Zamračená v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Zamračená v H0 od MTB

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 22 úno, 2012 7:17 pm

Zrovna ted pisu nejake vetsi povidani o Barce a pokud zitra vyjde cas tak ji se zvukem natocim a vyvesim.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod milan ferdián » stř 22 úno, 2012 7:27 pm

Zde ji máte,ale jen černobílá.Zdroj nádražíletohrad. Mezi Bohousovou a Žamberkem 6.listopadu 1971 T478.1164 v čele R 216
Přílohy
loko14.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod smekac » stř 22 úno, 2012 7:40 pm

George V. píše:...mám i takový dojem, že je tam už z výroby.

A já si trochu zarejpám.

Tvar čela řešit nebudu, připadá mi přirozené, úhly zkosení jsou mimo mojí rozlišovací schopnost. Co mi trochu vadí je kvalita zpracování. Ty stopy po dělení formy na přechodu bočnice a střechy (mezi kabinou a střešníma žaluziema) jsou fakt dost viditelné. Doufám, že se to v seriové výrobě bude začišťovat.

A jak vypadá zasklení, je forma dobře vyleštěná? Na fotkách to vypadá celkem dobře.

Kolego, viděl si někdy předlohu ?! ... to by si musel kritizovat i CKD že mají na přechodu mezi kabinou a střešníma žaluziema moc velký "svár" ... :lol: :lol:
Psi štěkají, karavana jede dál ...
smekac

Příspěvekod t6791225 » stř 22 úno, 2012 7:49 pm

smekac píše:

A já si trochu zarejpám.

Tvar čela řešit nebudu, připadá mi přirozené, úhly zkosení jsou mimo mojí rozlišovací schopnost. Co mi trochu vadí je kvalita zpracování. Ty stopy po dělení formy na přechodu bočnice a střechy (mezi kabinou a střešníma žaluziema) jsou fakt dost viditelné. Doufám, že se to v seriové výrobě bude začišťovat.

A jak vypadá zasklení, je forma dobře vyleštěná? Na fotkách to vypadá celkem dobře.

Kolego, viděl si někdy předlohu ?! ... to by si musel kritizovat i CKD že mají na přechodu mezi kabinou a střešníma žaluziema moc velký "svár" ... :lol: :lol:

Přesně tak, vždyť to jde krásně vidět i na fotce výše.
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)
t6791225

Příspěvekod Max » stř 22 úno, 2012 9:14 pm

Jak ukazuje fotka od Milana, je tvůj dojem špatný.
Vozila rychlíky pod firmou Depo HK, pak osobáky do práglu jako Depo Tu /někdy vezla i R/ , a až po hodně dlouhé době se zatoulala do Nuslí.
Zatímco 1164 musela mít u R ze Staré Páky postrk, brejlák jel sám.......
A taková maličkost - její trakčáky v tahu kňučely jako u dvaašedesátky....u jiné T478.1 ne.
Max

Příspěvekod George V. » stř 22 úno, 2012 10:04 pm

smekac píše:Kolego, viděl si někdy předlohu ?! ... to by si musel kritizovat i CKD že mají na přechodu mezi kabinou a střešníma žaluziema moc velký "svár" ... :lol: :lol:

...který svár máš na mysli? Já tam žádný "svár" nevidím. To je normální přechod mezi střechou a bočnicí, to jsem na mysli samozřejmě neměl. Podívej se pořádně na fotky modelu na modely.biz. Tam jasně uvidíš, co jsem měl na mysli - ta stopa po dělení formy vypadá jakoby pokračoval okap nad bočnímy okny kabiny, což je samozřejmě nepatřičné.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod George V. » stř 22 úno, 2012 10:15 pm

Max píše:Jak ukazuje fotka od Milana, je tvůj dojem špatný.
Vozila rychlíky pod firmou Depo HK, pak osobáky do práglu jako Depo Tu /někdy vezla i R/ , a až po hodně dlouhé době se zatoulala do Nuslí.
Zatímco 1164 musela mít u R ze Staré Páky postrk, brejlák jel sám.......
A taková maličkost - její trakčáky v tahu kňučely jako u dvaašedesátky....u jiné T478.1 ne.

...jo omlouvám se, je to tak. Po HK byla v Libni a až od 1.6.1991 Vršovice. Zmátlo mne, že byla uvedena v brožurce 25let ověřovací serie lokomotiv T478.1 v lokomotivním depu Praha-Vršovice , tak jsem si myslel, že tam byla od narození.
George V.

Příspěvekod t6791225 » stř 22 úno, 2012 10:33 pm

George V. píše:
smekac píše:Kolego, viděl si někdy předlohu ?! ... to by si musel kritizovat i CKD že mají na přechodu mezi kabinou a střešníma žaluziema moc velký "svár" ... :lol: :lol:

...který svár máš na mysli? Já tam žádný "svár" nevidím. To je normální přechod mezi střechou a bočnicí, to jsem na mysli samozřejmě neměl. Podívej se pořádně na fotky modelu na modely.biz. Tam jasně uvidíš, co jsem měl na mysli - ta stopa po dělení formy vypadá jakoby pokračoval okap nad bočnímy okny kabiny, což je samozřejmě nepatřičné.

