseft, protoze stejne bych se rozepsal i o Roco nebo Kuehnovi, pokud by se u nich neco takoveho objevilo. Panu Banovi drzim palce a doufam, ze vytrva, protoze pozitivni i negativni zkusenosti z vyroby prvniho modelu se urcite promitnou do kvality tech dalsich.

Na zaver pridavam linky na fotky skutecne masiny a dve fotky modelu. Bocni pohled s vyznacenymi problemovymi misty a skupinovku s 754 od Roco, na ktere je videt, ze na kolejisti jejich drobne vzhledove odlisnosti videt stejne skoro nejsou.

http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/750140.jpg
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/750016.jpg
http://www.msts-trat240.cz/images/galle ... 50-222.jpg

Obrázek
Obrázek
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod vvitty » sob 15 říj, 2011 10:53 pm

vypravka píše:poraďte mi prosím,když budu chtít vyměnit nápravu za bandážovanou,jak mam rozebrat podvozek? A masky jsou nasazeny nebo nalepeny? Děkuji moc

Jsou tam dve zapadky, staci vhodny predmet kterym se vycvaknou (tenky plochy sroubovak napr.). Umisteni je zakresleno v navodu, pribalenem k modelu.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod radula63 » ned 04 bře, 2012 5:35 pm

Tak jsem se stal také majitelem "Brejlí" od MTB. Po rozbalení jsem byl mile potěšen a kochal se a kochal se... ( viz.film Vesničko má středisková :lol: "...zase jste se kochal pane doktore?" ) Nelze srovnávat s mým modelem stavěným před lety z leptu a mosazným pojezdem.
Pak jsem po pár dnech mu udělal zajetí - I když jezdil klidně a tiše, tak po zajetí se ještě nepatrně ztišil. Zajetí probíhalo pod zátěží 4 Y při provozu na kolejišti v analogovém provozu.
Jelikož nikde na internetu jsem nenašel fotku Brejlovců MTB po dosazení detailů, tak přikládám fotky :wink:
P.S. Asi neodolám a pořídím mu dekodér se zvukem.
P1030772.JPG

P1030775.JPG

P1030780.JPG
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod lachttan.bastr » stř 15 srp, 2012 6:21 pm

PřáTTelé, dělá MTB první brejlovce? "Dvojokého" zelenobílého? Viděl jsem jen Cargo a ŽSR.
Velikost středu = TT = Top Technik = vrchol techniky!
lachttan.bastr

Příspěvekod smekac » stř 15 srp, 2012 6:34 pm

"Dvouoký" zelený CD ani CSD v nabídce MTB není.
Psi štěkají, karavana jede dál ...
smekac

Příspěvekod lachttan.bastr » pát 17 srp, 2012 4:43 pm

:( Bude, nebo už není a budu muset přelakovat? U Carga se mi to zdá škoda.
Velikost středu = TT = Top Technik = vrchol techniky!
lachttan.bastr

Příspěvekod pepiknemecek » pát 17 srp, 2012 4:47 pm

Já bych nepřelakovával a počkal :P
pepiknemecek

Re:

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pát 19 říj, 2012 9:01 am

pán Kozojed ITvlaky si nechal objednat tyto 4 varianty ČD brejlí v TT http://www.itvlaky.cz/pkcomputers/eshop ... lokomotivy
Tkadlec Jaroslav

Re:

Příspěvekod Tomáš » pát 19 říj, 2012 9:33 am

Tkadlec Jaroslav píše:pán Kozojed ITvlaky si nechal objednat tyto 4 varianty ČD brejlí v TT http://www.itvlaky.cz/pkcomputers/eshop ... lokomotivy

Něco jak když si DS objednal u Kuhena 4 varianty brejláka?...
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Re:

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pát 19 říj, 2012 9:39 am

no ten modrý je to co od David od kuhena
Tkadlec Jaroslav

Re:

Příspěvekod Jeňa Sova » pát 19 říj, 2012 12:24 pm

Jenom škoda, že ve skutečnosti má černé dveře a v modelu se na to zapomnělo...
Obrázek mi půjčil strýček Google.

http://www.vlacky.webgarden.cz/image/18467036
Jeňa Sova

Re :

Příspěvekod Tomáš » pát 19 říj, 2012 3:04 pm

Jeňa Sova píše:Jenom škoda, že ve skutečnosti má černé dveře a v modelu se na to zapomnělo...
Obrázek mi půjčil strýček Google.

http://www.vlacky.webgarden.cz/image/18467036

Spíš je škoda,že všechny čtyři modely jsou ČD :? Ten červenej s bleskem mohl být klidně ČSD....Ale obecně palec vzhůru.Víc takových obchodníků
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)