Cena modelu / hračky - diskuze

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Cena modelu / hračky - diskuze

Příspěvekod aldrin » pát 27 led, 2012 2:51 pm

Hlavne co dela tuhle Nohabku nezamenitelnou jsou sipovy pluhy. Ty jaksi Tillig taky opomnel. A dela kvuli tomu nekdo kraval, nedela. Kato to zmaklo i v N. No a co? Ale pokud jde o ceskyho vyrobce tak je ohen na strese.... Sorry, ale nedokazu se ubranit dojmu, ze jde o neco jinyho. Rika se tomu ceska malost.
Nikdy jsem si nevsim, ze by takovej poprask byl na nemeckych serverech ohledne tamnich malovyrobcu treba v N. No nic, za 20 let se toho tady jeste zas tak moc nezmenilo.

Nota bene treba Taurus v N od Hobby Trainu a od Fleschmanna je taky trochu nebe a dudy/ Ale nikde jsem nevidel, ze by byl Hobby Train oznacovan za zlocince. No nevim, ale nikdo Vam toho ceskyho nenuti.
aldrin

Příspěvekod František Příhoda » pát 27 led, 2012 3:07 pm

Modelů ostatních železničních správ si nevšímám a mnozí diskutující ve vláknech s modely ČD a ČSD také ne, proto se tu nediskutuje i o jiných špatných modelech. Já jelikož modeluji vedlejší trať III-IV. epochy se o Nohabku nestarám.
František Příhoda

Příspěvekod aldrin » pát 27 led, 2012 3:43 pm

No tak to by Vas mohlo treba zajimat, kdo potencionalne udela Karkuli v TT. Ono treba brejlovec nemusi mit na nektery vedlejsi trate ani prechodnost....
aldrin

Příspěvekod František Příhoda » pát 27 led, 2012 4:05 pm

Na mé trati jsem karkulku nepotkal. Krom páry především zamračené,brejlovci a šukafony.
František Příhoda

Příspěvekod Colonel32 » pát 27 led, 2012 5:54 pm

František Příhoda píše:Ono stačí porovnat ty brejlovce MTB s Kuehn. Cena stejná, ale kvalita diametrálně odlišná. Vedle brejlovce Kuehn vypadá ten od MTB jako nějaký vtip. A dávat na zamračenou jiné díly, než tam mají být, o tom není třeba ani diskutovat, to je neomluvitelný zločin. :-)

Možná že i proto že u MTB je to defacto stále první model zatímco Kuehn už má několik let zkušeností?
Colonel32

Příspěvekod Martin Kalina » pát 27 led, 2012 10:31 pm

František Příhoda píše:Na mé trati jsem karkulku nepotkal. Krom páry především zamračené,brejlovci a šukafony.

No tak to asi vedlejší trať máte dosti chudou…..všechny modely Vámi zmiňované Kuehn ani nikdo jiný/ kromě Brejlovce a Bardotky od MTB/ do včera nedodával….a malosériový model, ten vele-zločin by jste přece nespáchal…
Čím více se Bardotka od MTB kritizuje, tím větší chuť si jí mám chuť koupit….i když třeba nebudu modelář…
A za cenu / pro mě/ velmi dobrou…bude li zítra na burze, jdu do ní…
velikost TT, DCC, Ep.V a historická vozidla
Martin Kalina

Příspěvekod František Příhoda » sob 28 led, 2012 2:51 pm

Colonel32 - Ano, máte pravdu, ale montování jiných dílů, či nemontování dílů, které by tam měly být, to není malá zkušenost, ale absolutní neznalost své práce. Když vyrábím model lokomotivy, tak ať jsem začátečník, nebo zkušený výrobce, podívám se, jak to co modeluji vypadá.

Martin Kalina - Tak si ji kupte, já Vám tu nezakazuji kupovat zamračené MTB. :-) A to, že u nás nejezdila karkulka neznamená, že na oné trati byl chudý provoz. Teď již ano, ale dříve tam jezdilo mnoho krásných strojů. A zpět k zamračeným. To já si počkám a našetřím na ty Kuehnovy, či Roco (pokud to neodfláknou jako brejlovce) a za stejnou cenu budu mít precizní model odpovídající své předloze. Dle toho co píšete si MTB koupíte z trucu, což je zajímavé. :-)
František Příhoda

Příspěvekod George V. » sob 28 led, 2012 3:16 pm

aldrin píše:Nikdy jsem si nevsim, ze by takovej poprask byl na nemeckych serverech ohledne tamnich malovyrobcu treba v N. No nic, za 20 let se toho tady jeste zas tak moc nezmenilo.

