POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Příspěvekod vvitty » pát 13 led, 2012 1:45 pm

Ze je takovych firem spousta vim docela dobre. Stejne jako to, ze zadna z nich neodkupuje pohledavku za 100% hodnoty, byt vydelavaji na necem uplne jinem nez je hodnota pohledavky... kdyz se podivate do tech odkazu co jste poslal, maji tam castky v radu 10-50% hodnoty pohledavky za odkup.
Obvykly zdroj prijmu techto firem jsou odkupy baliku dluhu od firem (klidne drobnych dluhu v radu par desitek Kc), ktere mohou vymahat (zejmena co se prokazatelnosti tyka) vyrazne jednoduseji, ani do obalek to balit nemuseji a jen preposlou cely balik na soud.
Zejmena me zajimalo, jestli jsou ochotni odkoupit i jednotlivy pripad zalozeny na mailove komunikaci z anonymniho serveru, podepsane vymyslenym jmenem... Prave proto jsem se ptal na konkretni firmu.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pát 13 led, 2012 1:56 pm

nechci nikoho hanit má někdo zkušenosti s tímto prodejcem na modelbazaru má tam u inzerátu i telefon
jaroslav.jirasek32@seznam.cz ,včera jsem i volal no zatím mě nedal odpověď ještě jsem od něj zatím nekoupil a neplatil předem tak jen mě to zajímá zatím to mám jen rozjednaný obchod nic víc ..
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod paveltt » pát 13 led, 2012 2:00 pm

Jeff Hopper píše:Zeptám se jestli nemáte někdo kontakt na pana Karel Hetfleiš z Dvůr Králové nad Labem e- mail TTvlaky@email.cz. Jmenovaný mi má zaslat penízky za vagóny, ale tak trošku na mě prdí :D :D. Naposled mi psal, ale že mu blbne mail a PC tak zatím nechci dělat nějakej humbuk. Už jsem mu pár věcí poslal a v pohodě 8)

Tak před tímto pánem jsem tady někdy v květnu varoval.tehdy jsem tu uvedl jeho adresu se jménem a tenkrát měl e-mail adresu benson72@seznam.cz .Ještě Vám nejspíš po potížích s počítačem řekne,že se dostal do tíživé životní situace ne vlastní vinou a další výmluvy .Poté přestane komunikovat.E-mail si může změnit rychle,takže může vystupovat pod jinou adresou.
paveltt

Příspěvekod Jeff Hopper » pát 13 led, 2012 3:38 pm

Z 18.3.2011 od paveltt -
K e-mail adrese mohu doplnit jméno. Karel Hetfleiš a adresa Čelakovského 1201 Dvůr Králové nad Labem.Na modelbazar jsem to dal jen jako varování.Stalo se mi to za dlouhou dobu poprvé.Je to varování pro modeláře ,které by mohl podvést třeba při prodeji(kolik z Vás posílá peníze předem na účet,pokud od někoho kupujete).Je prý aktivní i na aukru a třeba někdo doplní přezdívku z aukra.Předtím dvakrát při koupi peníze zaslal.Jednalo se vždy o nízkou částku a tak jsem potíže nepředpokládal.Pokud bych mu prodavál dražší model,takto bych nepostupoval.

Už jsem to našel já mu to posílal v unoru, ale jinak stejný postup. Ozvu se v SZ.
Jeff Hopper

Příspěvekod Pavel 152 » pát 13 led, 2012 5:27 pm

Hetfleiš-Taky jsem poslal součástky za 165,-Kč zaplatil poštovné a čekám dodnes. Je to dva roky. Před časem se tady probíral, tak jsem se připoměl a zase nic jen nějaké výmluvy, nezapřel, že dluží, ale nezaplatil. Jestě se jej zastával nějaký Hall3006 Tak taky pozor.Jak se dostal k mému mailu?
Pavel
Pavel 152

Příspěvekod Jarda H. » pát 13 led, 2012 6:49 pm

Pavel 152 píše: ...... Jestě se jej zastával nějaký Hall3006 Tak taky pozor.Jak se dostal k mému mailu?
Pavel

Třeba tak, že je to "spřátelený" kolega (viz případy na Aukru, kdy třeba kdosi přihazuje na aukce pro kamaráda, aby se vyšroubovala cena ... a když to nevyjde a vyhraje právě ten kamarád, nic se neděje, předmět se hodí znovu na Aukro), případně ten Hall3006 může být i ten samý prodejce.

