Novinky v TT na rok 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Novinky v TT na rok 2012

Příspěvekod radekkrupka » stř 23 kvě, 2012 6:27 am

BCi/Bi zde, co na ně říkáte?
http://modelyasport.cz/m_tillig_novinky1201.html
radekkrupka

Příspěvekod vape777 » stř 23 kvě, 2012 6:52 am

Mne včera dorazili obidva vozne Be aj Bi. Mám aj Be od Schirmera a myslím, že sa k sebe budú hodiť. + u Schirmera je príprava pre vnútorné osvetlenie so zberom z každého kolesa (t.j 4x). U Tilliga bude potrebné asi doplniť zberač na jednú stranu. Vozne majú vnútorné vybavenie. Prevedenie - farba aj popisy sú čo sa týka kvality OK.
vape777

Příspěvekod peter_vy » stř 23 kvě, 2012 3:04 pm

Mám tu pár postrehov k Bi ČSD Tillig:
Rámy okien sú lesklej medenej farby, kolesá sú matné a viditeľne nevycentrované - hádžu a vozeň sa pri jazde mierne kníše. Vozeň je o dosť ťažší než starší model BTTB. Farba a popisy sú kvalitné. Chod kinematiky je dobrý.
Vozeň sa mi celkovo veľmi páči (až na tie kolesá, ale tie sa prípadne dajú ľahko vymeniť).
TT analog, ČSD ep. III.-IV.
peter_vy

Příspěvekod MOL » čtv 24 kvě, 2012 2:03 pm

Tak v Club-Aktuel se píše, že v druhém kvartálu by měly být expedovány vozy 16645 a 16646 (Y/B70 najbrt) a lůžkový vůz ČSD 16701. Ve třetím kvartálu by to měly být ČSD ypsilonka a nakonec ve čtvrtém všechny tři taurusy...
MOL

Příspěvekod Jarda H. » pon 28 kvě, 2012 1:05 pm

peter_vy píše:Mám tu pár postrehov k Bi ČSD Tillig:
Rámy okien sú lesklej medenej farby, kolesá sú matné a viditeľne nevycentrované - hádžu a vozeň sa pri jazde mierne kníše. Vozeň je o dosť ťažší než starší model BTTB. Farba a popisy sú kvalitné. Chod kinematiky je dobrý.
Vozeň sa mi celkovo veľmi páči (až na tie kolesá, ale tie sa prípadne dajú ľahko vymeniť).

Taky mi dorazily nové modely- 2 ks ex BCi29 ČSD :lol: Jak píší kolegové, provedení dobré (nejsem počítač nýtů, takže případné chybičky nevím), líbí se mi bohatý popis podvozku, s modelem jsem celkově spokojen ! Zmiňovaný drobný problém se soukolím (kolébání) nemám, vyzkoušeno na U-profilu a na START modelovém kolejivu.
Co mi ale vadí je balení. Ten "knop-systém" namačknutí vozu do polystyrenu má dost vysokou pravděpodobnost, že se časem něco nepozorností při manipulaci při vybírání a vkládání modelu ulomí ?! O stálých změnách balení modelů Tillig tady ale bylo už psáno, takže víc to nebudu rozvádět :D
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod MOL » pon 28 kvě, 2012 1:42 pm

Jarda H. píše:...líbí se mi bohatý popis podvozku...

:?:
MOL

Příspěvekod Trainmaniak » pon 28 kvě, 2012 2:49 pm

peter_vy píše:Mám tu pár postrehov k Bi ČSD Tillig:
...kolesá sú matné a viditeľne nevycentrované - hádžu a vozeň sa pri jazde mierne kníše...

Malinko OT, i když související se smiňovanými dvojkolími na nových modelech Tillig: http://www.youtube.com/watch?v=XcVFRrF9qls Je to asi "vlastnost", nikoli chyba. :)
Trainmaniak

Příspěvekod peter_vy » pon 28 kvě, 2012 3:10 pm

...zlá vlastnosť :( ...
TT analog, ČSD ep. III.-IV.
peter_vy

Příspěvekod Jeff Hopper » úte 29 kvě, 2012 6:12 am

Pěkné video - osobně bych to vyreklamoval - nejsme u modelu za 7,- Kčs, ale za 700,- a tam se už takové šmajdání prominout nedá.
Jeff Hopper

Příspěvekod Trainmaniak » úte 29 kvě, 2012 7:43 am

U toho 6-osého vozu to kupodivu žádnou paseku nedělá. U 2-osého by asi dělalo.
Trainmaniak

Příspěvekod BaWiS » pát 01 čer, 2012 12:17 pm

Nějak si s tím pospíšili:
http://www.hobby-shop.cz/masinky/br-442 ... 7240-46%29

Jezdí to někde v téhle 2vozové verzi?
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod Tomas_C. » pát 01 čer, 2012 7:30 pm

Vesměs jsou tyto jednotky u DB 4-dílné ale lze je i spatřit v dvoudílném pprovední...