...no ona je taky jiná kupní síla v Německu a u nás. Když po Tobě chce někdo skoro čtvrt výplaty za parodii na model, tak se musíš zákonitě čertit. Pro Němce je to kapesné, tak to velkoryse přehlídne...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod milan ferdián » sob 28 led, 2012 4:03 pm

Tak poslouchejte,vy dvě souzněnící hrdličky George V. a František Příhoda,až budeme rozdávat odměny za osvětu a za objektivitu,určitě na vás dva nezapomeneme.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod JBr » sob 28 led, 2012 4:21 pm

Kdyz uz se tu tak casto sklonuje MTB... Podle tohohle to vypada, ze pan Bana zacne cilit i na severoamericky trh. Tak abyste se treba jednou nedivili, ze cesky vyrobce pro Cechy uz nic nevyrabi.

http://www.ttnut.com/rtr-from-mtb-t1414.html
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Radek Strnad » sob 28 led, 2012 4:34 pm

Já si ji dneska prohlížel na burze a rozhodně mi špatná nepřipadá.Možná kritice napomohla i nevýrazná barevná mutace v unifikovaném nátěru ČSD(červenošedá),to fakt není nic atraktivního pro oko,ale v té době prostě ty mašiny takto nevýrazně vypadaly-bohužel.V červenobílé verzi a se zvukem je to podle mého skromného názoru velmi slušný model.Prostě je to jasná barča skoro se vším,co k ní patří.Jistě chyby má(nádrž je jistě velká chyba),ale mrzí mě,že se na ní hledají pořád nějaké chyby,a vysoká cena a u jiných loko se větší zvěrstva v pohodě přehlížejí. A u parních,které jsou za 5.000,- - 7.000,-takové chyby,jako jiný kompresor,jiný tvar dýmničních dveří,jiný tvar komína,německý přehřívač,jiný tvar kotlové armatury,neřku-li červený spodek kastle....atd. nevadí,nijak se to tu neprobírá a v pohodě za to peníze spousta lidí dá.A pokud pan Báňa má snahu nedostatky,které unikly průběžně odstraňovat a dodat správné díly,pak je to ne sice úplně v pořádku(stalo se cosi špatně),ale pořád lepší než u jiných výrobců,kteří nám, pokud si pamatuju, nikdy nic takového nedodaly.Už jsem to psal jinde,ale připomenu 365.4 od Schirmera:to je chyb,že,za 5.300,-Kč a takový drobek,digitalizovatelný se značným úsilím.... a ticho po pěšince.Kolik odlišností bude mít nová pára řady 377 od předlohy ČSD????Jistě hromadu a bude za 7.000,-a se zvukem za 9.500,-Kč(tedy skoro jako dvě barči se zvukem).Jak by řekl pan Kemr v jedné pohádce....NO,...je to dost....no. :lol: Prostě do tý barči určitě jdu,zabte mě,ale mě se líbí a jako hračka mi tedy rozhodně nepřijde.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod czhunter » sob 28 led, 2012 4:39 pm

George V. píše:Když po Tobě chce někdo skoro čtvrt výplaty za parodii na model, tak se musíš zákonitě čertit.
Nemusíš, stačí si ho nekoupit. Kdybych já měl psát o všech věcech, které jsem si kdy nekoupil z toho či onoho důvodu, byl by mě plný internet.

Mimochodem, dnes jsem četl článek o tom, jak si firmy najímají lidi, kteří mají za úkol na fórech vychvalováním neexistujícího produktu odrazovat ostatní od koupi současných produktů konkurence (link)
Kdo asi platí pana Františka?
czhunter

Příspěvekod František Příhoda » sob 28 led, 2012 5:15 pm

Dostávám 1000 Euro měsíčně od Kuehna. :-) Teď vážně. Nikdo si mě neplatí, jen jsem napsal svůj názor na zamračenou MTB. Každý model má své mušky, nebo mouchy. I brejlovec od Kuehna, ale to jsou stravitelné drobnosti.
František Příhoda

