novinky 2012

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: novinky 2012

Příspěvekod medvidek » pát 10 úno, 2012 7:24 am

Je z podivem jak jsme se dostaly od děr na madla k akcionařum???? Ja myslim že ten co dělal vykres na tu formu to prostě nedomyslel. Pak se tu řeši situace jestli si ma někdo diry vyvrtat nebo ne???? Panove a co bude dělat nějaky sběratel co nikdy vrtačku neviděl ani z rychliku???? Rozbali patra a bude chtit dosadit doplnky???? Bude koukat jako debil co stim??? Mě osobně se tento přistup nelibi. Na jednu stranu tam cpou schudky z leptu a na druhe straně neudělaj diry pro madla. At je pravda kdekoli,tak je to smutne :roll:
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod mlha » pát 10 úno, 2012 7:30 am

Prostě to někdo opět nedomyslel,varianty nápravy jsou tři,jak se už psalo výš,každý se zařídí podle sebe a svých možností,když vyšli brejláci,kolik lidí křičelo,že mají špatné madla.Kolik lidí je vrátilo výrobci,kolik lidí je kvůli madlům nekoupilo a kolik lidí ty madla upravilo?Jenom konstatuju a lituju toho,že na fungl novém modelu se našla zase chyba.Zodpoví mě někdo jednu věc?Německé vozy madla na dveřích neměly?
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod radekkrupka » pát 10 úno, 2012 7:37 am

Nevím proč, ale tak nějak s radostí zjišťuju, že nejen v téčku jsou schopní se lidi pohádat kvůli nějaké "prkotině" :)

Ten, kdo dělal formu, možná ani netušil, že se budou dělat ČSD (pokud jsou tedy vyrobeny na popud ben-modelu). Já myslím, že řada lidí tam ty madla vůbec neosadí a bude jezdit bez nich. Proč ne, beztak ani nevědí, že tam nějaká mají být? Udělal bych to možná taky tak... já se na modely dívám z přiměřené vzdálenosti a ne pod lupou.
radekkrupka

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 10 úno, 2012 7:59 am

Michal Dalecký píše:Petre, to nema cenu to tu opet tady po stopadesate rozebirat. Jsou tri skupiny lidi. 1. ti co si model koupi takovy jaky je. 2. ti co si model poridi a nechaji si to na zakazku upravit k obrazu svemu pac si na to netroufnou nebo to proste neumi, navic si za to priplati. 3. ti co si model komplet predelaji, postavi si unikat, delaji si to pro sebe a jsou maximalne spokojeni. 2 a 3. vyzaduji individualni pristup a nikdo ani vyrobce s tim nic neudelaji protoze se jim to hromadne nevyplati. 1. je vetsina a masovka na kterou se vyrobce primarne zameruje. Kazdy ty i ja vime do jake skupiny patrime a ve finale jsme vzdy spokojeni.

Jo, v tomto svatou pravdu máš... Jdu si upravovat sergeje od roco (asi nej model co krom maloseriovek znám) a končím s tlachy...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod stendy » pát 10 úno, 2012 8:33 am

Rivarosi by vôbec nepotreboval prerábať formy, načo, stačilo by použiť CNC vrtačku obdobnú ako sa používa na veľkosériové vŕtanie plošákov a.i. , a keď už by to bol pre nich až taký problém no tak tam mali prihodiť nejaké 3€ navrch (za úpravu série), ale boli by všetci spokojný, osobne by ma zaujímalo ako to majú vyriešené v záruke,
v prípade nechceného poškodenia modelu pri úmysle nainštalovať dodatočne madlá vrátanie rozobratia modelu vrtania a následného zloženia modelu?!

Moje stanovisko: Nie, ďakujem, nemusím... :D
stendy

Příspěvekod medvidek » pát 10 úno, 2012 9:29 am

No pěkně se nam to tu rozjelo,lidi my mame držet při sobě a ne se hadat,mame společneho konička a za sve těžce vydělane penize snad chceme i kvalitni modely,nebo se pletu???? Měly bychom hledat řešeni a ne se tady navzajem uražet. Trocha ucty k ostatnim by taky neuškodila. Jen doufam že Michal Dalecky něco vymysli v sekci tuning a patra budou i s madly. Nechce se mi dělat nějaky připravek ktery je potom k ničemu,to si radši připlatim,pač jak piše Petr Zatřepalek tak čas jsou penize a ve volnem čase radši budu dělat lepty ktere si postavim od zakladu dle sveho. Dalši věc jsou předobjednavky,ja žadnou dělat nebudu proto že po zkušenostech kdy ma člověk předobjednany model a pořad na něj čeka a na modelbazaru nebo aukru se již prodavaji mě nebavi. Dalši věc je ta že dokud to neuvidim na vlastni oči tak to nekoupim.
P.S. Přeji přijemny den
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 10 úno, 2012 9:43 am

Pro vsechny. Napadajici prispevky jsem odstranil a kolegove si to pripadne vyrikaji v SZ. Pockejte na dalsi info ohledne tech madel. Treba se neco zmeni a nebudeme muset bastlit. Dalsi prispevky uz tomuto tematu nic noveho prozatim neprinesou.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod radeksindy » pát 10 úno, 2012 10:33 am

Zatím tady nikdo nikoho neuráží, teda já si toho zatím nevšiml. Mě přijde diskuze zajímavá.