Obrázek

Obrázek
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod Ossi » pát 01 čer, 2012 7:53 pm

Přidám několik komentářů k oběma verzím trofejního vozu ČSD (ex Bi29, BCi29 DR) od Tilliga. Co se týká popisů a nátěru, nemám připomínek, okraje oken jsou i u vozu Bi (ex Ci33 DR) od Schirmera v barvě měděné slitiny. Dvojkolí jsou bez jediné chyby. V čem jsem byl ovšem zklamán, je to, že u obou vozů není ani náznak alespoň o přípravu na osvětlení salonu, na rozdíl od Schimerova vozu. Ten má oboustranně odizolované nápravy a každé kolo sbírá proud. Navíc Schirmer dodává i tovární osvětlení. U Tilligových vozů jsem čekal něco podobného, už jen s ohledem na to, že vůz ex Bi29 má snímatelnou střechu stejně jako nové konstrukce vozů. Pevnou střechu u ex BCi29 pochopím, výrobce pouze pozměnil boky vozu, který vyráběl Zeuke již před padesáti lety. Pokud ovšem Tillig vyrobil nový pojezd vybavený kovovým ložiskovým třmenem (obdobný používá česká firma Loco), snad by nebyl již velký problém montovat vyváděcí pásky do salonu. I s jednostrannými dvojkolími lze vůz osvětlit, chce to pouze použít vyrovnávací kondenzátory o vyšší kapacitě. Systém krabiček není špatný, akorát by to chtělo malinko těsnější plášť ( při vybalování mi vyjel "šuplík" s vagonem z pláště a spadl asi z metrové výšky na zem. Pište si, že se mi sevřely půlky...). A když už byl použitý molitan na překryt, nezlobil bych se, kdyby byl použit i na lůžko modelu, stejně jako je to u Roca nebo MTB. Použít tři materiály na jednu krabičku považuji za zbytečnost a polystyrénové lůžko za zastaralé (i když fóliová vložka použitá na vozy "Y" je opravdu zvěrstvo). Co mne ale vytáčí, je to, jak jsou modely v lůžku doslovně "na knop". Je to o urvání detailů. Desiro jsem musel doslova vyklepat ven, díky čemuž se vyvlékla kinematika mezi oběma díly jednotky. Náprava přišla ihned pomocí odlamovacího nože, kterým jsem polystyrénové lůžko upravil.Proto jsem pro molitan v krabičkách, i model má nárok na pohodlí. Ossi
Ossi

Příspěvekod BaWiS » pát 01 čer, 2012 8:04 pm

Tomas_C. píše:Vesměs jsou tyto jednotky u DB 4-dílné ale lze je i spatřit v dvoudílném pprovední...
Díkes :) a navíc žes dodal i fotky :)
Kunčická garáž
BaWiS

Příspěvekod Radek Strnad » pon 04 čer, 2012 4:57 pm

Na stránkách http://www.modelyasport.cz se objevily provozní fotky hektora T435.0139-toho pro akci Pečky.Chci věřit,že se jedná o nekvalitní foto,neboť jinak mi ta barva připadá o dost světlejší,téměř světle rosničková.Takto přeci ta mašina(existuje dodnes),nevypadá.Je tuším chomutovská a kdysi jsem s ní jel na Moldavu a nejsouc sklerotik vím,že barvu má tmavší,skoro jako vagónovou(fotek existují hromady).Takto světlou barvu jsem v této barevné modifikaci na hektorovi neviděl.T435.087 si pamatuju ještě z Čerčan a taky měla tmavší zelenou.Co tomu říkáte,zasvěcení kolegové?Je to nějaký původní nátěr z výroby????Nebo se soudruzi zase nějak netrefili do barvy????,
KYKLOP68
Radek Strnad

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)