Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
Tomáš píše:Při prvních testovacích zkouškách našeho domácího kolejiště,jsem narazil na zásadní problém.KDO HO BUDE OVLÁDAT..Lépe řečeno,které z dítek bude ovládat mašinky.(Budeme se bavit jen o ovládání lokomotiv).Mám ten základní set Roco a bylo mi řečeno,že mohu k centrále přez vstup Slave napojit další Multimause....Znamená to,že každou z myší se pak dá nezávisle na sobě ovládat určitá skupina lokomotiv?..Třetí myš je možno taky napojit?..No možná by to nemusela ani být myš,ale spíš něco,abych mohl ovlivnit provoz na kolejišti.? Něco jako "rodičovský dozor" když se bude souprava řítit tam kam nemá,nebo bude její rychlost vyšší než je zdrávo.
fulda píše:V případě Roco setu je to takhle
- do konektoru "master" MUSÍ bejt zapíchnutá jedna multimaus. Tahle MM má pak trochu víc pravomocí - týká se zejména programování
- do konektoru "slave" lze zapíchnout jakejkoli ovladač s rozhraním XpressNet (to jest druhou MM, nebo třeba některej z mojich ovladačů)
- do konektoru "slave" lze zapíchnout i rozdvojku a pak připojovat další ovladače
Tomáš píše:tak díky za info. už jen za nějaký rozumný peníz sehnat další dvě myši...nebo není něco co by bylo na ovládání jen pro děti,jen něco čím se to bude ovládat vybraná lokomotiva?......
fulda píše:Simple Maus má funkce třeba jako dětskej zámek a podobně. Stačí se jen trochu rozhlédnout
http://www.fucik.name/masinky/simple_maus/
Luděk píše:Když mi dodáš tišťák a součástky, tak ti to klidně osadím. Programátor mám.
Luděk píše:Krabička není problém koupit podle velikosti tišťáku. Tlačítka jsou tam jenom 4.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků