Cena modelu / hračky - diskuze

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Cena modelu / hračky - diskuze

Příspěvekod milan ferdián » sob 28 led, 2012 7:45 pm

petrha píše:Moc se mi líbí jak tady haníte práci českého seriového výrobce lokomotiv.Věřím totiš to mu, že když p.Báňa začal s přípravou forem na T 478.3 tak jste ani jeden neměli tušení, že někdo bude tyto lokomotivy vyrábět, kritizujete co tam má být a není (to je správné třeba to výrobci uniklo apod.), dobrá, ale říkat že je to fušeřina -tak já říkám nekupuj to a kup si německé modely přeznačené do ČD/ČSD, do cela by mě zajímalo kolik kdo máte doma pětiokeňáků Bmhe DR v barvách ČD a o poštovním ani nemluvě - tak tomu kdybych říkal fušeřina, tobych tomu dosti lichotil, to je vyložený paskvil.

Já jsem měl pocit,že ti dvě hrdličky (G+P),to měli v popisu práce.Uvidíme,jak se dál zachovají.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jarda H. » sob 28 led, 2012 8:48 pm

Chvíli tu nejsem a nestačím se divit !

milan ferdián píše:
petrha píše:Moc se mi líbí jak tady haníte práci českého seriového výrobce lokomotiv. ...... .

Já jsem měl pocit,že ti dvě hrdličky (G+P),to měli v popisu práce.Uvidíme,jak se dál zachovají.

Jo, takhle to vidí vícero lidí - proč nekritizujete tak vehementně třeba modely firmy Roco ?! Stejně jako bez ustání opakujete kritiku MTB, dalo by se i Roco - provedení párovek, jízdní vlastnosti dieselů, dostupnost ND, ..... ale to je Roco, ne MTB, že jo ?! Ano pánové, model MTB má své chyby a mouchy, ale který model je nemá ?! Když teda vy někteří "kritici" a rejpalové víte, co je špatně, proč jste už sami nezačali pracovat a vyrábět modely 100% bez chyb, ve velmi krátkých lhůtách a téměř za hubičku ?! Proč :?: Ano, chyby existují, ale až nadbytečná a dokola opakovaná kritika mi připadá cílená, s jasným účelem a cílem !!
Bral bych kritiku ve formě - na trhu je tento model, mám k němu tyto výhrady, tohle se povedlo, tohle se nepovedlo, koupím / nekoupím, co vy ostatní na to, já už více nemám co dodat na toto téma ?! Ale to, v co se chvílemi zvrhává tato debata kolem MTB, dává o čemsi a o komsi docela jasný obrázek, alespoň pro mne !! Netřeba to dál rozebírat ....

PS : dlouho jsem si říkal, že nebudu reagovat, ale tohle už mi nedalo !! A upozorňuji, že ve fan clubu MTB (jak "někteří" tady vykřikují), nejsem !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod George V. » ned 29 led, 2012 5:47 am

Jarda H. píše:Když teda vy někteří "kritici" a rejpalové víte, co je špatně, proč jste už sami nezačali pracovat a vyrábět modely 100% bez chyb, ve velmi krátkých lhůtách a téměř za hubičku ?!

...tak to je fakt argument jako Brno. Zkuste už taky něco jinýho...
Ke krátkým lhůtám MTB nikdo netlačí a i za tu "hubičku" se ten model dá udělat dobře...

Jarda H. píše:Ano, chyby existují, ale až nadbytečná a dokola opakovaná kritika mi připadá cílená, s jasným účelem a cílem !!

...nebuď paranoidní (nesluší Ti to).
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Jarda H. » ned 29 led, 2012 8:48 am

George V. píše: ..... Zkuste už taky něco jinýho....

Oplácím stejnou mincí :lol: Nejde mi konkrétně o MTB, ale o normální, přínosnou kritiku. Četl jsi opravdu celý můj příspěvek, i tuto pasáž :
Bral bych kritiku ve formě - na trhu je tento model, mám k němu tyto výhrady, tohle se povedlo, tohle se nepovedlo, koupím / nekoupím, co vy ostatní na to, já už více nemám co dodat na toto téma ?! A teď dotaz - zachoval ses při kritice modelu MTB dle toho ? Upřímně řečeno asi ne.

