Ahoj,
včera jsem měl večer blbec. Něco jsem na kolejišti vyřešil (ovládání angličana přes TC), ale taky něco zkazil a teď nevím kudy kam.
Popíšu co a jak jsem dělal: Asi před měsícem jsem si nastavil všechny serva (11 ks) tak, aby to bylo dobře - rychlost, výhylky... Včera večer jsem si chtěl nastavit angličana tak, aby mi správně fungovalo ovládání TC - tady se spíš jednalo jen o nastavení samotného TC. Všiml jsem si však, že jedno servo na jedné straně angličana při jedné výchylce zcela nedojede do předdefinované polohy. Inu jal jsem se upravit výchylku serva.
Můj postup nastavování výchylek: K tomuto účelu používám Roco MM jako ústřednu, hw pro dekodér serv mám 1x master a 1x slave od DCCkoleje s fuldovo fw verze 3.5a. Z kolejí sundám mašinu, do prnví pozice master modulu zasunu PICe, na MM stisknu Shift + Menu, vyberu Programm, vyberu CV, zadám CV, zadám hodnotu konkrétní výchylky a jedu na další. Ve zvláštním bločku mám zapsané jednotlivé výchylky všech serv abych věděl co jsem kde nastavil. U postiženého serva byla výchylka 200. Chtěl jsem jí teda zvětšit. Neuvědomujíce si rozsahu (horní hranice 210 - čerpáno ze stránek fuldy) jsem nastavil hodnotu 250. MM zahlásila chybu Err 1 a nic se nedělo. Hned jsem si uvědomil chybu rozsahu a zadal hodnotu znovu tentokráte 210. Opět Err 1. Zadávám tedy původní hodnotu 200, opět Err 1. Nic prdím na konfigurování, připojím servo a zkouším. Kupodivu servo se chová tak jako před měsícem - tedy dojede tam kam jsem mu nastavil před tím měsícem. Jakoby to chtělo jen nějak "prošťouchnout".
Celý měsíc jsem kolejiště testoval v odbočné stanici jen na jedné koleji, takže při pokusu vjet na jinou kolej jsem si všimnul, že problém s výchylkou mám i na jiném servu. Takže opět přendavám PICe do 1. pozice na master modulu, sundavám mašinu a chci naprogramovat výchylku. Opět při všech pokusech hlásí MM chybu Err 1. Přitom dělám vše tak jako dřív, ale najednou prostě nefunguje tento postup programování. Kde je chyba? Celej rozzuřenej jsem se jal vyndat PICe z master modulu a dát ho zpět a jít si lehnout. Idiot jsem si neodpojil ani napájení serv ani DCC signál. Při vyndavání PICe pod napětím se servo k tomuto PICu připojené zbláznilo (pochopitelně). Tak jsem rychle skočil po prodlužce a odpojil celé kolejiště. Naštěstí kolejišti se nic nestalo, jen onen PIC už nePICoval tak jak by měl, to ale vyřešilo opětovné nahrání fw od fuldy. Samozřejmě jsem pořeboval nastavit výchylky, ale to už jsem udělal přímo zásahem do hexu (opět podle fuldovo návodu) a takto upravený hex nahrál do PICe. Vyzkoušel, fungovalo, šel jsem si radši lehnout.
Takže moje dotazy:
1. Máte někdo zkušenost s tou chybou Err 1? Předesílám že restart ústředny jsem zkoušel - nic.
2. Jak správně programovat cokoliv na kolejišti pomocí ROCO MM jako ústředna a pomocí ROCO MM připojená k NanoX od fuldy, nebo lze jednoduše programovat pomocí TC Programmeru? - zde předesílám, že jsem nezkoušel žádné jiné programování než výše popsané zápisy do CV, nečetl jsem ani manuál k ROCO MM

a neznám řádně tedy pojmy jako POM apod.
3. Do hexu jsem se díval pomocí PicProg4u, který je na obrázku na stránkách fuldy. Hodnoty nastavující výchylky jsem našel, ale umí je tento soft i editovat? Mě to nešlo, proto jsem si hex otevřel v notepadu a vyeditoval to tam, chvilinku jsem hledal a hledal, ale nakonec našel. Mám nějaký programátor z Indonesie a nepodařilo se mi hex načíst z PICe, jen otevřít již existující z počítače.
Moc vám děkuji za jakékoliv rady, postřehy, nakopnutí, pokárání, vyloučení...