novinky 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2012

Příspěvekod martin tichý » čtv 27 zář, 2012 9:44 pm

..diskuze začala přesně tak, jak jsem tušil,..namísto vyjádření radosti nad tak pěkným modelem se zde budeme handrkovat o to, kdo komu vypálil či nevypálil jakýsi rybník, ,.zdejší tlachání tu chvílemi připomíná nějaké pokleslé předvolebné show.., až tam dají tu správnou nádrž, nezbývá, než jít a koupit..ještě tak snad počkat si na tu správnou barvičku,...P.S. MTB je taky super!!!!!!!!
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod ReichenbergW » pát 28 zář, 2012 8:29 am

Zdravím ve spolek. Pár informací pro uklidnění situace okolo zamračené Roco. Nejprve k nátěru. Roco nic z muzejní lokomotivy neobšlohlo - popis byl vytvořený podle továrních fotek a dobových výkresů z ČKD (naprosto nezávisle na Bóďovi, kterýmu jsem naopak něco k tomu posílal :-). Desítka byla vybrána proto, že je zachována jako muzejní ve VUŽ (což sice osmička taky, ale ne ve VÚŽ :-) a ve VÚŽ pracuje kolega který má na jejím vzniku u Roco velký podíl, tak byla vybrána ona. V příbalu by měly být ještě tabulky imitující smaltovaný čísla pro T 478.1017 - obě depo Vršovice. Světlejší červená i rozložení nátěru odpovídá první sérii, tzn. že lokomotivy T 478.1008 - 1030 byly natřený z výroby všechny stejně včetně tj. červená dole, světle šedá nahoře (náter vyšel z lokomotiv ověřovací série). Nápisy bílé, včetně bílé natřených řadových označení na bocích (později pro špatnou viditelnost se montovaly smaltovaný tabulky - některý lokomotivy se jich ale v tomto nátěru nedočkaly - třeba dvanáctka). Pokud někdo má fotku s jiným nátěrem, tak nejde o tyhle čísla v roce 1968, kdy všechny tyhle první zamráči měly pořád stejný nátěr. Dílny dostávaly později a to se nátěry sjednocovaly na ty "polomáčený" s tmavší červenou nahoře. Pokud má lokomotiva bílou střechu tak jde o sérii T 478.1031 - 092. Nátěr u nich byl taky jednotný (druhý v pořadí) a ta známá "klasika" s červenými střechami přišla až s poslední třetí sérií.

Pokud jde o výrobu u Roca, tak jak se tu už diskutovalo. Zpoždění nastalo kvůli zadržení forem čínskému výrobci místním berňákem a Roco je v tom nevinně. Nádrž se po četných naléháních projektovala až letos a proto ještě není vyrobená. Lokomotivy které půjdou do prodeje v říjnu jí už mít budou. Myslím že tento díl bude hodně věrný (oproti MTB tolik neošizený - naopak klasicky ošizený u Roca jsou závěsky, což má MTB lepší. Víc nebudu srovnávat, to si každý rozhodne sám :-)

Pro Roco máme připravený nový tištěný spoj pro PluX 22, který umožní nezávislé spínání světel (vč. posunu ČSD jedním bílým) a umístění zvukového dekodéru se zvuky JBR Sound. Konec reklamy, kdo chce vědět víc tak přes SZ :-)
ReichenbergW

Příspěvekod vorisekml » sob 29 zář, 2012 9:37 am

P9290143.JPG
Tady je druhé provedení Bi od Tillig 74815. Všiměte si staženin/propadlin na výlisku střechy. Velice dobře si model před koupí prohlédněte, je to kus od kusu. Někde jsou ty staženiny velice zřetelné a rušivé. Model je čistě proveden, perfetní chod KKK a dvojkolí.
H0
vorisekml

Příspěvekod George V. » sob 29 zář, 2012 5:46 pm

Mám tady ještě něco z veletrhu (omluvte, prosím, kvalitu fotky z mobilu):

Roco_750-287_1.jpg

...inventární číslo, jak na tabulce, tak na boku (na rámu - mezinárodní) lokomotivy 750.287

A tady je něco špatně!!! Tak jsem zvědavý kdo z všímavých modelářů - "šotoušů" na to přijde.

Foto napoví:

http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/750225.jpg

http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/750942.jpg

Podle slov zástupce na stánku se, bohužel, jedná o definitivní provedení modelu :mrgreen: .

