novinky 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: SB Pojezd pro Rosničku (Faulhaber/Maxon)

Příspěvekod aklman » sob 02 čer, 2012 9:19 am

George V. píše:...tu cenu myslí jako vážně? Za tuhle cenu bych VÁHAL nad celým modelem.

Kdybych měl kastli, tak neváhám ani vteřinu. Když "stavebnice" s obyčejnou Mashimou je za 2.150,- Kč.( http://pojezdy.wz.cz/Pojezd_T3340.html ) Proč ne?
aklman

Re: novinky 2012

Příspěvekod vorisekml » sob 02 čer, 2012 10:27 am

Ano, nevíc na frak dostal lak. Dost zalakované detaily, dosti slitá /ovšem kvalitní / barva. Ty zlomy v plastu na bočnicích tam mám taky. Ty zlomy jsou vidět už na loňských DR verzích. Na čelech je trošku vidět dělení formy. Jízdí odpor je ok, kapka oleje na hrot dvojkolí dělá divy. Asi by se mohly promazat i ty kulisy měchů. Hektor jede na mezi adheze, mám raději stroje bez bandáží, ať se smeknou ale ať se nemrší převody a motor. Brejlovec /bezpneumatikový/ bez potíží. Moc jim to sluší za mazutkou....
Popisy jsou velice solidní, ostrý, sytě žlutý, čitelný font. Jsem spokojený, čekal jsem že to dopadne hůř. Ještě ty madla a jsem dokonale štastný. Digital jsem vyřešil vyndáním můstku a příslušné čelo nesvítí, jezdím ve smyčkách takže OK.
Naposledy upravil vorisekml dne sob 02 čer, 2012 10:29 am, celkově upraveno 1
H0
vorisekml

Re: SB Pojezd pro Rosničku (Faulhaber/Maxon)

Příspěvekod Netáhlo » sob 02 čer, 2012 10:27 am

aklman píše:
George V. píše:...tu cenu myslí jako vážně? Za tuhle cenu bych VÁHAL nad celým modelem.

Kdybych měl kastli, tak neváhám ani vteřinu. Když "stavebnice" s obyčejnou Mashimou je za 2.150,- Kč.( http://pojezdy.wz.cz/Pojezd_T3340.html ) Proč ne?

Celý model jde poskládat, kastle je k mání zde za 1780,-Kč http://www.vlacky.biz/railex/eshop/2-1- ... -karoserie

Stačí počítat 1780+2150=3930,-Kč a to je cena za tuzemský materiál, ke které je ještě třeba přičíst poštovné :wink: A samozřejmě nějakou tu hodinu práce.
Netáhlo

Příspěvekod jirkan » sob 02 čer, 2012 10:47 am

Petr_J píše:
t6791225 píše:Hektor od PMT, který měl tu čest vyjet s novou jednotkou na trať, měl v 25 promilovém stoupání co dělat a nakonec vůbec nevyjel, tak jsem použil výkonější HV

Tedy pokud Hektor není schopen vytáhnout tento vlak ve stoupání 2,5cm na metr, tak je souprava na většině domácích kolejišť nepoužitelná...ale to se mi nějak nezdá.

Tak jsem to také vyzkoušel - mám v jednom místě na kolejišti takovou "pastičku", tj. stoupání cca 2,5 cm na metr v oblouku cca 490 mm (FL. R3). Hektor tam patra vytáhl, ale je pravda, že moc rezervy nemá. Zkoušel jsem přidávat další vozy - s jednou "Baikou", která také nemá právě nejlehčí chod, to ještě z posledních sil zvládl, se dvěma už ne. Je to ale opravdu absencí bandáže - vesele to prokluzuje. Na rovině jsem žádné problémy pochopitelně neprovozoval.

Jinak všeobecně ke stoupání - on to je často spíš problém stoupání plus malý poloměr. On nárůst jízdních odporů při průjezdu malými poloměry může odpovídat stoupání i přes 30 promile, když se to pak sečte s reálným stoupáním, tak je to průšvih.
jirkan

Příspěvekod t6791225 » sob 02 čer, 2012 11:19 am

jirkan píše:
Petr_J píše:
t6791225 píše:Hektor od PMT, který měl tu čest vyjet s novou jednotkou na trať, měl v 25 promilovém stoupání co dělat a nakonec vůbec nevyjel, tak jsem použil výkonější HV

Tedy pokud Hektor není schopen vytáhnout tento vlak ve stoupání 2,5cm na metr, tak je souprava na většině domácích kolejišť nepoužitelná...ale to se mi nějak nezdá.

Tak jsem to také vyzkoušel - mám v jednom místě na kolejišti takovou "pastičku", tj. stoupání cca 2,5 cm na metr v oblouku cca 490 mm (FL. R3). Hektor tam patra vytáhl, ale je pravda, že moc rezervy nemá. Zkoušel jsem přidávat další vozy - s jednou "Baikou", která také nemá právě nejlehčí chod, to ještě z posledních sil zvládl, se dvěma už ne. Je to ale opravdu absencí bandáže - vesele to prokluzuje. Na rovině jsem žádné problémy pochopitelně neprovozoval.

Jinak všeobecně ke stoupání - on to je často spíš problém stoupání plus malý poloměr. On nárůst jízdních odporů při průjezdu malými poloměry může odpovídat stoupání i přes 30 promile, když se to pak sečte s reálným stoupáním, tak je to průšvih.