Příspěvekod George V. » sob 28 led, 2012 5:39 pm

Radek Strnad píše:Já si ji dneska prohlížel na burze a rozhodně mi špatná nepřipadá.Možná kritice napomohla i nevýrazná barevná mutace v unifikovaném nátěru ČSD(červenošedá),to fakt není nic atraktivního pro oko,ale v té době prostě ty mašiny takto nevýrazně vypadaly-bohužel.V červenobílé verzi a se zvukem je to podle mého skromného názoru velmi slušný model.Prostě je to jasná barča skoro se vším,co k ní patří.Jistě chyby má(nádrž je jistě velká chyba),ale mrzí mě,že se na ní hledají pořád nějaké chyby,a vysoká cena a u jiných loko se větší zvěrstva v pohodě přehlížejí. A u parních,které jsou za 5.000,- - 7.000,-takové chyby,jako jiný kompresor,jiný tvar dýmničních dveří,jiný tvar komína,německý přehřívač,jiný tvar kotlové armatury,neřku-li červený spodek kastle....atd. nevadí,nijak se to tu neprobírá a v pohodě za to peníze spousta lidí dá.A pokud pan Báňa má snahu nedostatky,které unikly průběžně odstraňovat a dodat správné díly,pak je to ne sice úplně v pořádku(stalo se cosi špatně),ale pořád lepší než u jiných výrobců,kteří nám, pokud si pamatuju, nikdy nic takového nedodaly.Už jsem to psal jinde,ale připomenu 365.4 od Schirmera:to je chyb,že,za 5.300,-Kč a takový drobek,digitalizovatelný se značným úsilím.... a ticho po pěšince.Kolik odlišností bude mít nová pára řady 377 od předlohy ČSD????Jistě hromadu a bude za 7.000,-a se zvukem za 9.500,-Kč(tedy skoro jako dvě barči se zvukem).Jak by řekl pan Kemr v jedné pohádce....NO,...je to dost....no. :lol: Prostě do tý barči určitě jdu,zabte mě,ale mě se líbí a jako hračka mi tedy rozhodně nepřijde.

P. Báňa je český výrobce, který vyrábí pro český trh české modely, tak se tak nějak předpokládá :D , že dokonale zná předlohu a model udělá přesně podle ní. Že je situace jiná... Už se několikráte opakuji; ty chyby u MTB jsou naprosto školácké a zbytečné (nehledě na to, že na ně byli často v předstihu upozorněni), že má člověk až dojem, že si z něj výrobce dělá srandu a zkouší, co vydrží. Že tohle dělají zahraniční výrobci jsme si tak nějak zvykli, ale že to zkouší i výrobce domácí, to bolí dvakrát...

Co se týká parních lokomotiv, které se na našich tratích, až na výjimky, skoro ani neohřály - Tillig a Roco je dělá především pro německý (a rakouský) trh v provedení, ve kterém jezdily tam. Aby udělali změnu formy na provedení ČSD je pro ně, vzhledem k předpokládanému odbytu, silně neekonomické (už třeba taky proto, že chybí dostatek relevantních podkladů, nehledě na to, že se vzhled strojů průběžně měnil, jak byly postupně standardizovány podle zvyklostí ČSD). A tohle rozumný český modelář chápe. I když i tady se už blýská na časy. V HO budeme mít hrbouna 375.0 v provedení echt ČSD, s kulatými dýmničními dvířky...

P.S. Proti barče od MTB nic, kromě nádrže, zásadního nemám, na rozdíl od brejlovce, kterého považuji spíše za karikaturu. Ale zatím si ji nekoupím, nehodí se mi do epochy. Počkám si, až jak budou vypadat modely druhé a třetí serie (a případně Kuehn)...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod petrha » sob 28 led, 2012 7:02 pm

Moc se mi líbí jak tady haníte práci českého seriového výrobce lokomotiv.Věřím totiš to mu, že když p.Báňa začal s přípravou forem na T 478.3 tak jste ani jeden neměli tušení, že někdo bude tyto lokomotivy vyrábět, kritizujete co tam má být a není (to je správné třeba to výrobci uniklo apod.), dobrá, ale říkat že je to fušeřina -tak já říkám nekupuj to a kup si německé modely přeznačené do ČD/ČSD, do cela by mě zajímalo kolik kdo máte doma pětiokeňáků Bmhe DR v barvách ČD a o poštovním ani nemluvě - tak tomu kdybych říkal fušeřina, tobych tomu dosti lichotil, to je vyložený paskvil.
petrha

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)