George V. píše: ........nebuď paranoidní (nesluší Ti to).

To není paranoia, jen letmý postřeh, např. - jistý problém u zamráči v H0 u Roco modelu přecházíš v diskuzi letmým konstatováním, něco podobného u MTB je ale na opakovanou kritiku a propírání !!

Dále No comment - diskuzi na této úrovni nepovažuji za přínosnou pro fórum a drtivou většinu lidí :!:

PS : Čas ukáže .....
Jarda H.

Příspěvekod George V. » ned 29 led, 2012 9:58 am

Jarda H. píše: - jistý problém u zamráči v H0 u Roco modelu přecházíš v diskuzi letmým konstatováním, něco podobného u MTB je ale na opakovanou kritiku a propírání !!

...tak to jsi četl tu diskusi špatně. Nehledě na to, že ten "problém" je zatím jen diskutován, skutečný model na trhu není, ba ani definitivní "handmuster" ještě zveřejněn nebyl...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Jarda H. » ned 29 led, 2012 10:14 am

Více SZ .....
Jarda H.

Příspěvekod pepiknemecek » ned 29 led, 2012 10:50 am

Tak takovou hubičku bych chtěl mít taky :lol: :lol: :lol:
Jen taková úvaha. Lept nějaké mašiny ( záměrně neurčuji typ ) stojí cca 750 - 1000,-kč, "kvalitní" pojezd (mezi kvalitní pojezdy nepočítám mosazné samohyby ) např. z V100 ( mě se osvěčil ) cca 1700,-Kč, k tomu tmely, barvy, doplňky ve formě leptů, trátů, cedulek,... cca dalších 500,-Kč. Takže hubička mi vychází na 2950 - 3200,-Kč. A to nepočítám energie, práci a nervy při stavbě. Nikdy se nic nepovede na 100% na první pokus.
Proti tomu postavím jakýkoliv tovární výrobek (Roco, MTB, Kuehn). Co vám vychází? Mě to vychází že sériová výroba je podstatně levnější. A i když mají tovární modely své mouchy, je na zvážení do čeho investovat své peníze. Já mám jasno. Nekupuji si modely abych se kochal bezchybným stáním v regálu, ale spolehlivým provozem na svém kolejišti :P
pepiknemecek

Příspěvekod Jeff Hopper » ned 29 led, 2012 11:32 am

Tak dneska jsem si mohl barču ošahat a omrknout :shock: no a zrovna vedle stál brejloun od Kuehnu - barča vcelku pěkná, ale na zpracování brejlovce prostě nemá 8) pro mně je to prostě taková lepší maloserie za vcelku rozumný peníz(přivítal bych cenu někde na úrovni brejlovce MTB - 2600 - 2800,-)ale je mi jasné, že výrobce je první na trhu a je potřeba zaplatit náklady. No výrobce bude muset ještě trošičku zapracovat na vychytání much. No a já si počkám na konkurenci - jak se pochlapí.

Jo a pro členy fanclubů - mám brejlovce MTB :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (sice s malým logem ČD a tabulkama na h......, ale mám a to za 2590,- 8) )

Mám i Roco a svoje humusáky a na Kuehna čekám :D
Jeff Hopper

Příspěvekod aldrin » ned 29 led, 2012 9:38 pm

Neznam kalkulaci, ale co si troufnu tvrdit, tak model vzniknul v CR a tady je asi i montovan. Nevim, za kolik delate vy, ale je treba si uvedomit, ze cena parace je tady dost vysoka v porovnani s Cinou...... Ja s dovolenim podporim vse, co vznika v Evrope oproti cinskymu a indickymu smejdu. Delam v IT a na podobny, co maj plno reci jak jsme drazi mam jednu odpoved. Fajn tak jako managor pouzivej taky TATA car. Je to lepsi, levneji uzasny.... Ma to taky pedaly a volant. Kdyz chces levny , tak nepotrebujes BMW.. Proste cena prace neco stoji... A ti, co krici jak je neco drahy, konci touhle kritikou u svyho platu a vyhod. Tak dlouho remcejte, az Vam nezbude nic jinyho nez ten cinskej smejd...
aldrin