Ja myslim že ten co dělal vykres na tu formu to prostě nedomyslel.

Tím si nejsem jistý. Vědělo Rivarossi od začátku, že bude dělat patra ČSD nebo ji to někdo vnuknul zvenku až později? Nebo to ve výkresu bylo a někdo se na základě ekonomické úvahy rozhodl, že to vypustí, protože to zdraží formu?
Někdo tady navrhoval CNC vrtačku, ale pro kolik vozů se to vyplatí? Pro těch pár stovek pro český trh? To je ekonomická sebevražda.

Naštěstí trh funguje, takže to vyřeší. Krásně jsme to mohli vidět s modely Fleischmann. U GFN udělali nějaké rozhodnutí a během dvou let vychrlili spoustu ČSD "modelů". Modeláři koupili nebo nekoupili podle svých úvah a výsledkem je absence ČSD modelů v novém katalogu, což přijímáme s povděkem, protože to byla hrůza. GFN se na to totiž z modelářského hlediska úplně vys ... u Rivy je vidět snaha, viz nová čela. Náš zákazník - náš pán stále funguje, ale jen když máte peníze a jste je ochoten utratit.
radeksindy

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 10 úno, 2012 10:38 am

Predpokladam ze puvodne s CSD verzi nepocitali, nebo mozna ano, ale ne s madly. Ted mam od zadavatele posledni info ze uz je vse uzavrene a madla budou v sacku bez naznaceni/predvrtani otvoru. Timto bych diskuzi o madlech povazoval za uzavrenou. Dekuji
Michal Dalecký

Příspěvekod vypravecc » pát 10 úno, 2012 2:37 pm

Ta verze DR má ale jenom takový malý madýlka, vypadají spíš jen jako naznačený !!!!! Takže teda ČSD bude mít nějaká výraznější madla ? :shock: :shock:
vypravecc

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 10 úno, 2012 2:47 pm

Jsou to tyto madla.

Obrázek
Michal Dalecký

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 10 úno, 2012 4:36 pm

Nechci vám do toho nějak kecat,ale jestli dobře vidím,ta madla mají takové malé plošky,tak kde je problém je přilepit?

EDIT:Někdo tady položil otázku,zda ta madla byla na DR verzi.No a co by tam dělala?Trošku jsem pohledal a našel toto:
http://www.bahnbilder.de/name/einzelbil ... risch.html
http://www.interlok.info/Doppelstockwagen.htm
A ještě jedna věc,jestli se dobře dívám tady: http://www.parostroj.net/katalog/ov/cla ... /Bpjo.php3
I ta madla co na modelu jsou,tak mi přijdou uchycená na jiném místě než ve skutečnosti.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 10 úno, 2012 5:42 pm

radeksindy píše:Zatím tady nikdo nikoho neuráží, teda já si toho zatím nevšiml. Mě přijde diskuze zajímavá.

Naštěstí trh funguje, takže to vyřeší. Krásně jsme to mohli vidět s modely Fleischmann. U GFN udělali nějaké rozhodnutí a během dvou let vychrlili spoustu ČSD "modelů". Modeláři koupili nebo nekoupili podle svých úvah a výsledkem je absence ČSD modelů v novém katalogu, což přijímáme s povděkem, protože to byla hrůza. GFN se na to totiž z modelářského hlediska úplně vys ... u Rivy je vidět snaha, viz nová čela. Náš zákazník - náš pán stále funguje, ale jen když máte peníze a jste je ochoten utratit.

Tak nějak jsem žádnou spoustu ČSD modelů nezaregistroval :D nicméně si buď jist jednou věcí.Jestli je někdo v ČR vděčný,že FLM nebude vyrábět "modely" ČSD je FLM šuma fuk,řekl bych.Jejich stěžejní odbytiště je trošičku někde jinde. :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 10 úno, 2012 6:24 pm

Michal Dalecký píše:Jsou to tyto madla.

Obrázek

No vida, stačí jedna pořádná fotka a celá diskuse a tlachy se jeví uplně v jiným světle a naprosto zbytečný - jestli jsou na tom ty plošky, tak tohle nepřilepit by nezvlád fakt jen naprostej diletant! Hlavní je, že tam tyhle madla nakonec budou...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod TTmili » pát 10 úno, 2012 6:41 pm

Chlapy ale to mi neříkejte že ty madla vám tak vadila, a chybějící okapy, po těch ani neškytnete? Sice to má stejný důvod (shodná forma z DR verzí pro vložáky a pro boky čelních vozů) ale je to podle mě dost zásadní, narozdíl od těch madýlek.
Jinak mnou popisovaná chyba v barvě popisů vzhledem k revizi 10.64 (co jsem se dopátral), pravděpodobně neplatí, byl to pouze výrobní stav a údajně se při prvních dílnách vozy předělaly dle zvyklostí ČSD.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)