Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
Ferda píše:objevili výhody fóliované překližky
MirekTT píše:To je docela síla ta uhvízdnutá šablona. Takže položíš šablonu, na to distanční podložku, pak s přesahem obrobek a frézuješ, jestli dobře chápu. Dále šabloně nevadí třecí opěrný kroužek ze spodní strany stopky frézy. Taky bych se přiklonil spíše k ložisku, ale pokud máš tyhle zkušenosti, dám na tebe.
Jakou rychlostí řežeš? Mně se frézy furt tupí, nebo pálí matroš a nejsem schopen najít optimální hodnoty otáček a posuvu s ohledem na materiál. A to dodržuju všechny zásady frézování. Tedy najíždění proti břitu, nezastavovat v řezu apod.
milan ferdián píše:
Jestliže se matroš pálí,jsou dvě vysvětlení.Příliš vysoké otáčky nebo tupá fréza.
MirekTT píše:Jakou rychlostí řežeš? Mně se frézy furt tupí, nebo pálí matroš a nejsem schopen najít optimální hodnoty otáček a posuvu s ohledem na materiál. A to dodržuju všechny zásady frézování. Tedy najíždění proti břitu, nezastavovat v řezu apod.
MirekTT píše:Mně se právě frézy tupí dost rychle bez ohledu na rychlost posuvu či otáčky a to i v měkém dřevu. Zatím jsem fakt nenašel způsob, jak na to. Když jedu na nejpomalejší otáčky, tak to zas neřeže a má tendenci to poskakovat, jakmile trochu přidám, fréza v řezu v pohodě ujede 5cm a zastaví se, aniž by jí něco bránilo v posuvu. A když zastavení posuvu překonám vyšším přítlakem, zapálí se dřevo a je po fréze. Když řez přeruším a prohlídnu, co se stalo, není nic k nalezení a dá se normálně pokračovat, ale zastavení na řezu už zůstane patrné. Jakoby řezala jen do určitého stupně zahřátí a šmitec. Ale takhle to přeci nemůže fungovat sakra.
Taky začínám věřit, že je to v rukách
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník