Modeláři v Praze

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Příspěvekod Sandy » úte 29 led, 2008 3:20 pm

kvasha píše:já jdu primárně poznat lidi ze zdejšího fóra osobně.
Co se týká tématu, tak za mne:
momentálně řeším:
- digitální osvětlení vagonů
- kontaktní prvky v kolejišti
- programování loko dekodérů
- no a neverending story s ovládáním RailCa

a pak mě zajímají takové triviality jako jsou např.:
- fígle při spojování drátků (konektory, pájení drátků, výroba tištěných spojů, umístování v loko a vagonech, ...)
- základy elektrotechniky využitelné v žel.modelařině
- materiály ke stavbě domků a příslušenství
- základy železniční dopravy (značení, návěstidla, ...)

Nejsem člověk který by se zatím zabýval stavbou loko nebo vagónů, ale jak říkám, jdu poznávat lidi :-), takže ať je téma jakékoliv, pokusím se plodně zúčastnit.

Nó, tak to vidím na "Letní školu železničního modeláře" :lol:
Sandy

Příspěvekod kvasha » úte 29 led, 2008 3:25 pm

Sandy píše:
kvasha píše:já jdu primárně poznat lidi ze zdejšího fóra osobně.
Co se týká tématu, tak za mne:
momentálně řeším:
- digitální osvětlení vagonů
- kontaktní prvky v kolejišti
- programování loko dekodérů
- no a neverending story s ovládáním RailCa

a pak mě zajímají takové triviality jako jsou např.:
- fígle při spojování drátků (konektory, pájení drátků, výroba tištěných spojů, umístování v loko a vagonech, ...)
- základy elektrotechniky využitelné v žel.modelařině
- materiály ke stavbě domků a příslušenství
- základy železniční dopravy (značení, návěstidla, ...)

Nejsem člověk který by se zatím zabýval stavbou loko nebo vagónů, ale jak říkám, jdu poznávat lidi :-), takže ať je téma jakékoliv, pokusím se plodně zúčastnit.

Nó, tak to vidím na "Letní školu železničního modeláře" :lol:

No jestli jí chceš uspořádat, tak já ti garantuji, že máš prvního žáka :-) materiál a nářadí si přinesu vlastní :-) Něco podobného kdysi zamýšlel i Michal D. v ateliéru. Nevím jestli se něco takového konalo, ale mám dojem, že z toho sešlo :-(
kvasha

Příspěvekod Houmr » úte 29 led, 2008 3:27 pm

No já myslím, že z toho nesešlo, ale už bylo těsně před vánoci a radši bych venku seděl v létě :lol: Určitě k Michalovi pojedu, ale až bude opravdu hezky svítit sluníčko.
Houmr

Příspěvekod kvasha » úte 29 led, 2008 3:33 pm

hmm, to já mám potom problém. Jakmile bude hezky sluníčko, tak sednu na motorku a uviději mě zase až na podzim a nebo budu u stavby baráku ...
kvasha

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 29 led, 2008 5:01 pm

Presne jak rika Houmr, neseslo z toho, jen to chti udelat az se otepli, aby se dalo byt i venku. Zitra o tom dame rec a vymyslime temata. Mohu pozvat treba i nekoho od ROCO na predvadecky apod. Premyslel jsem i o nejakych prednaskach spojenych s projekci. Navrhuji aby jste si na me vymysleli pozadavky a ja to zorganuzuji, s tim nemam problem.
Michal Dalecký

Příspěvekod kvasha » úte 29 led, 2008 5:16 pm

jo tak v úkolování, ..., to já jsem machr :-)
kvasha

Příspěvekod Zippich » úte 29 led, 2008 5:22 pm

kvasha píše:hmm, to já mám potom problém. Jakmile bude hezky sluníčko, tak sednu na motorku a uviději mě zase až na podzim a nebo budu u stavby baráku ...

aaa, pan kolega je taky motorkář? Ti chlapi už nevědí, s čím by si hráli dřív ;-)
Zippich

Příspěvekod kvasha » úte 29 led, 2008 5:46 pm

Zippich píše:
kvasha píše:hmm, to já mám potom problém. Jakmile bude hezky sluníčko, tak sednu na motorku a uviději mě zase až na podzim a nebo budu u stavby baráku ...

aaa, pan kolega je taky motorkář? Ti chlapi už nevědí, s čím by si hráli dřív ;-)

Motorkář je silný slovo. Rád jezdím na motorce. Bohužel "motorkář" je spíše negativní. A přiznám do svých řad, že občas oprávněný.