Jinak taky známkou nečestného jednání jsou podle mne i názvy některých mailů (tillig.tt@ .... Bartashop@ .... H0vlaky@...... atd), mám-li čestné úmysly, komunikuji z běžného mailu a nemusím zakládat mail za účelem podvodu !! Tohle je bohužel asi napořád živé vlákno ?! Jen mne napadla ještě jedna drobnost - několikrát tady zaznělo udělat nějaký přehled jmen, telefonů a čísel účtů těch podvodníků (příp. i mailů, ty lze ale nejjednodušeji z údajů hravě měnit) a protože bohužel zákony téhle republiky chrání "dobré" jméno zlodějů a podvodníků, pokud by si někdo našel čas a chuť to tady z diskuze (2 nebo 3 vlákna) vyzobat a sepsat, tak když to bude pod názvem třeba "Naši NEJ prodejci" ..... ?! Není v tom ani slovo o zlodějině, podvodech !!

PS : Když jdou odklonit peníze od manželky, proč neodklonit vzájemně jména a upozornění na podvody :lol: :lol: :lol:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Jeff Hopper » pát 13 led, 2012 8:13 pm

Pavel 152 píše:Jestě se jej zastával nějaký Hall3006

http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/411048/uzivatel/

Nemyslim, že by to byl podvodník - spíše čile schání a mění - začínal knížkama(asi500 ks) a teď mění a mění
Jeff Hopper

Příspěvekod boy.rough » pát 13 led, 2012 8:54 pm

Hall3006 - kupoval jsem od něho nějaké koleje (U profil) a bez nějakých potíží či problémů. Jak jsme se domluvili, tak to bylo.
Normální obchod na Modelbazaru.
Olda.
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Příspěvekod ttmodelar » sob 14 led, 2012 10:06 am

Hall3006@seznam.cz ode mne před týdnem kupoval vagon - slušné jednání - rychlá platba mohu jen doporučit!
ttmodelar

Příspěvekod adraja » sob 14 led, 2012 9:50 pm

Ještě přidávám k číslu účtu
2107046163/2700
Jiří Šesták
robotdvd@seznam.cz
Olomoucký kraj
další alias Bárty,Slováka.
Stejný scénář,nevhodná velikost,manželka ...prachy v pr.. a kecy.
adraja

Příspěvekod Gaos » ned 15 led, 2012 9:26 am

... Jinak taky známkou nečestného jednání jsou podle mne i názvy některých mailů (tillig.tt@ .... Bartashop@ .... H0vlaky@...... atd), mám-li čestné úmysly, komunikuji z běžného mailu a nemusím zakládat mail za účelem podvodu !! .....

Milý pane chytrý, to co tu píšete, je pěkná kravina!! Proč by měl být podvodník někdo s mailem třeba HOvlaky@...???? Co je to za nesmysl??? Jestli napíšete a obdržíte jeden mail za měsíc, můžete si klidně vše vyřídit z jednoho účtu. Já ale třeba používám čtyři účty podle toho, čeho se řešená věc týká a proto jsem podle Vás podvodník??? Asi jste upadl na hlavu!!! Souhlasím, že podvodníci je pakáž, kterou je potřeba řešit osobně, protože v tomhle státě jsou hajzlové bráněni před slušnými lidmi a domoci se spravedlnosti je takřka nemožné. (Vím o čem mluvím! Když mi vymlátili u auta okno a vykradli mi ho, šel jsem s tím na policii. Nahlásil jsem to příslušníkovi v okénku, ten se na mě podíval a pronesl památnou větu: "A co po nás chcete pane?" Od té doby spoléhám jen sám na sebe.) Je to tu Absurdistán se vším všudy. Ale aby jste tu plácal podobný hovadiny, to mě teda nadzvedlo!! Jakej je podle vás rozdíl, jestli podvodník má mail vlakomilec@... nebo franta.brcko@... ?? Stejně poznáte kulový!!! Co třeba radši použít hlavu a zkusit tohle: Napíšu na věc, kterou chci koupit. Počkat nějakou dobu, pár hodin, a pak na tu samou věc napsat znovu z jiného mailu a jinak slohově. Když dostanu na oba maily odpověď ať převedu peníze, je to úplně jasný ....!!!!!! A není potřeba psát blbosti o názvech mailů... :oops:
Gaos

