Erz zum Stahl, Kohle und energie - Staviame pec

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Hutě, Doly, Ocelárny

Příspěvekod E27 » úte 21 úno, 2012 8:19 pm

:roll: mno, ono to svetlo by malo byť tak do oranžova, ale poznám kandelábre, ktoré svieťa aj na bielo.. Teda mala to byť biela ledka, ale možno cez okno to pôsobí tak do modra.. V skutočnosti je to biela ledka.. Ale správny postreh Zaza :oops:
Obdobie ťažko povedať.. Páčia sa mi 80 roky, ale pri vozovom parku hutí a oceliarní je to moderná doba.. také myš maš...
E27

Příspěvekod zaza.office » úte 21 úno, 2012 8:51 pm

Pokud jsi dal bílou LED, prosím, záměr byl tedy dobrý, realizace také, ovšem v tomto případě ten zelený nádech dělají folie v oknech, ony zářivky mají přes okna nádech do zelena, ale tady mi to zkrátka přijde moc. Zkusil bych žlutou LED. Tady nedaleko je úpravna uhlí a používají tam nějaký oranžový druh výbojek, takže jasně oranžová záře. Ta žlutá by mohla udělat podobný odstín. Navrhuji metodu pokus-omyl :) Kdyby to byla větší hala, zkusil bych barvy LED namíchat...v tomto případě ale nechat jednu
zaza.office

Příspěvekod Ferda » úte 21 úno, 2012 9:45 pm

Já bych s tou barvou LED moc nebojoval. Jednak fotka vtomto případě určitě zkresluje a zadruhé mi to příjde docela zajímavé. Možná trochu víc zašpinit okna a je hotovo.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod zaza.office » úte 21 úno, 2012 9:58 pm

Ferda: Zkreslení fotky by mě vůbec nenapadlo, máš pravdu. Já osobně bych si s barvou pohrál, být léto, tak se zajedu i podívat na haly v litvínovské chemičce. Ale to již nechám na autorovi modelu, nechci nikomu do něčeho mluvit, když bych sám toto postavit nedokázal.
zaza.office

Příspěvekod E27 » stř 22 úno, 2012 9:27 am

Mno, ja si myslím, že toto by dokázal postaviť každý Zaza, pretože ty staviaš modely z papiera a veľmi pekné modely z papiera :wink: a toto čo som dal do kopy je model z papiera, predpripraveného laserovou technologoiu. Ferda s tým má už skúsenosti a viem teraz čo to je, keď sme o tom diskutovali.
Čo sa týka osvetlenia, tá folia je zakalená, ktorá bola dodaná k tej stavbe, takže ten dojem do zelena to vytvára.. Ale treba to zašpiniť uholným prachom.. :D Ako všetko.. Bordel a špina patrí k tomu :lol:
E27

Příspěvekod zaza.office » pát 24 úno, 2012 6:13 am

No nevím, s pracemi zde publikovanými se rovnat nemohu. Já se teď po dlouhé době vrátil ke svým důlním modelům, takže opět se pracuje na dvojčeti čmeláků MUS.Pro znalé kusy jde o kusy 770.516+613 (239+201)První pojízdný,druhý jen maketa.Elektronická tvorba samozřejmě bude pokračovat také.Některým zde diskutujícím slibuji už docela dlouho.
zaza.office

Příspěvekod E27 » pát 24 úno, 2012 3:38 pm

Ja sa sústredím na výrobu úzkych vozov 800mm drážku pre dopravu uhlia z bane do koksovne.. Mám už hotové základy, ale fotky dám, keď bude voz(ne) hotové.
Zaza, mohol by si dať fotky rozostavaných modelov pre inšpiráciu? :wink:
E27

Příspěvekod zaza.office » pát 24 úno, 2012 4:41 pm

No něco bych měl:)

Rám a podvozky pod LH40
Obrázek

Fotky dnes již hotového Talbotu - kastle během kompletece a podvozek osazený maskami
ObrázekObrázek

EDK750 na export do Sokolova
Obrázek

Právě barvené masky podvozků pod čmeláka Mostecké Uhelné
Obrázek
zaza.office

Příspěvekod E27 » pát 24 úno, 2012 7:41 pm

Perfektná práca. :wink:
E27

Příspěvekod zaza.office » pát 24 úno, 2012 7:55 pm

E27: Díky. Jenže nic zatím není hotovo :) Teda vlastně ano, Talbotů vzniklo nakonec celkem pět kusů a k nim teď chci toho čmeláka, na kterého dělám masky.
zaza.office

Příspěvekod E27 » ned 26 úno, 2012 7:57 pm

Troška som tvoril a výsledkom je už skoro hotový voz typu Mostáreň Lískovec, ktorý sa používal v povrchových dolech.. 900mm rozchod, u mňa využijem pre dopravu uhlia do koksovní 800mm rozchod :roll:

Obrázek

Obrázek

Ešte chcem dopracovať pár drobností, samozrejme sa ospravedlňujem za nepresnosti, všetko robím prakticky na kolene. :roll:
E27

Příspěvekod zaza.office » pon 27 úno, 2012 8:04 am

Vůz se opravdu povedl,parádní práce, kéž by se mi takto povedlo LHčko.Zeptám se z neznalosti,nebrat jako kritiku prosím:Neměla by tyč držící pohyblivou bočnici vést obráceně?Píšu z telefonu takže nemohu obrazově vysvětlit.A ještě bych se chtěl zeptat zda tyto vozy nemají nějaké popisky, čísla nebo nenesou aspoň název provozu kam patří?Opravdu se jen ptám,vozy které hodlám dělat já,na sobě popisky a čísla mají.
zaza.office

Příspěvekod Ferda » pon 27 úno, 2012 10:27 am

zaza.office píše:Vůz se opravdu povedl,parádní práce, kéž by se mi takto povedlo LHčko...

Máš na mysli toto LHáčko?
Obrázek
Ferda

Příspěvekod zaza.office » pon 27 úno, 2012 10:36 am

Ferda: Ano,přesně tak.Ale to na fotce je LH nebo LHW (výroba Studénka a německo) a navíc po reko na nárazníky.Tady na mostecku a sokolovsku se používají LHR (rumunsko) Nemají tak oblé hrany, ale v základě je to všecko stejné.A já budu dělat samozřejmě bez nárazníků:)
zaza.office

Příspěvekod Ferda » pon 27 úno, 2012 11:02 am

zaza.office píše:Ferda: Ano,přesně tak.Ale to na fotce je LH nebo LHW (výroba Studénka a německo) a navíc po reko na nárazníky.Tady na mostecku a sokolovsku se používají LHR (rumunsko) Nemají tak oblé hrany, ale v základě je to všecko stejné.A já budu dělat samozřejmě bez nárazníků:)

Máš k tomu nějaký typák, nebo jinou plánovinu? Nebo je budeš stavět z oměřeného reálu?

JJ Špatně zvolená fotka koncového vozu. Někdy se na konec připojovaly zatížené St vozy kvůli ruční brzdě. Samozřejmě že v soupravě jsou bez nárazníků; spojené na krátko.
:arrow: Ten metr na fotce má přesně metr bez toho žlutého čuda na konci. :wink:
Obrázek

Tady je ještě jiná vychytávka:
Obrázek
Ferda

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště