Plan kolajiska V

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Plan kolajiska V

Příspěvekod chameleon » sob 03 pro, 2011 6:21 pm

Netáhlo píše:Nezapomeň, že v tomhle státě je plno lidí, kteří si tvoří své vlastní zákony a nejen obyč. lidé, ale i zákonodárci a nebo strážci zákona...

Presne tak! :|

A co ty zakladni objekty v TRS?
chameleon

Příspěvekod Netáhlo » sob 03 pro, 2011 6:22 pm

chameleon píše:.......

A co ty zakladni objekty v TRS?

Z těchto objektů v mém náhledu není asi ani jeden :D

A předpokládám, že kromě kolejiva u fruafru taky ne :mrgreen:
Netáhlo

Příspěvekod fruafru » ned 04 pro, 2011 7:23 am

Mam 04 a tam se moc použitelných věcí nenachází.06 na tom bude asi líp. Kolejivo myslím ne, ale textury povrchu ano. Koleje mám z polska, zrovna tak cesty a velkou spoustu staveb. Něco málo z německých stránek, zbytek CZ SK celkem asi třista
fruafru

Příspěvekod milan ferdián » stř 18 led, 2012 8:36 pm

Segmentovka_domino_TTe/1:120_2000*2000_MAERKLIN/13°_II.epocha
Něco z ochutnávky.Segmentové kolejiště ze tří dílů.Kdo nemá zájem o prostřední díl ponechá si jen dva základní segmenty.Pro ty co nemají rádi historii ,tak šturc ve žst.Dvorcích má délku na T47.0 a jeden Balm/ú.V případě křižování dvou osobních motoráčků (T47.0+Balm/ú) v Čabové,je možné.Nákladní vlak v Čabové může při křižování jen projíždět.Zabraná plocha všech tří segmentů je 2,0m/2,0m v místnosti 3,3m*2,4m.Pod skříní je šuplík na ovládací pult+příslušenství.Krajina na spojích,vše v rovině,týká se i na segmentech.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 20 led, 2012 5:23 pm

Dětské kolejiště_žst.Sluníčko_TT/1:120_1600*960_PILZ/TT/MODELLGLEISSYSTEM/15°

„Jééé,už jedéééé“ křičí drobotina u malého kolejiště.Málem jsem ohluchnul.“Š,ššššš“ dotvářejí doprovodnou zvukovou kulisu vlakové soupravě,kterou statečně táhne malá lokomotivě BR 81.Ve vláčku jsou zapojeny snad všechny nákladní vozy i osobní,co kde byly volné na trati.Rozjařené oči,úsměvy od ucha k uchu a skandování.Zatímco se souprava šine po horní trati,já jsem si vyjel ze skryťáku manipulákem do stanice,abych později mohl obsloužit tovární vlečku na horní trati.Drobotina mezitím dále povzbuzuje stroj,který již mizí v tunelu na pravé straně.“Užžžž!!!“ v ten moment se postaví na přistavených židlích,aby mohli z výšky sledovat,jak vlak statečně uhání jakoby skrytým prostorem,již do stanice.Po chvilce se usedají a netrpělivě očekávají příjezd onoho zvláštního vlaku zleva z tunelu.Opětovné zvolání „už jedéééé“ se rozlehne po místnosti.Vlak dojíždí do stanice,ale musím potáhnout celou soupravu tak,aby mi konec vlaku nebránil odjezdu.“My chceme ještě,to je málo“uklidňuji je,moment jenom si vyjedu na vlečku.Oči netrpělivě zamrkají na manipulák,s poznámkami typu,proč se tak vleče,já s povzdechem opět rozjíždím za velkého jásotu jejich milovanou soupravu.Nasměroval jsem její jízdu přes skryťák,no on to je jen slovně ,protože lze vidět z nadhledu,jak se pohybují nebo vyčkávají na svůj odjezd vlakové soupravy.Má to i svou výhodu,když vagón nebo lokomotiva vykolejí,stačí se nahnout a je to.Uf,už jsem na stoupačce a jejich souprava může klidně jezdit dále.Se svým manipulákem jsem se uklidil na tovární vlečku a drobotině jsem nechal kroužit jejich vlak.“My chceme změnu“zazní mi u uších,no dobře, pouštím protivlak.Musím,ale hlídat,aby se mi soupravy nesrazily.Já věděl že dvě FZ1 budou málo.A je po posunu.
Zatímco mám na chvíli klid a děti sledují vlaky,já jsem se pohroužil do přemýšlení a konzultací se svoji múzou,jak vměstnat dvojkolejku do tak malého prostoru,jako je tento a ještě s nezávislou obsluhou pro dva kluky….Ach,jo….
„Hvíííííííízd“ ,zaznělo,jak na hradě.Někdo z dětí našel píšťalku a dětskou výpravku…Kde mám ty tlumiče na uši ….
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod pekl024 » pát 20 led, 2012 7:33 pm

