Novinky/nehody na železnici

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Novinky/nehody na našich tratích

Příspěvekod D » úte 02 říj, 2012 2:36 pm

D

Příspěvekod D » čtv 11 říj, 2012 3:00 pm

D

Příspěvekod Jeňa Sova » čtv 11 říj, 2012 3:07 pm

Lidi by měli vědět, že závory se dají (prý celkem snadno) přerazit...
Jeňa Sova

Příspěvekod Radek Strnad » čtv 11 říj, 2012 5:24 pm

Možná by nebylo od věci zamyslet se nad tím,zda je opravdu nutné vjíždět s cisternou na přejezd,když bliká červené světlo,že.To by zase na Nově byla senzace:Vlak smetl cisternu....a na přejezdu....a požití alkoholu u strojvedoucího po vykonání dechové zkoušky se neprokázalo.Oni ho tam ty závory neuvěznily jen tak zničeho-nic.Zavřel bych ho za obecné ohrožení,až by zčernal a pokutu cca 100.000,-a řidičák do čistírny tak na 5 let.A zveřejnit ve všech médiích.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod Jeňa Sova » čtv 11 říj, 2012 5:38 pm

Ano, bohužel to bývá ve veřejných médiích prezentováno tak, že "zlý vlak" srazil to a to... a ne, že nějaký kre.én (dosaďte si T) nerespektoval výstrahu přejezdníku a ohrozil životy několika desítek či stovek lidí ve vlaku...
Jeňa Sova

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 11 říj, 2012 9:00 pm

No viděl jsem jednou na vlastní oči,když tramvaj trefila avii na komoru a byl to docela mazec.Avie se po nárazu vznesla,téměř se zlomila vejpůl a šraňky se rozložily na prvočinitele.Fíra naštěstí skočil rybičku na podlahu,takže přišel pouze o kafe co měl připravené na pultě. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 11 říj, 2012 9:07 pm

Jeňa Sova píše:Lidi by měli vědět, že závory se dají (prý celkem snadno) přerazit...

Tyhle papundeklovky přerazíš i z osobákem.Já svého času zažil veselici na přejezdu,kdy řidič usnul a vjel do závor(těch poctivých z kulatiny)cca metr kolem mě a napálil to rovnou do Čmeldy co stál na přejezdu.
Naposled mě málem sejmula baba na nechráněném přejezdu na vlečce,který jsem střežil a vůbec jí nevadilo,že jsem kroužil praporkem tak,že jsem se málem vznesl jak vrtulník. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Jeňa Sova » pát 12 říj, 2012 10:44 am

miroslav lengyel píše:... přišel pouze o kafe co měl připravené na pultě. :D

O kafe přišel fyzicky, ale po psychické stránce to v něm muselo zanechat taky slušné šrámy. Já jsem na své druhé směně v trati zůžil dodávku o půl metru, vím, o čem píšu :|
Jeňa Sova

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 12 říj, 2012 2:47 pm

Tak tohle byl starej orel,takže říkal,že to nebyla první ani poslední trefaB-)
miroslav lengyel

Příspěvekod Jeňa Sova » pát 12 říj, 2012 3:08 pm

Já už jsem měl dvě za ty čtyři roky, co se pohybuju po tratích. Jsou i tací, co za celou kariéru nic netrefí. Ale nevěřím, že by na něj neměla ta nehoda vliv. Jako, dá se z toho zbrchat celkem rychle, ale nepěkná vzpomínka zůstane na pořád...
Jeňa Sova

Příspěvekod Tomáš » pát 12 říj, 2012 4:38 pm

Ano z 90% je to vždy vinna řidiče.Ovšem těch zbývajících 10% bývá zaviněno různou situací.Ne vždy je ovšem toto médii podáno objektivně.Můžu vám říct jen dva případy,které znám.První se týká mě samotného.Jezdím pravidelně přes přejezd na lince 40 v Brně-Ivanovicích.Na přejezdu je klasická signalizace AŽD.Silnice vede do kopce a na trať vidím až když mám čumák na kolejích.Dost pozdě.(navíc tam teď nějaký pako staví barák)Při signálním bílém světle je dovoleno jed 50km/h.To bych tam ale nechal motor.Takže rozumná je tak 20km/h..reálné 10km/h,protože nafutrovanej kloubák se do kopce od zastávky stejně víc nerozkutálí...tím se dá spočítat,jak dlouho trvá 18m soupravě než se dostane na druhou stranu.Signalizace ..bliká bílé světlo,jedu...no a jak poslední náprava přeskočila koleje prolítl vlak.Hroznej pocit,zvlášť když mám v autě 150lidí.Ruku dám do ohně,že jsem nejel na červenou.Tato situace se stala i mým dalším kolegům.nikdy nebyla vyřešena a tu a tam se problém opakuje,takže je jen otázkou času kdy...
Druhý případ popisoval kolega co taky jezdí s 18m mrchou.Tentokrát však kamion.Navigace ho hnala přes přejezd ulicí dál.Ovšem realita byla zcela jiná.Po přejetí přejezdu však zjistil,že ulicí jaksi neprojede.Co teď zkoušet to a někde se šprajcnout,nebo hodit couvací otočku přes přejezd.Druhá varianta se zdála reálnější.Ovšem co čert nechtěl kola tahače uvízla a kozel je nebyl schopen vytáhnout na silnic.Najednou začalo klingat..co teď..No nakonec to odnesl jen vlek a lokomotiva.Ale blbá situace.
To nemluvím o technické závadě na vozidle,zvláště pokud vůz překračuje 3 dekádu. :lol: Je,pravda,že na přejezdu se neředí. :!: ale co když mi na kolejích upadne motor.
Na školení nám tvrdí,že když se závora začne přizvedávat ručně,musí se sami zvednout i když jede vlak.Určitě ale projedu skrz :!: závora je pouze dřevo.Takže sice to auto pocuchá,ale já nezkejsnu
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Jeňa Sova » pát 12 říj, 2012 5:58 pm

Dnešní závory bývají naříznuty pro tyto situace. Viz odkaz - je zde zmínka o lámacích elementech:

http://www.azd.cz/admin/files/Dokumenty ... AZD-99.pdf
Jeňa Sova

Příspěvekod D » stř 17 říj, 2012 10:25 am

D

Příspěvekod Radek Strnad » sob 20 říj, 2012 12:24 pm

Tak před chvílí jsem se mohl na vlastní bulvy přesvědčit,jak vypadá srážka Regionovy s nákladním autem.Stalo se kolem 13:00 na nechráněném přejezdu mezi zast.Kořenice a Chotouchov na trati Kolín-Ledečko.Já jel 20min před a zpět 10min po.Přejezd naprosto přehledný,sice nechráněný,ale viditelnost na obě strany cca 1km,i v dnešní mlze cca 300m,traťová rychlost 60km/h,zast.Chotouchov je cca 300m,takže už jel asi pomaleji.Auto totálka,vláček přední čelo rozsekané,jak je to s fírou...nedomýšlím.Možná klika že jel těžším hnacákem napřed,jinak by asi byl i mimo koleje.I tak ho roloval asi 100m.Na TV NOVA bude,že vlak srazil a zdemoloval automobil a vlekl ho ...xxx..m.Kampak asi spěchal pan řidič,že se rozhlédnutím nezatěžoval???
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod D » stř 24 říj, 2012 8:21 am

D

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)