Množná jsem s tím stoupáním ubral. Na kolejišti mám točitou spirálu, která se nachází v tunelu a stoupání je tam cca 4 cm / 1 metr a poloměr by měl být asi 550 mm... Hektor je prostě slabá, posunovací lokomotiva a navíc nebandážovaná, takže v tom stoupání prostě nevyjede. Ale nijak výrazně mi to nevadí, protože patra budu provozovat výhradně se zamračenou MTB. V historii mého kolejiště se mi ještě nikdy však nestalo, aby mi nějaká lokomotivy na kopec nevyjela a to jezdím s dlouhými nákladním vlaky, které jsou docela těžké.
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)
t6791225

Příspěvekod t6791225 » sob 02 čer, 2012 11:22 am

Jezevec Pepa píše:
Petr_J píše:

Doufám, že není myšleno, že nestačí motorově.
Jelikož ani Hektor ČS Train tak ani PMT nemají bandáž, tak to tak je, kola se začnou protáčet. Tedy není to závada v soupravě, ale v použité loko. Já jezdím s bardotkou a sergejem a bez problému. Souprava je supr.

Ano právě motorově nestačí. Do stoupání jsem jel relativně pomalou rychlostí, protože se jednalo o vůbec první jízdu, tak jsem je opatrně a také nemám ve zvyku jezdit moc rychle. Poté co jsem se na rovině rozjel, tak to vyjelo ale s potížemi
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)
t6791225

Příspěvekod medvidek » sob 02 čer, 2012 12:09 pm

Třeba mate měky gumy (pneu) a chtělo by to dofouknout. Ne ted važně,už někdo studoval čim to je zpusobene??? Někdo tu psal něco o vulich v ložiskovejch domcich
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod Petr_J » sob 02 čer, 2012 12:29 pm

t6791225 píše:Množná jsem s tím stoupáním ubral. Na kolejišti mám točitou spirálu, která se nachází v tunelu a stoupání je tam cca 4 cm / 1 metr a poloměr by měl být asi 550 mm...

Jo, tak tomu bych věřil, 4 cm / 1 m je už docela kopec. Jinak Hektora za nějak slabou mašinu nepovažuji. Na starém kolejišti jsem s ní tahal 4 x Y od Sachsena ve stoupání 2,5 cm / 1 m zcela bez problémů.
Každopádně děkuji Jirkanovi za ověření, už jsem chtěl od nákupu pater upustit.
Petr_J

Příspěvekod vorisekml » sob 02 čer, 2012 3:31 pm

Ale hektor není žádný silák, ještě když je to PMT nebo když má ubráný závaží pro digitalizaci, tak je to čajíček. Jiný stroje jsou OK. Jednotku brzdí i sběrače. Je to prostě dlouhý a těžký. Nasadit vhodnější HV a je po potížích. Zamračená /MTB/jede i bez pneumatik s Bp 903 bez problémů.
H0
vorisekml

Příspěvekod Jezevec Pepa » sob 02 čer, 2012 6:53 pm

Tak je na světě první ČD verze Barči:
http://www.happymodel.cz/www/eshop/prod ... link=ijttl
Přílohy
mtb87003.jpg
mtb87003.jpg (35.74 KiB) Zobrazeno 4908 krát
Naposledy upravil Jezevec Pepa dne pon 04 čer, 2012 10:49 am, celkově upraveno 2
Jezevec Pepa

Příspěvekod jirkan » sob 02 čer, 2012 7:47 pm

Tak jsem vybalil i druhý patra a šel to vyzkoušet ve dvojici. Takyjsem kápnul trochu oleje do ložisek (viz výše) a opravdu to pomůže. Ve dvojici jsou patra impozantní souprava, ale nic pro Hektora. Brejlovec i Zamračená to zvládají ale bez problémů, taky jsem to pověsil za Němku a též OK.
jirkan

Příspěvekod mnitka » sob 02 čer, 2012 8:27 pm

Tak je na světě první ČD verze Barči:

Čekám na nějakou verzi ČD. Polomáčenou nebo se 600mm pruhem. Ocenil bych kdyby byly zveřejněny termíny dodání nebo dokonce i konkrétní barevné mutace.

Nové ROCO modely brejlovců http://www.hobby-shop.cz/article-detail ... etni-serie jsou skutečně nové modely nebo jen přepracované neprodejné celočervené lokomotivy ČSD :?:
mnitka

Příspěvekod George V. » ned 03 čer, 2012 12:25 pm

Jezevec Pepa píše:Tak je na světě první ČD verze Barči:
http://www.happymodel.cz/www/eshop/prod ... link=ijttl

...je to opravdu originál MTB, nebo nějaká maloseriová přestříkávka albína? Na Happy-modelu už to visí pár dní. Ale jenom tam, jinde ticho po pěšině... Navíc si nějak nemůžu vybavit číslo lokomotivy. 751.316, na kterou sedí nátěr, to není (nesmí být :mrgreen: ), nemá totiž závěsky (a má dva vzduchojemy).
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod mlha » ned 03 čer, 2012 5:10 pm

Ahoj lidi,zkoušeli jste někdo s patry projet protioblouk?Já jsem včera neprojel rádius R 600
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod medvidek » ned 03 čer, 2012 5:18 pm

Mužeš se prosim trochu rozepsat a tom neprojeti oblouku.
V čem je problem????? Diky
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)