Supéééééééér, ostatně jako vždy :P .
pekl024

Příspěvekod milan ferdián » sob 21 led, 2012 10:22 pm

Dětské kolejiště_žst.VINOHRADY_VI.epocha_TT/1:120_1600*960_PILZ/TT/MODELLGLEISYSTEM/15°

"Stanice Vinohrady,stanice Vinohrady, na kolej 2,nástupiště II,právě přijelo pendolino SC 33.Pokračuje do stanic Olomouc,Ostrava-Svinov,Havířov a končí ve stanici Žilina.Odjezd 18.07.Vůz 1.třídy je na začátku vlaku.Vlak je připraven k odjezdu"

Dvojkolejná trať,levostranný provoz,+koncová stanička s vlečkou někde na lokálce.Pokračování příště... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod simonides » ned 22 led, 2012 12:03 am

milan ferdián píše:Dětské kolejiště_žst.VINOHRADY_VI.epocha_TT/1:120_1600*960_PILZ/TT/MODELLGLEISYSTEM/15°

"Stanice Vinohrady,stanice Vinohrady, na kolej 2,nástupiště II,přijelo pendolino SC 33.Pokračuje do stanic Olomouc,Ostrava-Svinov,Havířov a končí ve stanici Žilina.Odjezd 18.07.Vůz 1.třídy je na začátku vlaku.Vlak je připraven k odjezdu"

Pokračování příště... :wink:

No tak Milane, takhle nas pred pulnoci drazdit ..... :-)

Příspěvekod Raaba » pon 23 led, 2012 10:28 am

[quote="milan ferdián"]Dětské kolejiště_žst.Sluníčko_TT/1:120_1600*960_PILZ/TT/MODELLGLEISSYSTEM/15°

Stále dokola omýlaný námět, ale když to vezme do ruky Milan, hned to má něco do sebe, co? Díky vlečkám je to hned o něco zajímavější.
Raaba

Příspěvekod milan ferdián » pon 23 led, 2012 7:09 pm

Dětské kolejiště pro dva_žst.Vinohrady/žst.Rokytka_VI.epocha_TT/1:120_1600*960_PILZ/TT/MODELLGLEISYSTEM/15°

"Stanice Vinohrady,stanice Vinohrady, na kolej 2,nástupiště II,právě přijelo pendolino SC 33.Pokračuje do stanic Olomouc,Ostrava-Svinov,Havířov a končí ve stanici Žilina.Odjezd 18.07.Vůz 1.třídy je na začátku vlaku.Vlak je připraven k odjezdu"

Zní nádražním ampliónem.Zatímco cestující nastupují do pendolína,vystupši cestující mají přípoj na Sp 1862 v podobě motorového vozu řady 852 s jedním přípojným vozem 056.Na koleji 1 stojí na svůj odjezd R 623 BEČVA.Na koleji 9 zahlédneme poštovní vůz.Zazní hvizd,zelené světlo nám mává na odjezd.U SC 33 zasyčí vzduch a dveře se majestátně zavřou.Pendolíno se zvolna rozjíždí,vstříc dalším kilometrům.Po pravé straně ve směru jízdy,vidíme odstavné koleje pro prohlídku a odpočinku elektrických lokomotiv.Ke kontrole sběračů zde mají prohlížecí lávku.Během cesty nás vítájí novotou svítící tunelové ústí.Na celé trati proběhla koridorizace a některé kolejové úseky běží již v nové stopě.Dvojkolejná trať má levostranný provoz.

