Novinky v TT na rok 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Novinky v TT na rok 2012

Příspěvekod Hříbek » pon 04 čer, 2012 5:49 pm

No taky mě to dost zarazilo, jen doufám, že fotka klame ( i když mám obavu, že tak moc to snad ani klamat nemůže), každopádně platit ho budu hotově až na místě, takže
je tu ještě možnost model nepřevzít :evil:
Původní upoutávková fotka, na kterou nás DS nalákal, totiž podle mě ty barvy zobrazovala věrněji.
Uvidíme :?:
Hříbek

Příspěvekod radekkrupka » pon 04 čer, 2012 5:58 pm

Zrovna zelená je na digitálu dost loterie. Stačí aby foťák a následná úprava vytáhly víc žluté a dějí se věci. Osobně si myslím, i podle odstínu zelené na foliáži, že je to dost zkreslené. Pokud ta foliáž není jarní zeleň, což by mě u Davidových modulů dost překvapilo, tak to bude o dost tmavší a studenější. Ale to je pouze domněnka...
radekkrupka

Příspěvekod Radek Strnad » pon 04 čer, 2012 6:06 pm

Jak píše kolega Hříbek,ta upoutávková je sice také světlejší,ale dá se zkousnout a mašina vypadá dobře.Pokud je to ale takováto žabka jak na fotce s vozy,vypadá to,že jsem asi někomu naletěl.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod Trainmaniak » pon 04 čer, 2012 6:10 pm

Stoosmička poprvé: http://www.trainmania.wz.cz/galerie/foto0073.jpg
Stoosmička podruhé: http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/720033.jpg
Stoosmička potřetí: http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/720052.jpg
Trošku fotím a vím, co umí udělat rozdílné světelné podmínky. Sice mě také ta barva zarazila, ale vzhledem k uvednému jsem to neřešil a předpokládal, že je to fotkou. Upoutávku na model jsem dělal já podle fotky současného stavu předlohy, je to jen "přebarvený" modrý Tilligův Hektor. Tak doufejme, že i případ "zelenáče" je jen hříčkou světla. Navíc některé aparáty dělají fotky sakra přesycené. :) Uvidí se v Pečkách. Ale oceňuji červené trubky nárazníků. :)
Trainmaniak

Příspěvekod Radek Strnad » pon 04 čer, 2012 6:26 pm

No,musím dát kolegovi Trainmaniakovi za pravdu-jsou to fakt rozdíly.Díval jsem se na model v mastodontím měřítku od PMT(stránky BEN-model) a to je stejná žabka,jak na fotce toho našeho.Pevně věřím,že oba foťáky lhaly co to šlo.Na stránkách www.prototypy.cz je několik fotek této loko a je to jak brčál.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod Hříbek » pon 04 čer, 2012 7:19 pm

Takže si to kolegové shrňme.
Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko :D
Nevyhlašujme paniku předčasně, uvidí se v Pečkách. :mrgreen: :? :wink:
Hříbek

Příspěvekod Radek Strnad » sob 09 čer, 2012 2:30 pm

Tak co,chlapci,co té zelené říkáte????Bohužel,foťák zas tolik nelhal.Je to o něco tmavší,než na uváděných fotkách,ale podle skutečné mašiny je to světlé.Je to stejné jako je v mastodontím měřítku ten od PMT.Díval jsem se přímo na model H0 a barva mi přišla stejná.Prostě jeden to udělá blbě a druhý to po něm zopakuje.Přitom je to tak pěkný model.Ta zelená je ještě světlejší,než na rosničce.Chápal bych,kdyby neexistovaly hromady podkladů a fotek a v tomto případě dokonce celá živá mašina.Nevím proč byla zvolena zrovna takováto zelená barva.Jak praví chytrá literatura :prototyp T435.087+celá čtvrtá série 139-145 byly natřeny tmavě zelenou barvou 5400.Číslo barvy není podle vzorníku RAL,takže není s čím porovnat,ale tmavá zelená je tmavá.Tedy taková,jako na skutečném stroji.Na modelu bych typoval zeleň střední.Toto se tedy nepovedlo.Jinak workshop perfektní,velmi vhodně zvolené modely,celá akce v Pečkách špičková,počasí akorát,organizátoři si dali záležet a myslím,že je třeba jim poděkovat za velmi pěknou akci ,doslova pro celou rodinu.Ta barva bohužel..... :cry:
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod radekkrupka » sob 09 čer, 2012 2:51 pm

Také bych řekl, že akce byla velmi dobře vymyšlená. Co se týká toho hektora, model jsem neměl objednaný, ale prohlížel jsem ho. Barva je skutečně tmavší než na fotce. Slyšel jsem, že je to odstín, který stroj dostal ve fabrice. Nejsem znalec, možná barva pozděj v provozu ztmavla?

