Ahoj,
musím se zase zeptat na radu a nebo názor.
Na mojem kolejišti mám naplánovanej kousek lomu s úzkorozchodkou. Včera jsem experimentoval s tím, kolik toho projedu a co si mohu dovolit.
Úzkorozchodku mám v plánu udělat něco jako lokomotivu
HF130C (
německy) a za to pověsit pár výklopnejch vagónů. Pokud to celé udělám z leptu, je celkem jasné, že namísto spřáhel udělám nějaké pevné spojení a budu s tím jezdit "kolem dokola". Bohužel s tím asi určitě nebudu schopnej couvat a ani se rozpojovat, abych "objel vagóny"
Když jsem si tak včera maloval do prostoru kterej mám co bych dokázal postavit, tak se to moc nevejdu do prostoru kam jsem to chtěl nacpat.
V podstatě mám tři možnosti jak udělat trať - původně jsem si představoval, že udělám něco co je na prostředním obrázku - vratka venku a "v podzemí" točna na celou soupravu. Točna jen s jednou kolejí na celou soupravu vznikne namontováním kolejnice na servo a vydistancováním pomocí šroubků. Trochu se bojím, jestli servo neškubne s kolejnicí tolik, že mi souprava opadá, ale to budumuset nějak naladit.
Taky je možnost udělat dvě vratky, ale tam je blbé to, že se těžko schová celá jedna "pod zem", takže stejně budu jezdit jednou dírou dovnitř a druhou ven. A navíc vyhybky jsou strašně dlouhé, takže bych dal vlastně jen dvě vyhybky za sebe. A nebo si budu muset udělat vlastní vyhybky a to bude dost mazec.
Tak si říkán, jestli nebude lepší udělat variantu "ovál" a nechat to bejt. S tou nebude žádnej problém, ale zase žádná kreativita
Co si o tom kdo myslíte???