Příspěvekod MOL » ned 29 led, 2012 9:51 pm

aldrin píše:Neznam kalkulaci, ale co si troufnu tvrdit, tak model vzniknul v CR a tady je asi i montovan. Nevim, za kolik delate vy, ale je treba si uvedomit, ze cena parace je tady dost vysoka v porovnani s Cinou...... Ja s dovolenim podporim vse, co vznika v Evrope oproti cinskymu a indickymu smejdu. Delam v IT a na podobny, co maj plno reci jak jsme drazi mam jednu odpoved. Fajn tak jako managor pouzivej taky TATA car. Je to lepsi, levneji uzasny.... Ma to taky pedaly a volant. Kdyz chces levny , tak nepotrebujes BMW.. Proste cena prace neco stoji... A ti, co krici jak je neco drahy, konci touhle kritikou u svyho platu a vyhod. Tak dlouho remcejte, az Vam nezbude nic jinyho nez ten cinskej smejd...

To je trochu podpásovka srovnávat TATA s BMW, ne? Když už, tak s http://auto.idnes.cz/cinane-okopirovali-bmw-x1-dostalo-masku-skody-fau-/automoto.aspx?c=A110328_173741_automoto_vok :mrgreen: :twisted:
MOL

Příspěvekod Hříbek » ned 29 led, 2012 9:53 pm

Aldrin. Tys trefil hřebík na hlavičku.
Jen malá poznámka. Děláš v IT. Fajn, tak určitě dobře víš, kde se vyrábí drtivá většina světové produkce počítačů.
V Evropě, viď? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hříbek

Příspěvekod aldrin » pon 30 led, 2012 8:27 am

A taky to podle toho za to stoji.... To ze si koupite notas za hubisku ma svoji druhou stranku. Pro praci a do datacenter se dodavaji komponenty za "trochu" jiny ceny. A jinak, moc bych se nesmal. Btw proc je Evropa a Amerika v riti... protoze jim to par managoru naservirovalo na zlatym podnosu. Pred par lety by je zastrelili za spionaz, dnes je to preci in... Jak kdo, ja to podporovat pokud mozno nebudu, treba uz tim, ze si radsi priplatim par stovek a koupim i neco co se jeste dela u nas... Kdyz se tak smejes, co delas ty? Aby na Tebe taky nedoslo. Mozna, ze jen jeste nemas ty spravny zkusenosti .
aldrin

Příspěvekod Ferda » pon 30 led, 2012 10:07 am

MOL píše:To je trochu podpásovka srovnávat TATA s BMW, ne? Když už, tak s http://auto.idnes.cz/cinane-okopirovali-bmw-x1-dostalo-masku-skody-fau-/automoto.aspx?c=A110328_173741_automoto_vok :mrgreen: :twisted:

Oni číňani už před 5ti léty okopčili i BMW X5. Vycházela i s dopravou na cca 200.000,- Kč. Skoro jsem nad tím uvažoval, když jsem to tam viděl. Naštěstí jsem si to rozmyslel. 3 kusy se dovezly. U nás to nikdo nepřihlásil, tak skončily v polsku. Pokud vím, tak ani jedna nevydržela jezdit celý rok! :wink:
Mimochodem X5ka to byla jen zhora. Pod kapotou bylo nějaké divné čudo, které nikdo nedokázal opravit.
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod kiski » pon 30 led, 2012 10:12 am

...zaujímavé, ako sa táto diskusia pohla úplne iným smerom, než bolo pôvodne zamýšľané... chlapi, nič v zlom, ale čudujem sa vám, energiu môžete venovať aj niečomu úplne inému, zrejme užitočnejšiemu... že vás to všetkých ešte vôbec baví... asi tak.
Kiski
TT, DCC
kiski

Příspěvekod Jarda H. » pon 30 led, 2012 11:25 am

kiski píše:...zaujímavé, ako sa táto diskusia pohla úplne iným smerom, než bolo pôvodne zamýšľané....

Že jo ?! Takhle někteří dodržují pravidla diskuzního fóra :lol:
Jarda H.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)