Také jsem důkladně prohlížel model bardotky, a bohužel pro MTB musím konstatovat, pokud tedy opravdu bude správná nádrž, tak ten model bude o level výše...
Naposledy upravil George V. dne ned 30 zář, 2012 11:14 am, celkově upraveno 1
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod eduardo » sob 29 zář, 2012 6:03 pm

Že by mala skriňa sedieť na záveskách a nie na pryžokovových členoch? :P
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod George V. » sob 29 zář, 2012 6:09 pm

Tak jest, zvítězil jsi v kvízu... Mně to připadá, že na poslední chvíli změnili číslo mašiny. Ten bílý potisk na nádrži na víkách od baterek vypadá taky nějak podivně. Bohužel, tohle lept tabulky nespraví, protože by se muselo změnit i mezinárodní číslo na rámu. No, holt další model, na kterém ušetřím :D .
George V.

Příspěvekod vorisekml » ned 30 zář, 2012 11:46 am

Tak se jim to musí nahlásit /opět a zase/. Mohou je dodat jako příbalový díl. Problém je, že o tom nevědí /opět a zase/. Závěsky si můžeme osadit sami. Je to potíž celého Roco. U nedávnou představené BR 23 DRB na nátlak modelářu musely přepracovat usměrňovací kouřové plechy. Osadily nepadnoucí od BR 50 a musely udělat delší odpovídající BR 23 DRB.
Naposledy upravil vorisekml dne ned 30 zář, 2012 3:20 pm, celkově upraveno 1
H0
vorisekml

Příspěvekod George V. » ned 30 zář, 2012 11:59 am

No to si piš, že jsem jim to na stánku řekl. Ale to byli asi malí páni,...i když mi pak jmenoval toho, kdo pro tuhle mašinu připravoval podklady (pan ReichenbergW to nebyl :) ).
George V.

Příspěvekod Rudolf » ned 30 zář, 2012 4:11 pm

George V. píše:No to si piš, že jsem jim to na stánku řekl. Ale to byli asi malí páni,...i když mi pak jmenoval toho, kdo pro tuhle mašinu připravoval podklady (pan ReichenbergW to nebyl :) ).

A ten dotyčný nejmenovaný to připravil dobře nebo špatně ?
Rudolf

Příspěvekod ReichenbergW » ned 30 zář, 2012 6:05 pm

Rudolf píše:
George V. píše:No to si piš, že jsem jim to na stánku řekl. Ale to byli asi malí páni,...i když mi pak jmenoval toho, kdo pro tuhle mašinu připravoval podklady (pan ReichenbergW to nebyl :) ).

A ten dotyčný nejmenovaný to připravil dobře nebo špatně ?

Tuhle lokomotivu jsme dělali už snad vloni (spolu s druhým červeno-žlutým brejlovcem ČD, který ale někde zapadl) a vybraná byla 287, která je náležitě zdokumentována + k ní byly popisové doklady z Nymburka, kde jí do Cargo nátěru dělali. Byla a je samozřejmě na závěskách. Takže kde k tomuhle Roco zase přišlo absolutně netuším? Podklady pro Roco připravujeme ve třech lidech a jsme stejně na ně malí páni... Už první korekturu torálně zvrtali, když poté co dostali náš přesný výkres, poslali ho zpět tak že nesedělo nic, ba dokonce i barvy byly jinak (místo tmavě modrý tam byla spodní světlá, a místo světlé byla ještě světlejší). Co na to říct :?:
Tak nějak už nad tou firmou lámu hůl... To s tou BR 23 je pravda. Pěkný článek o tom byl v mnoha Německých časopisech. Nicméně aktuální zpráva o tom, že občas něco nakonec zvrátit jde, a tedy na 375.022 nakonec namontují správný dýmniční dvířka, tj. dvoudílný. Tedy všechny předchozí zprávy (...že budou blbě jednodílný,... že budou jednodílný a dvoudílný budou v přípalu tímto snad padají), i když kdo ví :-)
ReichenbergW

Příspěvekod stendy » stř 03 říj, 2012 11:49 am

Roco opäť boduje - na svojich stránkach zmenili termín bardotiek nenápadne z 42 týždňa na 47 týždeň :lol: to je neuveriteľné , už ma pomaly prešla aj chuť na ich zamračenú :lol:
stendy

Příspěvekod Sukafon » stř 03 říj, 2012 12:47 pm

Není se čemu divit. Když neměli hotovou nádrž v době výstavy v Letňanech, tak je logické, že se modely nemohly začít prodávat tak brzy. Ale kdo si počká, ten se dočká, neboť v tvarové věrnosti předloze prsatice od Roca nemá konkurenci.
Sukafon

Příspěvekod radula63 » stř 03 říj, 2012 10:09 pm

stendy píše:Roco opäť boduje - na svojich stránkach zmenili termín bardotiek nenápadne z 42 týždňa na 47 týždeň :lol: to je neuveriteľné , už ma pomaly prešla aj chuť na ich zamračenú :lol:

Nadsázka...
A nebo se Roco zaleklo počtu barevných mutací konkurence :lol:
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod hrboun » sob 06 říj, 2012 6:59 am

Novinka od Micrometakitu
Přílohy
80 004 – kopie.JPG