"Bechyňka" H0/1:87

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: "Bechyňka" H0/1:87

Příspěvekod Jirkátor » ned 31 srp, 2025 4:17 pm

petehasky píše:... Sloupy VN mi pripadaji v pohode silnice taky nikam nevede tam je proste hrana...

Měl jsem na mysli, že dráty vedou od toho zadního sloupu k tomu přednímu a na něm skončí, ač k hraně chybí ještě pár cm. Stačilo by tam jen naznačit krátké fousy do úrovně hrany kolejiště, aby bylo vidět, že pokračují dál.
Tohle stavím já: viewtopic.php?f=1&t=12586
Jirkátor

Příspěvekod jozef » ned 31 srp, 2025 7:50 pm

ja na svojom koľajisku medzi VN stlpmi nemám žiadne drôty, a vôbec mi to nevadí, ale keď má s tým niekto problém tak by som to vyriešil ako napísal "Dusan" o dva príspevky vyššie, ale to čo tu prezentuješ je pekná práca, myslím, že to bude pekne koľajisko,
jozef

Příspěvekod nebel » pon 01 zář, 2025 7:01 am

Za mne jsou ty koleje v pohodě. Když na našem Zetoru 6718 v bahně zařadím trojku, patou zašlápnu uzávěrku diferenciálu, špičkou nohy držím plyn u podlahy a traktor se sune pomalu vpřed, vypadají za mnou vyjeté koleje dost podobně. V takových chvílích není na manévry volantem vlevo-vpravo prostor, je potřeba mít kola nehnané přední nápravy co nejvíc do rovna, ať kladou co nejmenší odpor. A pokud se takhle hrabu už ve dříve vyjetých kolejích, traktor se jich drží a nemá snahu uhýbat --> koleje za mnou jsou rovné, vlek z nich taky nemá důvod vyjet.
V budoucnu H0, variace na téma ČSD a IV. epochy v nezávislé trakci.
nebel

Příspěvekod Zlámalík » úte 02 zář, 2025 8:12 am

Já bych počkal na finální osvětlení - tohle je nasvícené málo a vím, jak je fotka zrádná.
Tu umělost ale myslím dělají hodně ty čáry na cestě - pokud nemá jízdní pruh alespoň 3,5 metru, středová čára se nemaluje. A krajní čáry jsou jen někde, zejména na místních cestách. Uprostřed bych zamazal každou druhou a ty krajové fajn, ale zamázl bych je a částečně schoval směsí prachu a jemného štěrku, jako když opravují cestu takovým tím asfaltovým prskačem. Obrubník na straně škarpy je taky málo obvyklý, už jen z důvodu odvodnění plochy vozovky...
Do škarpy prosím nasázet lopuchy, vyšší trávu, různý "šťavnatý" binec - není přece normální aby tam, kde je vlhko, nic nerostlo. Jestli je mokro na cestě ve svahu, musí být mokro i dole ve škarpě.
Nicméně, to jsou, jak píšou kolegové, drobnosti na celkově skvělém díle.
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Předchozí

Zpět na Modelové kolejiště