Malé nádražíčko Rokytka,v minulosti mezilehlá stanice,dnes koncová.Při životě ji udržuje jen vlečková doprava Českých Lesů k nakládce palivového dříví a kulatiny.Osobní doprava zastoupená sólo motorákem 810 je postačující.Jen v létě a v zimě je přeprava intenzivnější a to díky krásnému přírodnímu okolí a v zimě lyžaři navštěvujíc nedaleké lyžařské středisko.Dopravní spojení mezi střediskem a nádražíčkem,zajišťuje minibus.Jelikož na horním konci lokálky ustala zcela nákladní doprava,trať byla uzavřena a tunelové ústí zabedněno a jen vstupní vrátka,slouží ke kontrole tunelové roury.Co kdyby..
Remíza slouží pro drobnou údržbu,nocování a doplnění paliva,našeho motoráčku.Je pozůstatkem při budování lokálky,kdy větší železniční společnost nedovolila vybudování lokomotivního zázemí v přípojné stanici.
Pokračování již v publikaci.... :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » úte 24 led, 2012 9:46 pm

Chmelařská oblast_III.epocha_TT/1:120_1650*1150_PILZ/TT/MODELLGLEISSYSTEM/15°

Velmi jednoduché kolejiště pro ty,co mají rádi se piplat s přírodou než s provozem.Dvě mezilehlé stanice Senomaty a Pšovlky leží na lokálce v reálu na trati Rakovník - Jesenice (zdroj Ž21/89,V.Zuska).Stanice umožňují křižování nebo předjíždění vlakových souprav.Akorát bych chtěl vidět toho odvážlivce,co by modeloval chmelnice na modelu,které vidíte vlevo nahoře a uprostřed oblouku. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Petr Berka » stř 25 led, 2012 8:57 am

Chmelařská oblast_III.epocha_TT/1:120_1650*1150_PILZ/TT/MODELLGLEISSYSTEM/15°

Teda Milane, děkuji za připomenutí krásy rodného kraje. Chmelnice by nebyl problém, pokud by bylo po sklizni...to se dá. Jen to esíčko mezi stanicemi mělo být obráceně, pak by navazovaly stanice na sebe jako ve skutečnosti. A mezi ně u polní cesty by se vešla i zastávka Šanov (v Šanově Vladimír Zuska za války učil). Ale pokud to někdo bude stavět, tak si trať snadno otočí.

Jinak za války procházela mezi stanicemi Pšovlky a Senomaty protektorátní hranice, na konci války byl přerušen provoz a právě na tomto úseku trati byly odstaveny poškozené lokomotivy od kotlářů.
http://www.petr.berka.biz
Petr Berka

Příspěvekod pavmar » stř 25 led, 2012 9:06 am

Milane to je hezký má to i skrytou část? ukážeš? :D jinak fotky reálných stanic jsou v mém Rajčeti.
http://pavmar.rajce.idnes.cz/?sort=&page=2
H0
Moduly a kolejiště
Epocha IV-V
DCC MINIBOX
pavmar

Příspěvekod milan ferdián » stř 25 led, 2012 10:05 am

pavmar píše:Milane to je hezký má to i skrytou část? ukážeš? :D jinak fotky reálných stanic jsou v mém Rajčeti.
http://pavmar.rajce.idnes.cz/?sort=&page=2

Ukáži je velmi jednoduchá.Fota jsem čerpal z jiného rajčete,kdy byly jako Kryry a atd.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jarda H. » stř 25 led, 2012 10:17 am

Petr Berka píše: ...... Chmelnice by nebyl problém, pokud by bylo po sklizni...to se dá. .... .

Nemají v KŽM Jesenice model chmelnice na některém modulu ?! Nebo se to aspoň plánovalo, či o tom mluvilo .... Jinak v H0 dělá - mám dojem - že Busch model chmelnice, zelené štoky. V TT to je větší problém, ale jak píše Petr Berka, prázdná chmelnice po sklizni by třeba pro nějakého hračičku v TT nebyl zřejmě nepřekonatelný problém :lol:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť