Donatelli píše:Možná budu za rejpala, ale rád bych se pozeptal zdejších znalců na čílo barvy RAL . Až přijdete na to že ten odstín v RAl neexistuje, tak zkuste zavolat do Sebnitz, že si tu barvu namícháte .... Jsem zvědav co vám řeknou / odepíšou.....
JE POTŘEBA SI MILÝ KOLEGO PŘEČÍST PŘÍSPĚVKY POŘÁDNĚ.Jak já,tak i kolega nalini víme a píšeme,že by se muselo namíchat něco mimo vzorník RAL.Ale cokoliv tmavšího,co by se namíchalo a vycházelo by ze základního odstínu zelené,by bylo pořád lepší,než to,co bylo použito.Ať koukám jak koukám,pořád to prostě není tmavě zelená.Pokud někdo viděl tuto skutečnou mašinu,ať přímo chomutovskou 0139 nebo v Lužné(pokud tam ještě je 087) nebo 0145 a věřím,že některou snad viděli na tomto fóru všichni,tak musí vidět,že ta barva je úplně mimo.Originál je mimo RAL,ale já bych to viděl na vagónovou zeleň(třeba jako Fa),lehce zesvětlenou touto použitou rosničkovou-pokud bych měl vycházet z toho,co v Sebnitz určitě mají skladem.Jinak bych zkusil RAL6005.Možná,či téměř jistě by to nebylo přesně ono,ale pořád lepší než rosňohektor.Příprava tohoto modelu trvala jistě dlouho,tak myslím,že byl čas prohlédnout fotky,či se zajet podívat na celou mašinu nebo se zeptat(třeba i tady na fóru).Kdybych měl fotky modelu ještě před spuštěním výroby,tak tato diskuze tak mohla proběhnout o dost dřív a přinesla by víc užitku.Teď už můžeme jen konstatovat.