Jo, jo, v létě budou muset mašinky stranou. Čeká mě dvouměsíční putování po Skandinávii právě na motorce :-)

Píšeš "taky", takže ty máš taky motku? Tak to si budeme muset popovídat asi na jiným fóru :-) jinak http://ktm.organizace.cz - moje moto stránky :-)
kvasha

Příspěvekod Zippich » úte 29 led, 2008 6:15 pm

kvasha píše:Motorkář je silný slovo. Rád jezdím na motorce. Bohužel "motorkář" je spíše negativní. A přiznám do svých řad, že občas oprávněný.

Jo, jo, v létě budou muset mašinky stranou. Čeká mě dvouměsíční putování po Skandinávii právě na motorce :-)

Píšeš "taky", takže ty máš taky motku? Tak to si budeme muset popovídat asi na jiným fóru :-) jinak http://ktm.organizace.cz - moje moto stránky :-)

Jooo, velký cestovní endura a modravý dálky, to je paráda. Ale to zatim s rodinou nejde. Já jsem spíš staromilec. Abych to vrátil zpátky do zdejšího jazyka, tak v hánulce si hraju ve druhé epoše a u motorek zas zacházím maximálně do třetí.
http://mujweb.cz/www/calif/index.htm
To měřítko 1:1 má halt něco do sebe, hlavně se snadno dělá patina. Sorry za off topic pro ostatní...
Zippich

Příspěvekod robot » úte 29 led, 2008 7:36 pm

Rád bych se také připojil, jestli je to ještě možné.Bydlím na Praze 4, modelařím asi tak 15let s přestávkami,když čas dovolí.Modely stavím ve velikosti TT, ale současně sbírám modely N a HO amerických železnic.Mé hobby je i mým povoláním.
robot

Příspěvekod Rudolf » úte 29 led, 2008 8:07 pm

Z toho setkání byste měli udělat zápis a zveřejnit ho na webu. Aby z toho měli něco i ti, co to mají do Prahy sto a více km ...
Rudolf

Příspěvekod Pája » úte 29 led, 2008 11:01 pm

Mimo mašinek v TT,mám i tu mašinu 1:1,sice malorážku,ale hóóódně nasr. silnice.Po silnicích opatrně,rozbalit to teprve na okruhu a to je pocit,když pokořim i 6-kílo.Sorry za off-topic.
Pája

Příspěvekod dan » stř 30 led, 2008 8:03 am

Tak dneska mám v práci takovou horu papírů, že moje přítomnost je prakticky vyloučená, tak si to hoši užijte a někdy jidny ahoj :D
dan

Příspěvekod kvasha » stř 30 led, 2008 8:53 am

dan píše:Tak dneska mám v práci takovou horu papírů, že moje přítomnost je prakticky vyloučená, tak si to hoši užijte a někdy jidny ahoj :D

tak to mě mrzí. Na člověka taktéž z Prahy 8 jsem se docela těšil :cry:
kvasha

Příspěvekod kvasha » stř 30 led, 2008 8:55 am

Pája píše:Mimo mašinek v TT,mám i tu mašinu 1:1,sice malorážku,ale hóóódně nasr. silnice.Po silnicích opatrně,rozbalit to teprve na okruhu a to je pocit,když pokořim i 6-kílo.Sorry za off-topic.

Taky jsem měl. NSR 125. Bohužel s mojí váhou jsem nikdy žádný 6-tikilo nepokořil, ale bylo to fajn. Člověk si užil :-) ale už dost o motorkách, to někdy třeba osobně ....
kvasha

PředchozíDalší

Zpět na Region Čechy