George V. píše:...tu cenu myslí jako vážně? Za tuhle cenu bych VÁHAL nad celým modelem.
Kdybych měl kastli, tak neváhám ani vteřinu. Když "stavebnice" s obyčejnou Mashimou je za 2.150,- Kč.( http://pojezdy.wz.cz/Pojezd_T3340.html ) Proč ne?
Moderátor: Michal Dalecký
George V. píše:...tu cenu myslí jako vážně? Za tuhle cenu bych VÁHAL nad celým modelem.
aklman píše:George V. píše:...tu cenu myslí jako vážně? Za tuhle cenu bych VÁHAL nad celým modelem.
Kdybych měl kastli, tak neváhám ani vteřinu. Když "stavebnice" s obyčejnou Mashimou je za 2.150,- Kč.( http://pojezdy.wz.cz/Pojezd_T3340.html ) Proč ne?
Petr_J píše:t6791225 píše:Hektor od PMT, který měl tu čest vyjet s novou jednotkou na trať, měl v 25 promilovém stoupání co dělat a nakonec vůbec nevyjel, tak jsem použil výkonější HV
Tedy pokud Hektor není schopen vytáhnout tento vlak ve stoupání 2,5cm na metr, tak je souprava na většině domácích kolejišť nepoužitelná...ale to se mi nějak nezdá.
jirkan píše:Petr_J píše:t6791225 píše:Hektor od PMT, který měl tu čest vyjet s novou jednotkou na trať, měl v 25 promilovém stoupání co dělat a nakonec vůbec nevyjel, tak jsem použil výkonější HV
Tedy pokud Hektor není schopen vytáhnout tento vlak ve stoupání 2,5cm na metr, tak je souprava na většině domácích kolejišť nepoužitelná...ale to se mi nějak nezdá.
Tak jsem to také vyzkoušel - mám v jednom místě na kolejišti takovou "pastičku", tj. stoupání cca 2,5 cm na metr v oblouku cca 490 mm (FL. R3). Hektor tam patra vytáhl, ale je pravda, že moc rezervy nemá. Zkoušel jsem přidávat další vozy - s jednou "Baikou", která také nemá právě nejlehčí chod, to ještě z posledních sil zvládl, se dvěma už ne. Je to ale opravdu absencí bandáže - vesele to prokluzuje. Na rovině jsem žádné problémy pochopitelně neprovozoval.
Jinak všeobecně ke stoupání - on to je často spíš problém stoupání plus malý poloměr. On nárůst jízdních odporů při průjezdu malými poloměry může odpovídat stoupání i přes 30 promile, když se to pak sečte s reálným stoupáním, tak je to průšvih.
Jezevec Pepa píše:Petr_J píše:t6791225 píše:Hektor od PMT, který měl tu čest vyjet s novou jednotkou na trať, měl v 25 promilovém stoupání co dělat a nakonec vůbec nevyjel, tak jsem použil výkonější HV
Doufám, že není myšleno, že nestačí motorově.
Jelikož ani Hektor ČS Train tak ani PMT nemají bandáž, tak to tak je, kola se začnou protáčet. Tedy není to závada v soupravě, ale v použité loko. Já jezdím s bardotkou a sergejem a bez problému. Souprava je supr.
t6791225 píše:Množná jsem s tím stoupáním ubral. Na kolejišti mám točitou spirálu, která se nachází v tunelu a stoupání je tam cca 4 cm / 1 metr a poloměr by měl být asi 550 mm...
Tak je na světě první ČD verze Barči:
Jezevec Pepa píše:Tak je na světě první ČD verze Barči:
http://www.happymodel.cz/www/eshop/prod ... link=ijttl
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků