Moduly Brno

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY_TT_ BRNĚNSKO

Příspěvekod Tomáš » čtv 19 led, 2012 7:12 pm

S jedním kolegou jsem se na akci bavil o řezačce na polystyren..bohužel jsem zapoměl jméno...můžem se tedy domluvit na půjčení? Ta proxxonka je na jednorázový nákup dost drahá.Sice nabízí i nějakou za cca 1000kč,ale tou bych řekl že stoupání nenařežu
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod habaděj » čtv 19 led, 2012 8:45 pm

TTvočko píše:Když jsem si přečetl reportáž na stránkách, začíná mne mrzet, tak brzký odjezd. Rád bych tam zůstal s vámí, nicméně doprovod mladší věkové kategorie už byl k neudržení :twisted: , a tak bylo rozhodnuto. Budu rád, když se budu moci s vámi setkat při dalších příležitostech.

Já jsme rád žes tam měl doprovod mladší věkové kategorie, aspoň se můj doprovod stejné kategorie nenudil a zabavil se s tím tvým. :D
Nápady jsou zdarma, umění je vymodelovat je

www.ModulyBrno.cz
habaděj

Příspěvekod maza » pát 20 led, 2012 6:38 am

S jedním kolegou jsem se na akci bavil o řezačce na polystyren..bohužel jsem zapoměl jméno...můžem se tedy domluvit na půjčení? Ta proxxonka je na jednorázový nákup dost drahá.Sice nabízí i nějakou za cca 1000kč,ale tou bych řekl že stoupání nenařežu

To jsem byl prosím asi já :-) Pošli SZ a nějak to dohókneme.
H0. DCC. II. epocha DRG. http://www.modulybrno.cz
maza

Příspěvekod cipisekmp » pát 20 led, 2012 6:44 pm

Ahoj, ja jen poznamecka. Kdyz jsem videl fotky ze skladani modulu, nemohl jsem si nevzpomenout na smulu, ktara potkala kolegu Mlhu a Uzla pri polozeni modulu na bocnici. Modul spadnul a zel bohu zrovna (jak namazanych chleba) smerem ke kolejim, budovam, semaforum a vsemu co bylo hotove. No hruuuza pohledet. Chudak Uzlik, kteremu modul v snaze pomoci spadl a Mlha, ktery je majitelem vyse zmineneho modulu. Tim chci rici, NESTAVET MODULY NA BOK, POKUD NEMAJI NOHY.
S pozdravem a pranim at se ze zmineneho poucime CipisekMP.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod MirekTT » pát 20 led, 2012 7:02 pm

To je dobrá poznámka. Jen mi není jasné, jak do modulů ty nohy dáváte? Přece se musíte dostat k držákům, které jsou ze spodu. Nutně tedy musím modul buď dát na bok a nohy do něj píchat z boku, nebo modul položit tak, jak uzlík a píchat je shora, což je nežádoucí a nebo modul držet nad hlavou a nohy píchat ze spoda, což je nepraktické. Jiná varianta mne nepadá. Ale dobré upozornění to bezesporu je. Nebezpečí pádu na pohledovou stranu je dosti vysoké.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod cipisekmp » pát 20 led, 2012 7:26 pm

No nohy uz vetsinou strkame v leze, jen nez tam ty nohy nekdo da, tak je potreba modul jistit. Nebo modul drzi jeden rekneme mirne zkloneny a druhy dava nohy zespoda. Proste NENECHAVAT modul bez drzeni a noh v leze. Zdar Cipisekmp
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod airwar » pát 20 led, 2012 7:47 pm

MirekTT píše:To je dobrá poznámka. Jen mi není jasné, jak do modulů ty nohy dáváte? Přece se musíte dostat k držákům, které jsou ze spodu. Nutně tedy musím modul buď dát na bok a nohy do něj píchat z boku, nebo modul položit tak, jak uzlík a píchat je shora, což je nežádoucí a nebo modul držet nad hlavou a nohy píchat ze spoda, což je nepraktické. Jiná varianta mne nepadá. Ale dobré upozornění to bezesporu je. Nebezpečí pádu na pohledovou stranu je dosti vysoké.

No teoreticky jsou dva moduly v jednom balíku spojeny krajinou k sobě, tudíž spodní část je dostupná. Takže nasadit nejdříve nohy na dva spárované moduly a teprve pak odstranit přepravní čelo a manipulovat s modulem. Ale je to jenom teorie.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod Michal Šuhajda » sob 21 led, 2012 1:51 pm

Jako nejpratikčejší se mi zdá systém, kdy balík dvou modulů otočených krajinou k sobě osadím nohami, a teprve potom sundám transpotrtní čela, rzdělám moduly od sebe a stavím na nohy.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod TTvočko » čtv 26 led, 2012 6:53 am

Také přispěji s troškou fotek do mlýna včetně nesestříhaných videíhttp://ttvocko.rajce.idnes.cz/2._provozni_setkani_Moduly-TT-Brno/
Konec parního provozu
Digitál
www.ModulyBrno.cz
TTvočko

Příspěvekod carodej » čtv 26 led, 2012 8:15 am

To první video z celé tratě vyšlo celkem slušně, akorát škoda že ta kamera neostří blíž k vozu aby byly vidět i kolejnice a terén přímo pred vozem. Ale i tak jsem mile překvapen stabilitou obrazu na tak malou hračku ... :)
TT (z analogu už digitál... ) a šilhání po N ... +malé automodely ...
carodej

Příspěvekod TTvočko » čtv 26 led, 2012 7:55 pm

S tím objektivem se dá trošku ostřit, tohle bylo první ježdění, teprve v pátek před setkáním jsem ji dodělal
Konec parního provozu
Digitál
www.ModulyBrno.cz
TTvočko

Příspěvekod Tomáš » pát 27 led, 2012 7:46 am

Já bych řekl,že to video je slušný...mě ovšem víc než nedoostřená krajina vadí to,že furt nějakej obr leze do záběrů. :lol: :lol: :lol:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod saman55 » pát 27 led, 2012 11:40 am

Náhodou pěkný, jak foto tak video, jen kdyby sem každý ze své akce dal tolik materiálů jako vy tak by člověk aspoň něco okoukal.Perfekt
saman55
saman55

Příspěvekod MirekTT » pát 27 led, 2012 1:42 pm

Ano ano, jsme velmi povděční všem, kteří akci zvěčnili a TTvočkova videa jsou překvapivě kvalitní, ten videovagon je celkem vychytávka.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Tomas_C. » sob 28 led, 2012 9:45 am

Máme zase spousty věcí k projednání..
Chceme Vám oznámit, že únorové setkání ve Slunečnici bude hned 1.2 od cca 17:00 hodin.
Budou se ujasňovat některé vznikající stanovy, budem uzavírat pálení nových modulů, proběhne malé školení z vkládání příspěvků na stránky..a spousty dalšího...
Mimo jiné ukázka analogového servo dekodéru.
Zveme všechny budoucí členy, které modulovka alespon trochu oslovuje.

Z ModulyBrno Tomáš Cádrik
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

PředchozíDalší

Zpět na Moduly