Příspěvekod Lubomír Dudek » pon 16 led, 2012 9:29 am

Jak to Jarda napsal,tak určitě myslel,že je to jednou ze známek nečestného podvodíka,nikoliv jedinou známkou, tak se tady neutrhuj a jestli tě zrovna toto nadzdvihlo,tak se pěkně usaď a neplivej tu síru..
Káždej má názory,tvůj má taky něco do sebe, ale ten tón.ten tón.
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod Tomáš » pon 16 led, 2012 9:54 am

Řekl bych,že diskuze se ubírá nesprávným směrem.Proč se tu spíš nepokoušíme vymyslet něco co by případné podvodníky odhalilo a upozornilo ostatní..bacha tady je něco špatně.
Nechci nikomu nic přikazovat,ale nebylo by dobré zde do sekce "prodám koupím" přidávat témata např. " Na modelbazaru jsem zadal inzerát XXXX..jedná se o mě..budu vystupovat pod mailem XXX případně tel XXX." Nebo " pán který inzeruje XXX tohoto pána znám,je to slušný obchodník atp...
Myslím,že nás není zas tolik aby to nějak podobně nemohlo fungovat.Kolikrát jsem něco kupoval a až dodatečně zjistil,že se jedná o někoho ze zde přítomných.Nejde přeci o název mailu...ale pokud někdo na modebazaru prodává jednu stejnou věc pokažde pod jiným mailem je to divný. viz poslední reakce modelbazaru..Opět by stačilo uvést věci průhledně " hele prodávám tyto věci a abych v tom neměl chaos budu používat tyto maily"..ostatní tím budou informováni o průhlednosti obchodu.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Gaos » pon 16 led, 2012 1:00 pm

Lubomír Dudek píše:Jak to Jarda napsal,tak určitě myslel,že je to jednou ze známek nečestného podvodíka,nikoliv jedinou známkou, tak se tady neutrhuj a jestli tě zrovna toto nadzdvihlo,tak se pěkně usaď a neplivej tu síru..
Káždej má názory,tvůj má taky něco do sebe, ale ten tón.ten tón.

Nevidím jediný důvod, proč bych se měl usazovat. Reagoval jsem na kravinu a za tím si stojím. Jestliže někdo napíše nesmysl, je pravděpodobné, že na to bude odpovídající reakce. Jak by se ti líbilo, kdybys měl třeba červený auto a přišli za tebou policajti, že červeným autem byl přejetej cyklista, takže jsi to byl určitě ty!! To je v principu to samé. Budeš souhlasit s tím názorem, že když nějakej debil přejel cyklistu červeným autem, jsou všichni majitelé červených aut piráti co přejížděj lidi...?! To asi ne, že? Takže shrnuto: Posuzovat někoho podle toho, jaký má mail je totální hovadina. Na druhou stranu jakákoliv diskuse na téma podvodníků má smysl. Určitě by stálo za to, vypracovat tady vlákno, do kterého by se tihle výtečníci popisovali a každý by se mohl před koupí podívat, jestli dotyčný v seznamu nefiguruje. Myslím, že by se počet okradených znatelně snížil. Já osobně mám zkušenost s Miloš Krno a paní Svačková. Oboje jsem naštěstí ustál a okrást se nenechal...
Gaos

Příspěvekod Rudolf » pon 16 led, 2012 2:38 pm

Vzhledem k tomu, že máte na danou věc každý úplně jiný názor a problém v podstatě nesouvisí s modelařením, považujte tuto diskuzi za ukončenou !!!

Admin
Rudolf

PředchozíDalší

Zpět na Prodám, koupím