Na druhou stranu jsem také slyšel, že hektoři byli rozebraní. Pokud je někdo nespokojen, myslím, že kupce najde :) Někteří se marně sháněli...
radekkrupka

Příspěvekod Radek Strnad » sob 09 čer, 2012 3:03 pm

Jistě,mohlo to být horší.Ale představoval jsem si barvu,jaká byla na první upoutávce pro workshop na stránkách modelyasport.Ta skoro seděla.Pak jsem shlédl fotky z prvních jízd a už jsem znejistěl.Tohle je něco mezi.Ten odstín tmavě zelené je zmíněn v Železničáři č.24/83.V té době ještě skoro všechny mašiny jezdily,články jsou od ing.Bohumila Skály,takže vcelku důvěryhodné.Myslím,že ten tmavý odstín by modelu i víc seděl,v kombinaci s ostatními.Takto je to takový rosňohektor.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod nalini » ned 10 čer, 2012 8:35 am

Ten, kdo si objednával Hektora podle fotomontáže na stránkách „modelyasport“ (asi všichni – logicky) vidí sám, že barevný odstín zelené nebyl dodržen ... Zřejmě by se to muselo namíchat mimo RAL, a to už nějaké to euro navíc stojí. Jsme natěšeni, přimhouříme oko a stejně si to koupíme. Ale pro výrobce je to signál, že nám to až tak moc nevadí, takže do budoucna můžeme očekávat zase nějaké to „překvapení“ … a tak je to je pořád dokola :!:
nalini

Příspěvekod Donatelli » ned 10 čer, 2012 9:33 pm

Možná budu za rejpala, ale rád bych se pozeptal zdejších znalců na čílo barvy RAL . Až přijdete na to že ten odstín v RAl neexistuje, tak zkuste zavolat do Sebnitz, že si tu barvu namícháte .... Jsem zvědav co vám řeknou / odepíšou.....
Donatelli

Příspěvekod Radek Strnad » pon 11 čer, 2012 5:41 am

Donatelli píše:Možná budu za rejpala, ale rád bych se pozeptal zdejších znalců na čílo barvy RAL . Až přijdete na to že ten odstín v RAl neexistuje, tak zkuste zavolat do Sebnitz, že si tu barvu namícháte .... Jsem zvědav co vám řeknou / odepíšou.....

JE POTŘEBA SI MILÝ KOLEGO PŘEČÍST PŘÍSPĚVKY POŘÁDNĚ.Jak já,tak i kolega nalini víme a píšeme,že by se muselo namíchat něco mimo vzorník RAL.Ale cokoliv tmavšího,co by se namíchalo a vycházelo by ze základního odstínu zelené,by bylo pořád lepší,než to,co bylo použito.Ať koukám jak koukám,pořád to prostě není tmavě zelená.Pokud někdo viděl tuto skutečnou mašinu,ať přímo chomutovskou 0139 nebo v Lužné(pokud tam ještě je 087) nebo 0145 a věřím,že některou snad viděli na tomto fóru všichni,tak musí vidět,že ta barva je úplně mimo.Originál je mimo RAL,ale já bych to viděl na vagónovou zeleň(třeba jako Fa),lehce zesvětlenou touto použitou rosničkovou-pokud bych měl vycházet z toho,co v Sebnitz určitě mají skladem.Jinak bych zkusil RAL6005.Možná,či téměř jistě by to nebylo přesně ono,ale pořád lepší než rosňohektor.Příprava tohoto modelu trvala jistě dlouho,tak myslím,že byl čas prohlédnout fotky,či se zajet podívat na celou mašinu nebo se zeptat(třeba i tady na fóru).Kdybych měl fotky modelu ještě před spuštěním výroby,tak tato diskuze tak mohla proběhnout o dost dřív a přinesla by víc užitku.Teď už můžeme jen konstatovat. :roll:
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod radekkrupka » pon 11 čer, 2012 5:53 am

David Strupp by asi věděl, proč byl použit právě tento odstín. To by ovšem musel toto forum číst... což po systematickém napadání jeho osoby přestal.
radekkrupka

Příspěvekod Donatelli » pon 11 čer, 2012 5:55 am

Ale vážený kolego, já jsem četl všechny příspěvky. A taky jsem psal, zkuste u Tilliga navrhnou směs barev, co na to láskyplného řekne.... A mimochodem ještě pár drobných poznámek. Model byl inzerován dost dlouho, diskuze ohledně výroby se mohl zúčastnit každý. Takže si tak trochu stěžuješ na špatném nádraží. A taky jsem chtěl dodat, že místo psaní zbytečných slov proč je něco blbě a že to mělo být jinak, by bylo moudřejší se na tohle zeptat zadavatele. Pak bys možná věděl proč to tak je. A taky bys možná věděl která barva tam na té loko je a jak by to vypadalo s barvou kterou uvádíš. Já se zeptal ( respektive někdo jiný a já slyšel ) tak jsem poučen. Zkus to udělat taky a budeš taky vědět.
Donatelli

Příspěvekod Radek Strnad » pon 11 čer, 2012 6:17 am

Ano model byl inzerován dlouho,ale na upoutávce byla ta barva ucházející.Až po shlédnutí fotek hotového modelu mi spadla čelist.A také jsem to hned napsal.Ale to už bylo jaksi pozdě.Přijde mi,že v Sebnitz jim zbyla rosničková barva,tak ji práskli na hektora.Škoda,že nám už pan obchodní zástupce do fóra nepřispívá.Vášně už jistě ochladly a mohl by vše uvést na pravou míru.Mám doma dva typy hektorů.Jeden modrý 0140,prý ep.III,který má být ale jednoznačně tmavě zelený(barva z ČKD) nebo být zařazen do ep.IV a pak mám zeleného 0139,který je ep.IV a má být tmavě zelený ,ale je jak žabka.Tak nevím.Pokud kolego donatelli víš,jak to doopravdy je,proč se s námi nepodělíš o své informace???To je to něco tak odstrašujícího nebo tajného...... ??
KYKLOP68
Radek Strnad

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)