milan ferdián píše:TTBlecha píše:Kolegové
máte někdo na kolejišti delší verzi angličana "Baeseler" - Tillig k,č,83391?
Jaké s ním máte zkušenosti co se týká jízdních vlastností a ovládání?
Uvažuji, že bych ho použil protože jízda přes starší typ angličana (k.č.83300) mne úplně neuspokojuje a tak si říkám, že tento typ, který má větší poloměr by měl být pro jízdu vozidel lepší. Ale neměl jsem jej nikdy v ruce a tak nevím jak je zpracován (co do kvality) a jestli po něm jezdí všechna vozidla bez problémů a klidně.
Díky za případné odpovědi.
V našich končinách jsem ji nikdy neviděl použitou na stavbě kolejiště,protože je to typická německá výhybka DB.
To je sice pravda. ale totez plati i o "normalnim" anglicanovi od Tilliga. Anglicana s takovou geometrii jsem nikdy nevidel nejen v "nasich koncinach", ale vubec.
No a kdyz chce mit nekdo kolejiste pro radost a ne pro zlost, tak funkcni Bäseler je lepsi nez nefunkcni "normalni" tramvajovy anglican.
Ja problem s anglicanem zatim resim tak, ze ho nikde nedavam. Stejne mi k nemu nevychazi uhel odboceni, kdyz obycejne vyhybky maji 12 stupnu. Kdyby snad nekde fakt musel byt, tak nezbyva nez nasetrit na anglicana od TT-Filigran.
Podarilo se mi sehnat 6 prastarych vyhybek HP Products z 50. let, nejake stare koleje a k tomu prazce s podlozim vyfrezovane ze dreva od firmy Star-Line. Tak si udelam kousek kolejiste "retro". Vyhybky odpovidaji geometrii EW3, maji vsak frezovane srdcovky. Obloukove koleje maji polomer 18", 20" a 22". Kolejnice jsou mosazne profilove.