Jo tak tohle myslíte pane kolego! Tohohle bych si teda ani nevšiml :D Je sice fakt, když už to tam opravdu je, že to mohlo být dotahlé až do konce, ale když se podívám na fotku skutečné mašiny, tak takový přechod střecha/bok tam opravdu je
2209.jpg
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)
t6791225

Příspěvekod alf » čtv 23 úno, 2012 1:35 am

Zdravím přítomné a také si přisadím..Mám asi veliké štěstí ,neb moje epocha je v letech zejména 60 a 70.tých,a ČD mi nesmí přes práh 8) Takže spokojenost.K zdejším výtkám na drobnostech - pluh,ano ok,to se dá dodělat dle vitrínových sběratelů a věřím že i na provozním modelu se to dá nějak poladit aby tam kvůli kinematice nebyla taková mezera,k drobnostem typu kousku linky na střeše a pod.se nevyjadřuji,neb jsem si toho vůbec nevšiml..a jezdím v analogu,takže digipříprava a zvuk mě vůbec netrápí..Zdaleka ne všichni zde debatující jsou schopni vyrobit takový,resp.dokonalejší model doma,o běžném zákazníkovi ani nemluvě.Tvůrcům modelu se klaním a blahopřeji!Vždyť si vemte dobu před např.5ti lety,maximálně různorodé odlitky,a pojezdy..Myslím je všeobecně té kritiky někdy až moc..Co by jsme myslím za tu(vcelku přijatelnou) cenu chtěli?
Roco je u mne slibotechna..i když třeba na uvažovaného čmeláka jsem zvědav,český model nedávno uvedený na trh je pro mne finančně už mimo dosah..Každý máme jiné nároky.
alf

Příspěvekod George V. » čtv 23 úno, 2012 5:13 am

alf píše:Zdravím přítomné a také si přisadím..Mám asi veliké štěstí ,neb moje epocha je v letech zejména 60 a 70.tých,a ČD mi nesmí přes práh 8) Takže spokojenost.K zdejším výtkám na drobnostech - pluh,ano ok,to se dá dodělat dle vitrínových sběratelů a věřím že i na provozním modelu se to dá nějak poladit aby tam kvůli kinematice nebyla taková mezera,k drobnostem typu kousku linky na střeše a pod.se nevyjadřuji,neb jsem si toho vůbec nevšiml..

...představ si, kdyby s těmahle drobnostma přišlo Roco, to by bylo zase nadávání. Ale domácímu výrobci to odpustíme, protože je domácí, že... Měřme oboum stejným metrem, vždyť za to chtějí stejný prachy...
George V.

Příspěvekod stendy » čtv 23 úno, 2012 6:28 am

George V. píše:
alf píše:Zdravím přítomné a také si přisadím..Mám asi veliké štěstí ,neb moje epocha je v letech zejména 60 a 70.tých,a ČD mi nesmí přes práh 8) Takže spokojenost.K zdejším výtkám na drobnostech - pluh,ano ok,to se dá dodělat dle vitrínových sběratelů a věřím že i na provozním modelu se to dá nějak poladit aby tam kvůli kinematice nebyla taková mezera,k drobnostem typu kousku linky na střeše a pod.se nevyjadřuji,neb jsem si toho vůbec nevšiml..

...představ si, kdyby s těmahle drobnostma přišlo Roco, to by bylo zase nadávání. Ale domácímu výrobci to odpustíme, protože je domácí, že... Měřme oboum stejným metrem, vždyť za to chtějí stejný prachy...

Som rád , že niekto je podobného názoru - "merajme všetkých rovnakým metrom, veď chcú za to rovnaké prachy" !!! . Osobne sa prikloním k modelu ktorý najvernejšie stvárni skutočný stroj.

A navyše domácemu výrobcovi jazdia berty popod okná :D
stendy

Příspěvekod smekac » čtv 23 úno, 2012 6:41 am

George V. píše:...představ si, kdyby s těmahle drobnostma přišlo Roco, to by bylo zase nadávání. Ale domácímu výrobci to odpustíme, protože je domácí, že... Měřme oboum stejným metrem, vždyť za to chtějí stejný prachy...

A nebylo to náhodou v sekci TT ohledně Brejlovce naopak ??? Ale to tu už nechci rozebírat. :?
Psi štěkají, karavana jede dál ...
smekac

Příspěvekod George V. » čtv 23 úno, 2012 6:55 am

...ne ne, situace se opakuje. Domácí výrobce je prostě domácí výrobce... Výhoda je v tom, že Roco není na trhu, tak zatím není co kritizovat :) . V TT chtěli na Roco pomalu uvalit nucenou správu :mrgreen: .
George V.

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 23 úno, 2012 7:37 am

Model ROCO sem netahejte, neni zatim na trhu. Ohledne MTB piste konstruktivni veci ti, kteri maji model doma a dokazou realne popsat pripadny problem. Sousta veci vytazenych z fotek nejsou v realu vubec postehnutelne. Abych zacal konstuktivne ja, tak z nekolika desitek modelu ktere mi vcera prosly rukama byly az na jedno madlo vsechny v poradku a to jak z hlediska vzhledu, tak i jizdy. Dnes jiz nekteri modely maji u sebe, tak piste, piste. Vcera jsme mel jeden model castecne rozebrany a nafotil jsem veci, ktere se zde probirali. Za chvili to vyvesim.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod George V. » čtv 23 úno, 2012 7:44 am

Michal Dalecký píše:Model ROCO sem netahejte, neni zatim na trhu. Ohledne MTB piste konstruktivni veci ti, kteri maji model doma a dokazou realne popsat pripadny problem. Sousta veci vytazenych z fotek nejsou v realu vubec postehnutelne. Abych zacal konstuktivne ja, tak z nekolika desitek modelu ktere mi vcera prosly rukama byly az na jedno madlo vsechny v poradku a to jak z hlediska vzhledu, tak i jizdy. Dnes jiz nekteri modely maji u sebe, tak piste, piste.

...jak tedy vypadá v reálu seriové produkce ta stopa po dělení formy? Je tam (aspoň jako doplňkový díl) stupačka posunovače pod pravým nárazníkem?
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)